Home / Blog / Nieuw kansspelbeleid dichterbij door akkoord Eerste Kamer

Nieuw kansspelbeleid dichterbij door akkoord Eerste Kamer

kansspel pokerDe plannen van staatssecretaris Teeven om de Kansspelautoriteit (KSA) op te richten zijn gisteravond succesvol door de Eerste Kamer heen gekomen. Deze nieuwe autoriteit moet een belangrijke rol gaan spelen in het nieuwe kansspelbeleid en de handhaving daarvan.

De nieuwe toezichthouder zal verantwoordelijk zijn voor de aanbieders van kansspelen en de sector van speelautomaten. Hierdoor is het College van Toezicht op Kansspelen overbodig en zal dus worden vervangen door de KSA.

Vergeleken met het College is het takenpakket van de KSA dan ook uitgebreider. Zo zal de KSA aanbieders van kansspelen controleren of zij zich voldoende aan de regels houden. Vervolgens kan de KSA boetes uitdelen als dat niet het geval is. De KSA kan ook nieuwe vergunningen verstrekken voor aanbieders van kansspelen, wijzigen of zelfs intrekken. Daarnaast kan de KSA ook aanbieders die in Nederland zonder vergunning illegale kansspelen aanbieden beboeten. Gedacht kan worden aan websites waarop reclame wordt gemaakt voor dat soort kansspelen.

De KSA krijgt ook de opdracht om kansspelverslaving tegen te gaan. De nieuwe instelling zal zich in Den Haag gaan vestigen en op 1 april 2012 van start gaan.

Illegale loterijen

Voor illegale loterijen die in Nederland worden aangeboden kan dit betekenen dat zij sneller aangepakt kunnen worden. Het zal daarom minder aantrekkelijk worden om hier een illegale loterij op te zetten.

Huidige loterijen

Voor de huidige loterijen die nu zijn toegestaan zal er weinig veranderen. De toezicht op deze loterijen is namelijk al vrij scherp. Echter kunnen zij nu wel sneller worden aangepakt omdat de KSA meer bevoegdheden heeft dan dat het College van Kansspelen nu heeft.

Bronnen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2018 Loten.nl | Over ons | Contact | Privacy | Disclaimer

BankGiro Loterij Kies je WelkomstcadeauBankGiro Loterij Kies je Welkomstcadeau