Home / Blog / Postcode Loterij hoofdprijs van 40 miljoen euro valt in Breda

Postcode Loterij hoofdprijs van 40 miljoen euro valt in Breda

postcode loterij truck BredaDe kanjer van de Postcode Loterij is dit jaar in Breda gevallen. Tien huishoudens van het seniorencomplex Hamelakker II hebben ieder tussen de 1.390.000 en 4.780.000 euro gewonnen. Nog eens 20 miljoen euro werd verdeeld onder de bewoners die wonen in de postcode 4834. Volgens de Postcode Loterij heeft de ‘kanjer-truck’ nog nooit zoveel geld bevat als dit jaar.

In de Nieuwjaarsshow van de loterij was zondagavond te zien hoe de winnaars geschokt reageerde toen ze verrast werden door de presentatoren Caroline Tensen en Quinty Trustfull. Hun ongeloof maakte echter al snel plaats voor waanzinnige blijdschap.

De ‘Kanjer Truck’ was te bewonderen op het Mariaplein dat net om de hoek bij seniorencomplex ligt. Behalve de truck, met 48 miljoen op de zijkant, waren er ook nog andere trucks aanwezig die te maken hadden met de bijhorende live-uitzending van de Postcode Loterij.

Twitter

Op twitter meldden verschillende gebruikers de truck te hebben gespot in zowel Breda als in het plaatsje Schijndel. Hierdoor ontstond nogal verwarring waar de Hoofdprijs zou vallen. Achteraf bleek dat Schijndel slechts een DVD box hadden gewonnen en niet de vele miljoenen zoals in Breda het geval was.

48 miljoen verspreid over negen Postcodes

In totaal is de 48 miljoen euro verdeeld over negen postcodes. De prijzen worden verdeeld onder de mensen die meespelen binnen die postcodes. Van de 48 miljoen gaat er 40 miljoen euro in een pot die bestempeld is als hoofdprijs. Deze wordt verdeeld onder de mensen die meespelen in wijkcode 4834. Over de andere acht postcodes word het restrerende bedrag van 8 miljoen euro verdeeeld.

Van de hoofdprijs van 40 miljoen euro, die dus is gevallen op 4834, gaat de helft (20 miljoen) naar een specifieke straat (nu dus de Damiaanstraat). De andere helft wordt verdeeld onder de mensen die meespelen in de wijkcode 4834.

Uitslag blunder

De bekendmaking van de hoofdprijs liep niet geheel volgens plan. De 26-jarige Kevin van Berlo uit Eindhoven ontekte dat de uitslagen op de website stonden van de Postcode Loterij. Nadat hij de postcodeloterijtruck had gespot in Breda ging hij gelijk kijken op de website. 20 Minuten nadat hij de Postcode Loterij had getwitterd met het verzoek om een verklaring te geven voor de bekendmaking was de trekkingsuitslag alweer verwijderd van de site. Hij had echter daarvoor al foto’s genomen van de site met zijn iPhone en en deze op internet gezet.

Bronnen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2018 Loten.nl | Over ons | Contact | Privacy | Disclaimer

BankGiro Loterij Kies je WelkomstcadeauBankGiro Loterij Kies je Welkomstcadeau