Home / Blog / Boete voor loterijen wegens telemarketing

Boete voor loterijen wegens telemarketing

Boete van € 845.00 voor loterijen wegens telemarketingDe OPTA heeft een boete van € 845.000 uitgedeeld aan 3 grote loterijen in Nederland. De Postcode Loterij, BankGiro Loterij en de Vriendenloterij zijn naar verluidt in overtreding geweest in de periode 1 november 2009 tot en met 1 november 2010.

In totaal weden 140.000 mensen gebeld die via het bel-me-niet-register juist hadden aangegeven niet gebeld te willen worden. Bedrijven dienen, voordat ze consumenten bellen met een commerciële boodschap, het bel-me-niet-register te checken. Staat iemand daarin geregistreerd? Dan mag er niet worden gebeld. Daarnaast hebben de loterijen ook nog nagelaten om 550.000 mensen na het telefoontje te wijzen op het bel-me-niet-register en de mogelijk om zich daar in te schrijven.

Goed nieuws dus voor de consumenten die niet graag gebeld worden. Na meldingen van consumenten is door de OPTA een onderzoek ingesteld op basis waarvan de boetes zijn uitgedeeld. De Nederlandse Staat laat hiermee zien dat zij serieus is in het handhaven van de wetgeving en de privacy van consumenten hoog in het vaandel heeft.

De overtreding is ruim 2 jaar geleden gepleegd. De loterijen hebben trouwens bezwaar aangetekend tegen de boete. De aard van het bezwaar is ons niet bekend.

Vind jij het terecht dat deze boete wordt uitgedeeld? Of is het wellicht overdreven? Moeten de loterijen andere manieren van reclame maken bedenken? Zo j welke?

We zijn benieuwd naar jullie reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2018 Loten.nl | Over ons | Contact | Privacy | Disclaimer

BankGiro Loterij Kies je WelkomstcadeauBankGiro Loterij Kies je Welkomstcadeau