Home / Blog / Deelnemers Staatsloterij geen inzicht meer in speelhistorie

Deelnemers Staatsloterij geen inzicht meer in speelhistorie

staatsloterijStichting Loterijverlies heeft beslag laten leggen op de administratie van de Staatsloterij. En het is niet de eerste keer dat deze organisaties met elkaar in aanraking komen. Vorige maand werd er een rechtszaak aangespannen tegen de Staatsloterij, wegens misleiding van haar deelnemers. Sindsdien hebben veel van deze mensen geen inzicht meer in hun speelgeschiedenis, waardoor ze niet meer kunnen bewijzen te hebben meegespeeld.

Uitspraak van 28 mei 2013

De Staatsloterij heeft van 2000 tot 2009 minder geld uitgekeerd dan verplicht was, waardoor ruim 23.000 mensen bijna 80 miljoen euro zijn misgelopen. Stichting Loterijverlies nam het op voor alle gedupeerden en werd op 28 mei 2013 in het gelijk gesteld, wat in 2010 niet was gebeurd. Nu de Staatsloterij voor velen de toegang tot de speelhistorie geweigerd heeft, meldden weer tienduizenden mensen zich bij de stichting. Op donderdag 27 juni 2013 werd bekend gemaakt dat er maatregelen zijn getroffen, maar de Staatsloterij wilde die dag niemand te woord staan.

Oneens

Volgens de Staatsloterij hebben deelnemers altijd inzicht gehad in hun speelhistorie. “Dit is consistent beleid sinds jaar en dag.” Wel is er in 2010 bepaald dat spelers hun gegevens voortaan alleen nog kunnen inzien door middel van een geldig legitimatiebewijs. De organisatie is het niet eens met de uitspraak van 28 mei 2013 en overweegt in cassatie te gaan. Over twee weken hoopt de Staatsloterij hier duidelijkheid over te hebben.

Een Comment

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    © 2018 Loten.nl | Over ons | Contact | Privacy | Disclaimer

    BankGiro Loterij Kies je WelkomstcadeauBankGiro Loterij Kies je Welkomstcadeau