Home / Blog / Meer miljonairs in 2012 dankzij de Staatsloterij

Meer miljonairs in 2012 dankzij de Staatsloterij

Staatsloterij komt met Het MiljoenenspelDe Staatsloterij gaat in maart van start met een nieuwe wekelijkse loterij: het Miljoenenspel. Bij dit spel zijn de trekkingen niet per maand maar per week. Op deze manier hebben meer mensen de kans om miljonair te worden. De jackpot wordt opgedeeld in bedragen van €1 miljoen. De eerste trekking waarbij het Miljoenenspel gespeeld gaat worden is op 3 maart 2012.

Staatsloterij

Ieder jaar verzorgt de Staatsloterij 14 trekkingen per jaar, iedere maand één + twee extra trekkingen (Koninginnentrekking & Oudejaarstrekking). Daarbij is de maandelijkse hoofdprijs € 1 miljoen en de jackpot minimaal €7,5 miljoen. De valkans van de jackpot is op dit moment 1 op 7 waarbij de valkans groeit wanneer de jackpot niet valt (ballenspel). Het Miljoenenspel gaat als toevoeging dienen voor de huidige werking van de Staatsloterij.

Miljoenenspel

Bij het Miljoenenspel is het grootste verschil de hoogte van de prijzen en het aantal keer dat een trekking plaats vindt. Iedere week gaan er in het Miljoenenspel drie gegarandeerde hoofdprijzen uitgereikt worden, €100.000, €20.000 en €10.000. Daarnaast worden er vele kleinere prijzen variërend van €2,50 tot €1000 uitgereikt aan winnaars. Bij iedere wekelijkse trekking bestaat er een kans dat de Jackpot valt van € 1 miljoen. Zo zou Nederland ieder jaar 52 extra miljonairs erbij kunnen krijgen.

Hoe het werkt

Elke zaterdag wordt bij de trekking met een ballensysteem bepaald of de Jackpot valt. In de ballenmachine zitten zes ballen, drie groene en drie paarse. Elke trekking worden er drie ballen getrokken. Wanneer er drie ballen van dezelfde kleur worden getrokken valt de Jackpot. In die Jackpot zit altijd minimaal € 1 miljoen. Iedere week dat de Jackpot niet valt, groeit deze door naar een hoger bedrag, tot maximaal 10 x € 1 miljoen. Wanneer de jackpot die maximale stand heeft bereikt winnen er dus tien mensen € 1 miljoen. Net als bij de Staatsloterij, hoef je voor alle prijzen van het Miljoenenspel geen kansspelbelasting af te dragen.

Meer Miljonairs

Vorig jaar zijn er door de Staatsloterij ongeveer 20 miljonairs bijgekomen in Nederland. Met de komst van Het Miljoenenspel verwacht van Frans van Steenis (Directeur Staatsloterij) dat er dit jaar 20 extra miljonairs bijkomen.

Waar de truuk zit

Als je de werking leest van Het Miljoenenspel op internet, zou je bijna denken dat er om de 10 weken (wanneer de jackpot niet is gevallen) er 10 miljonairs bijkomen. Dit is echter niet het geval. De Jackpot bevat altijd mininaal € 1 miljoen maar hij groeit niet per definitie iedere week met €1 miljoen. Het is dus niet zo dat na tien weken sowieso de maximale 10 x €1 miljoen is bereikt. Met hoeveel de Jackpot verhoogd wordt is afhankelijk van hoeveel loten er worden verkocht. Het is dus best mogelijk dat de Jackpot elke week met €900.000 verhoogd wordt. Na 10 weken staat de jackpot op €9.100.000 (€1 miljoen + 9 x €900.000), hij staat dan nog niet op 10x € 1 miljoen en gaat er dus die week niet uit. In de 11e week staat de Jackpot wel op €10 miljoen en zal er dan gegarandeerd uitgaan.

Eindelijk!

Op internet lazen wij het al veel, mensen wilden heel graag dat de grote prijzen opgedeeld zouden worden in kleinere prijzen. Op die manier zouden meer mensen van het geld kunnen genieten. De Staatsloterij geeft daar eindelijk gehoor aan nadat zij zelf een onderzoek hebben gehouden onder de deelnemers. Mensen die lid zijn van de Staatsloterij en liever over willen stappen naar een loterij met lagere lotprijs en gegarandeerde kans op de jackpot kunnen overstappen op het Miljoenenspel.

Bronnen:
http://www.rtl.nl
https://www.staatsloterij.nl
https://www.miljoenenspel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2018 Loten.nl | Over ons | Contact | Privacy | Disclaimer

BankGiro Loterij Kies je WelkomstcadeauBankGiro Loterij Kies je Welkomstcadeau