Home / Blog / Online gokken onder strenge eisen toegestaan in 2015

Online gokken onder strenge eisen toegestaan in 2015

GokkenOnline gokken was altijd verboden in Nederland, maar vanaf 1 januari 2015 komt hier verandering in. Wel zullen er strenge eisen aan verbonden zijn, zodat verslaving voorkomen kan worden. Er moet onder andere voldoende informatie gegeven worden over de aangeboden kansspelen, de kosten die daaraan verbonden zijn en de contactgegevens van de aanbieder.

De kansspelbelasting zal waarschijnlijk worden vastgesteld op 20 procent. Met een hoger percentage zullen aanbieders afhaken en zullen spelers bij aanbieders zonder vergunning blijven spelen. Het gaat hier om aanbieders die in het buitenland zitten, maar waarvan de website ook voor anderen toegankelijk is. Zodra online gaming toegestaan is in Nederland, zal dit het bedrijfsleven een omzet opleveren van 50 à 100 miljoen euro.

De vergunninghouder moet de speler voldoende informatie en hulpmiddelen bieden om hem bewust te maken van de risico’s van kansspelverslaving, om hem inzicht te geven in zijn speelgedrag en om hem zo nodig te laten minderen met spelen. Het saldo van de speler, de speelduur en waarschuwingen moeten duidelijk in beeld worden gebracht. Om fraude te voorkomen, is het belangrijk dat de identiteit van de speler bekend is en de vergunninghouder moet voldoen aan de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. Het is niet toegestaan dat minderjarigen deelnemen aan kansspelen.

Spelers zijn verplicht een profiel in te vullen, waardoor de vergunninghouder controle kan houden over de speeltijd en inleg. Daarnaast moet de vergunninghouder een verslavingstest aanbieden en een bijdrage leveren aan het verslavingsfonds. Blijkt het de verkeerde kant op te gaan, dan kan de speler zich vrijwillig of in sommige gevallen zelfs onvrijwillig laten opnemen in het register van spelers met verslavingsproblemen, dat beheert wordt door de Kansspelautoriteit. Sta je in het register, dan kan je minimaal zes maanden niet meedoen aan online kansspelen en kom je ook niet binnen in een speelautomatenhal of casino.

De komende acht weken kunnen belanghebbenden nog reageren op het wetsvoorstel, zodat dit besproken en eventueel verwerkt kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2018 Loten.nl | Over ons | Contact | Privacy | Disclaimer

BankGiro Loterij Kies je WelkomstcadeauBankGiro Loterij Kies je Welkomstcadeau