Home / Blog / Staatsloterij was miljoenen mensen jarenlang te slim af

Staatsloterij was miljoenen mensen jarenlang te slim af

staatsloterij

Een redelijk uitkeringspercentage, een grote winkans en vooral een enorm hoge Jackpot; de Staatsloterij heeft het allemaal! Niet dus. De organisatie Loterijverlies vertrouwde de zaak niet en is op onderzoek uitgegaan. Hieruit bleek dat de Staatsloterij tussen 2000 en 2009 daadwerkelijk minder prijzengeld uitkeerde dan verplicht was. Dit stelde het gerechtshof in Den Haag vast.

De gedupeerde spelers zijn hierdoor waarschijnlijk bijna 80 miljoen euro misgelopen, maar de Staatsloterij beweert dat dit bedrag lager ligt. Loterijverlies vertegenwoordigt de ruim 23.000 gedupeerde mensen die hun geld terug willen.

Misleid

Er waren maar zo’n 3 miljoen daadwerkelijk verkochte loten, terwijl er 18 tot 21 miljoen loten meededen met de trekking. Dit betekent dat de winkans dus wel 6 tot 7 keer lager was dan gedacht en veel prijzen niet zijn uitgekeerd. De Staatsloterij beweerde dat wel 20 mensen prijzen van 50.000 en 100.000 euro hadden gewonnen, maar dit bleken er uiteindelijk maar 3 te zijn. Ook werd door middel van onderzoek duidelijk dat minstens 200 miljoen euro aan prijzengeld nooit heeft bestaan. Jarenlang heeft de Staatsloterij dit achtergehouden en hierdoor zijn miljoenen mensen misleid.

Maar dat is nog niet alles. De Staatsloterij voldeed in de periode van 2002 tot en met 2008 in de helft van de gevallen niet aan het minimale uitkeringspercentage. Dit percentage is 60%, maar in sommige gevallen werd er slechts 53% uitgekeerd. De Staatsloterij heeft daarentegen wel steeds reclame gemaakt voor hun hoge uitkeringspercentage. Door niet aan dit percentage te voldoen, is er minstens 84 miljoen euro niet uitgekeerd aan spelers, terwijl dit wettelijk wel had gemoeten en spelers hier recht op hadden.

Rechtszaak

Stichting Loterijverlies werd op dinsdag 28 mei 2013 in het gelijk gesteld, wat in 2010 niet was gebeurd. De organisatie wil nu proberen om in contact te komen met de Staatsloterij en op deze manier tot een schikking te komen. De Staatsloterij liet echter al enkele maanden geleden weten niet bereid te zijn tot bemiddeling. Lukt de schikking niet, dan wordt de zaak mogelijk afgehandeld door de civiele rechter. Als Loterijverlies de zaak wint, zal de Staatsloterij nog meer verliezen dan het bedrijf nu al kwijt is. De woordvoerder van Loterijverlies zei te hopen dat er ook strafrechtelijk naar de zaak gekeken wordt. De Staatsloterij heeft tot nu toe niet willen reageren.

De oplossing

Vanuit ons standpunt zijn er maar twee passende oplossingen. Alle gedupeerde mensen moeten hun inleg terug krijgen (of in ieder geval een gedeelte) of het niet-uitgekeerde prijzengeld moet evenredig onder deze mensen verdeeld worden.

Ben jij het hiermee eens of heb je een betere oplossing? Laat het via een bericht hieronder weten!

