Home / Blog / Wat te doen met een miljoen

Wat te doen met een miljoen

MiljoenenNederland telt zo’n 158.000 miljonairs. Met het winnen van de loterij maak je ook deel uit van deze club. In 1 klap heb je geen geldzorgen meer en kun je doen waarover je altijd al hebt gefantaseerd. Je huis verbouwen, verhuizen, emigreren, een nieuwe auto kopen of een wereldreis maken. Het kan ineens allemaal. Elke dag vroeg je bed uit en in de file staan is er niet meer bij, want je hoeft niet meer te werken. Als je in 1 klap miljonair wordt ziet het leven er ineens een stuk anders uit. Wat kun je verwachten?

Niet meer werken

Allereerst heb je de keuze of je nog wilt werken of niet. Met een paar miljoen op de bank kun je uitstekend rentenieren. Er zijn diverse mogelijkheden die verschillende risico’s met zich meebrengen. Met een deposito zit je relatief veilig en ontvang je jaarlijks al € 80.000 tot € 100.000 met een paar miljoen. Dat is waarschijnlijk meer dan dat je nu verdient en je hoeft er niet eens wat voor te doen. Werken hoeft dus niet meer.

Op vakantie

Onder water dinerenJe vakantiemogelijkheden zijn niet meer beperkt. De druk bevolkte stranden van Mallorca en de ‘toch-niet-zo-all-inclusive vakantie’ in Turkije kun je links laten liggen. Ineens kun je dineren bij de aanblik van het leven onder de oceaan. Of die wereldreis, die je al lang vergeten was, gewoon wel maken. Genieten van een compleet verzorgde safari op de savanne in Afrika, een half jaar lang overwinteren op een cruiseschip, in Nieuw Zeeland bekijken waar The lord of the rings is opgenomen, met een camper het noorderlicht in Noorwegen aanschouwen, het kan gewoon allemaal. De mogelijkheden zijn eindeloos en als het niet bevalt, boek je gewoon een andere vakantie.

Een nieuwe auto

Jaguar XFWaar je voorheen nog met spanning het resultaat van de APK zat af te wachten kun je zo’n beetje elke auto kopen die je maar wilt. Wat betreft de kosten hoef je ook niet meer op het verbruik te letten en kun je de gehele optielijst aanvinken. De keuzemogelijkheden zijn legio en er is voor ieder wat wils. Houd je van ingetogen dan is een Audi A8 of een Maserati Quatroporte misschien wel wat. Ben je meer flamboyant persoon? Dan kun je beter een bezoekje brengen aan de Lamborghini of Ferrari dealer.

Een eigen bedrijf starten

Nadat je genoten hebt van een heerlijke vakantie begint het te kriebelen, je wilt toch iets betekenen, zin geven aan het leven, maar wel op jouw manier. Een eigen bedrijf starten biedt dan zeker een uitkomst. Financieel ben je hier niet van afhankelijk en dus kun je in alle rust en ruimte een bedrijf beginnen.

Geld maakt geld

Je kunt je miljoenen op de bank houden en hiermee rentenieren. Je kunt ook een vermogensbeheerder in de arm nemen en een hogere winst realiseren. Hierbij kun je het risico zo groot maken als je zelf wilt.

Goede doelen

Geld uitgeven voor jezelf is leuk, geld weggeven aan goede doelen geeft misschien nog wel meer voldoening. Met een relatief klein bedrag kun je letterlijk een wereld van verschil maken.

In de belangstelling

Met het winnen van miljoenen kom je ook in de belangstelling te staan bij familie, vrienden, kennissen, mensen die je een keer hebt gezien en ook bij mensen die je nog nooit hebt gezien. Wil je dit niet, dan zul je anoniem moeten blijven. Dat is wat lastiger bij de Postcode Loterij. Deze publiceert op internet en in de krant welke postcode een prijs heeft gewonnen. Wil je dus als 100% zeker als anonieme miljonair door het leven gaan, dan kun je beter meedoen met de Staatsloterij.

Belastingdienst

Tot slot heb je als miljonair in meerdere mate te maken met de belastingdienst. Dit gebeurt allereerst bij de uitkering van je prijs. Hier gaat nog eens 29% kansspelbelasting van af. Uitzondering hierop is de Staatsloterij, prijzen die je hier wint zijn belastingvrij. Daarna betaal je jaarlijks een vermogensbelasting van omgerekend 1,2%.

Wat zou jij doen?

Wat zou jij doen met een paar miljoen? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2018 Loten.nl | Over ons | Contact | Privacy | Disclaimer

BankGiro Loterij Kies je WelkomstcadeauBankGiro Loterij Kies je Welkomstcadeau