Home / Blog / Staatsloterij gaat online gokspellen aanbieden

Staatsloterij gaat online gokspellen aanbieden

staatsloterij

Staatsloterij gaat zich toeleggen op online kansspelen

Het kabinet werkt op dit moment aan een wet die het mogelijk maakt om kansspelen online aan te bieden. De Staatsloterij speelt hier alvast op in met de ontwikkeling van nieuwe online activiteiten. Dat meldt Frans van Steenis, directeur van de Staatsloterij.

Het concept van de nieuwe wet wordt deze maand in mei bekend gemaakt. Zodra de wet daadwerkelijk wordt aangenomen gaat de Staatsloterij zich direct toeleggen op het gokken via internet. Volgens van Steenis ben je te laat als je pas begint met de ontwikkeling als de wet er door is. Wat voor spelen dit worden wil van Steenis nog niet overleggen vanwege concurrentieoverwegingen, maar we moeten denken aan “online sportweddenschappen, online casinospelen en online bingo” aldus van Steenis.

Jaarlijks draagt de Staatsloterij 100 miljoen euro winst af aan de staatskas. Van Steenis is van mening dat dit geld voortaan gelabeld moet worden en naar goede doelen moet gaan. Hij stelt onder meer voor om te investeren in sport, onderwijs of een combinatie hiervan. Van Steenis is “jaloers” op goede doelen loterijen als de Postcode Loterij en de Lotto, die de goede doelen kunnen gebruiken als concurrentievoordeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2018 Loten.nl | Over ons | Contact | Privacy | Disclaimer

BankGiro Loterij Kies je WelkomstcadeauBankGiro Loterij Kies je Welkomstcadeau