46 Reacties

 • laten die slijmers die nu met die dure reclames maken voor de staatsloterij eens een keer hun excuus aanbieden aan al die spelers die zonder goed ingelicht te zijn veeel minder kans maakten op een prijs

  en hoe lang gaat de afhandeling nu nog duren?? van ons lotengeld kun je het met duurste advocaten weer lang uitstellen of mensen omkopen

  gr ed

  • Wij hebben bij na 40 jaar mee gespeeld

   Omdat de staats loteriij geen eerlijk spel speelde
   Zijn wij gestopt met de loteriij.
   Wil graag een tegemoet koming

  • Hallo ik voel me ook belazert speel al mee automatisch
   Van af zeker 1995.Dus ik wil ook mijn geld terug. Zeker
   de helft.
   Gr

 • Op de site van de staatsloterij is te lezen dat mensen een mail kunnen sturen om de speelgeschiedenis op te vragen.
  Ik voel me ook zwaar belazerd en ga mij aansluiten bij de stichting. Zo ie je maar inderdaad hoe oneerlijk de staat is.

 • Ik voel mij ook belazerd, alleen ik weet niet meer vanaf wanneer ik al mee speel, omdat het via Automatische incasso gaat, Ik speelde mee met een straatje 1/5 loten tot en met jan. vanaf febr, speel ik niet mee.
  als ik mee heb gespeeld in de periode van voor 2008 of met een volle straat of straat 1/5 losten dan wil ik mijn inleg terug

 • oplichters,denkend dat het woord STAATS,nog enige betrouwbaarheid had,ik kocht altijd los loten dus kan er niet veel mee,ga niet meer meespelen even kijken naar een alternatief

 • Ik vind ook , dat dit niet kan, mensen vertrouwen op dit soort instanties (STAATS) idd.
  Maar helaas, dit onderstreept alles, niks is meer te vertrouwen.
  Ik deed/ doe ieder jaar mee ,met 10 losse loten op oudejaarsdag, en ieder maand mee aan automatische lot, en jah hoe krijg ik ook mijn geld terug??? Ik vind dat ze mensen oplichten en kaal plukken , met alles!!!

 • De staat behoort het goede voorbeeld te geven
  en zijn burgers niet te misleiden/bedriegen.
  Wanneer kunnen we een serieuze reactie verwachten Meneer Staat? Het wordt nu wel heel spannend of
  ik ook eens iets Terug-win

 • vanaf 1988 met staatsloterij automatisch meegespeeld.
  In jaren 90 ongeveer de helft van de inleg teruggewonnen. daarna zelden nog iets gewonnen.
  Ik ga alles in een excelsheetje zetten en dit hier publiceren.
  Dan zul je zien dat we echt belazerd zijn.

 • Er zijn nu al enkele jaren voorbij, ben wel gestopt met de Staatsloterij.
  Heb al die afgelopen jaren mijn banksaldo gecheckt,maar helaas heb geen teruggave van de staats ontdekt.Vuile oplichters niets voor mij. Speel nu blij, bij de vriendenloterij.

 • Heb inmiddels al een overzicht/opgave ontvangen van mijn automatische deelname aan de Staatsloterij over de periode 2000 t/m 2007. Uiteraard wil ook ik mijn geld terug.

 • Doe al meer dan 40 jaar mee waarvan het grootste gedeelte automatisch via de bank.
  Haast nooit iets gewonnen dus ik zou mijn geld ook wel terug willen, logisch toch?

 • ik heb elke maand met de staatsloterij meegespeeld ik heb de loten bij primera de boek winkel ik wil graag nieuwe loten gratis hebben

 • maandelijkse prijzenpot van 30 miljoen, was dus een ZEEPBEL, vuile OPLICHTERIJ van dit SCHIMMIGE ZOOITJE ZELFVERRIJKERS !!!!!

  1/7 van het beloofde prijzengeld uitgekeerd in 9 jaar, dan kom ik grofweg (niet 100 % nauwkeurig), tot de volgende konklusie:

  12 loterijen + koninginnedag loterij + extra loterij + Oudejaarsloterij = 15 loterijen per jaar
  x 9 = 135 loterijen totaal.
  Gemiddeld 540 miljoen beloofd netto prijzengeld per jaar x 9 = 4,860 miljard , oftewel: 4860 miljoen.

  Daarvan werd slechts 1/7 uitgekeerd, terwijl 7/7 (het beloofde prijzengeld) werd voorgespiegeld !!!

  4,860 miljard, daarvan werd slechts 694,285714 miljoen euro daadwerkelijk uitgekeerd !!!!!
  4.165.714.286,00 miljard werd NIET UITGEKEERD !!!!!

  Iedereen maakt zich druk om de loten die ze gekocht hebben.
  Ik vraag me primair af waar deze dikke 4 miljard is gebleven……!!!!!>?????

  De winst van de overheid (29 % kansspelbelasting), 5 % kosten en winst staatsloterij heb ik hierin niet meegerekend !!!!!
  29 % belasting, 5 % kosten/winst,
  66 % “uitkeringspercentage = 100 %

  Dit is in realiteit dus maar 22 % van die 66 %,
  d.w.z. 14,22 % uitgekeerd bedrag van de volle prijs van een lot (voor 15 euro een lot kopen, levert 2,133 euro aan effectief prijzengeld op).

  Dus 30 miljoen netto aan beloofd prijzengeld, is in werkelijkheid maar 4,266029,61 miljoen aan uitgekeerde prijzen !!!!!

  M.a.w. welke OPLICHTER heeft die
  4.165.714.286,00 miljard die tussen 2000 en 2009 NIET is uitgekeerd in zijn zak gestoken ?????

  Dit is geen “KATTENPIS” !!!!!

  En dan de boel compenseren door een zielig loterijtje te houden van 17 miljoen netto + 20-40 euro prijzengeld te storten aan mensen die door abonnee te zijn, terwijl de loten van 2000 – 2009 die gekocht zijn in winkels (het overgrote merendeel), niet meer te achterhalen zijn !!!!!

  Laat de Staatsloterij 25 miljoen kwijt zijn geweest aan deze “aderlating” loterij.
  Er resteert nog 4 miljard, + 140 miljoen wat zogenaamd verdwenen is !!!!

  DE GROTE VRAAG RESTEERT,: WIE HEEFT DIT ONNOEMELIJK HOGE BEDRAG ONTERECHT GEÏND ???

 • Voor wie dit leest, stop met spelen van alle loterijen. En geef het ook door aan mensen die je kent en spelen. 1 grote ZWENDEL om de staatskas en monarchieën rijk te houden. Pure oplichting van het arme volk dat droomt. Niet meer een domme ezel en een makke schaap zijn. Sloop het monarch en haar elite. Je kan je geld beter door de plee heen spoelen. Het rijk, belastingdienst, monarchieën en hun kansspelen allemaal list en bedrog. Ken je iemand die meer dan 250 euro ooit gewonnen heeft? Post het voor de grap eens op facebook en laat het in een kettingreactie doorlopen om te kijken of er überhaupt iemand is. Al zou je winnen, ze leggen je om of je gaat dood in een fataal auto ongeluk. Alles is preset. De computer weet precies welke combinatie niet gekocht is en welke wel. Ze weten precies wie welke lot koopt. En ze hebben elite minions die beweren de lotto of staatsloterij te hebben gewonnen. En deze hebben een geheimhoudingsplicht anders worden ze omgelegd. Notaris zit tevens in het complot. 1 grote elite monarch zwendel om te kotsen. Ik was ook zo’n ezel en schaap in 1. Nooit meer. Doorbreek deze zwendel DOE NOOIT MEER MEE. LAAT JE NÓÓIT MEER VERLEIDEN DOOR HUN CAMPAGNES EN RECLAME. Hoe meer reclame je ziet hoe beter. Want mensen beginnen wakker te worden. En zo proberen ze je keer op keer weer te verleiden. Mail reclame etc etc. Pure oplichting!

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  © 2018 Loten.nl | Over ons | Contact | Privacy | Disclaimer

  BankGiro Loterij Kies je WelkomstcadeauBankGiro Loterij Kies je Welkomstcadeau