Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat betekent winkans?

De winkans is de kans dat je in ieder geval een prijs wint. Het wil niet zeggen dat je meer wint dan dat het meespelen je kost.

BankGiro Loterij

Waar staan de uitslagen van de BankGiro Loterij?

De uitslagen van de BankGiro Loterij kun je vinden op deze pagina.
Koop nu online een lot

Wat is een extra trekking?

Naast de 12 maandelijkse trekkingen van de BankGiroLoterij vinden er jaarlijks 2 extra trekkingen plaats. Deze trekkingen staan in het teken van een bijzonder project van een van onze goede doelen. Bij deze extra trekkingen zijn er natuurlijk extra prijzen te winnen.
Koop nu online een lot

Waarom houdt de BankGiroLoterij Extra Trekkingen?

Zoals je weet ondersteunt de BankGiroLoterij een groot aantal goede doelen die actief zijn op het gebied van cultuur. De opbrengst van de extra trekkingen is bedoeld ter ondersteuning van extra projecten van deze goede doelen.
Koop nu online een lot

Hoe vaak zijn er extra trekkingen

Naast de 12 maandelijkste standaard trekkingen van de BankGiroLoterij, vindt er twee maal per jaar een extra trekking plaats. In totaal zijn er dus 14 trekkingen per jaar.
Koop nu online een lot

Hoe kan ik meespelen met de BankGiroLoterij?

Je kunt je op deze website heel eenvoudig online aanmelden.

Hoe kan ik me afmelden voor post van de BankGiroLoterij?

Ontvang je post van de BankGiroLoterij en wil je die niet meer ontvangen? Dan kun je het volgende doen om je af te melden:

Is de post ongeadresseerd? Vraag dan een Nee/Nee sticker aan.

Is de post aan jou gericht?  Zoals bij alle ongewenste post kan je dit aangeven bij www.postfilter.nl. Hou er rekening mee dat het kan gebeuren dat er nog een brief voor je klaarligt in de tussentijd dat jij je hebt aangemeld bij het postfilter. Het kan dus gebeuren dat je alsnog 1 brief ontvangt.

 

Waar vind ik de trekkingsuitslagen van de BankGiro Loterij?

De trekkingsuitslagen van de laatste en eerdere trekkingen vind je op deze pagina.
Koop nu online een lot

Wanneer zijn de trekkingen van de BankGiro Loterij?

Op elke laatste woensdag van de maand vindt een trekking plaats. De uitslagen van alle trekkingen van de BankGiro Loterij vind je op deze pagina.
Koop nu online een lot

Hoe weet ik zeker of ik meespeel in de BankGiro Loterij?

Je kunt heel eenvoudig op je bankrekening checken of je meespeelt of niet. Voorafgaand aan elke trekking wordt het bedrag voor de deelname automatisch van je rekening afgeschreven. Je rekeningafschrift is het bewijs van deelname.
Koop nu online een lot

Wanneer ontvang ik mijn gewonnen prijs?

Heb je een prijs gewonnen in de BankGiro Loterij? Gefeliciteerd! Het gewonnen bedrag wordt binnen 6 weken overgeschreven op de bankrekening waarmee je meespeelt. Win je een andere prijs dan een geldprijs? Dan krijg je binnen 4 tot 6 weken bericht van ons.

Heb je een prijs gewonnen, maar nog niets ontvangen?

Dat kan gebeuren. In de regel worden geldprijzen binnen 6 weken bijgeschreven op de rekening waarmee je meespeelt. Over naturaprijzen krijg je binnen 4 tot 6 weken bericht.

Heb je na bovengenoemde periodes nog niets gehoord van de BankGiro Loterij? bel dan de klantenservice op 0900 – 300 1600 op werkdagen tussen 9:00 uur en 21:00 uur.

Ik wil niet meer gebeld worden door de BankGiro Loterij

Als je deelnemer bent ooit bent geweest, kan je gebeld worden door de BankGiro Loterij. Je telefoonnummer zit dan in de database en bij elke actie kan je worden gebeld. Wil je dit niet meer, dan kan je het beste even bellen met de klantenservice van de BankGiro Loterij op 0900 – 300 1600 (20 cpm) tussen 9:00 en 21:00  uur.

Heb je nog nooit meegespeeld maar wordt je wel gebeld? Schrijf je dan in in het Bel-me-niet Register. Dat scheelt je nog veel meer ongewenste telefoontjes.

Wanneer wordt mijn inleg afgeschreven?

De inleg voor je deelname wordt doorgaans op dezelfde dag afgeschreven. In de meeste gevallen is dat de 25e van elke maand. Het kan natuurlijk gebeuren dat je op dat moment geen of niet genoeg geld op je rekening hebt staan. Dan volgt een aantal dagen later nog een poging.

Ik ben net deelnemer en nu wordt er 2x inleg afgeschreven. Hoe kan dat?

Dit kan gebeuren. Normaal gesproken wordt de inleg voor de volgende maand afgeschreven van je bankrekening. Maar wanneer je voor het eerst meedoet, speel je al gelijk in deze maand mee. Dat betekent dat je de eerste maand voor zowel de betreffende als de volgende maand betaalt.

Kan ik de inleg op een andere datum laten afschrijven?

Dee, dit kan helaas niet. De BankGiro Loterij schrijft de inleg altijd op dezelfde dag af. In de meeste gevallen is dit de 25e van de maand.

Hoe kan ik opzeggen naar aanleiden van overlijden?

Regelt u de zaken van iemand die onlangs is overleden? U kunt hier de verschillende mogelijkheden bekijken om de BankGiro Loterij op te zeggen.

Waarom wordt mijn inleg nog afgeschreven nadat ik heb stopgezet?

Je hebt je afgemeld per brief of fax. De afmelding wordt dan binnen enkele weken verwerkt door de administratie van de BankGiro Loterij. Het kan derhalve gebeuren dat je afmelding en het afschrijven van een inleg elkaar kruisen.

Hoe wijzig ik mijn rekeningnummer van deelname?

Als je met een ander bankrekeningnummer wilt meespelen dan je nu doet, kan je dit alleen schriftelijk regelen. Je dient daarvoor een brief te sturen aan de BankGiro Loterij. Het juiste adres is:

BankGiro Loterij
Van Eeghenstraat 70
1071 GK  Amsterdam.

Wanneer ontvang ik mijn Kies uw Prijs cadeaubon?

Heb je een cadeaubon gewonnen van “Kies uw prijs”? Gefeliciteerd! Het duurt 4 tot 6 weken vanaf het moment van bekendmaking van de trekkingsuitslag voordat je bericht ontvangt met meer informatie over je gewonnen cadeaubon.

Met welke lotnummers speel ik mee?

Je lotnummer bestaat uit je bankrekeningnummer, gevolgd door 2 cijfers. Door die 2 cijfers is het mogelijk om met meerdere lotnummers mee te spelen om nog meer kans te maken. Het lotnummer waarmee je speelt wordt op je bankrekening afschrift vermeld.

Zijn de prijzen belastingvrij?

Nee. Volgens de wet op de kansspelen worden prijzen boven de € 454,- belast met de kansspelbelasting. Dat is 29% van het gewonnen bedrag. De BankGiro Loterij zorgt echter voor de afdracht van deze belasting. Dat betekent dat je geen kansspelbelasting meer hoeft te betalen over het bedrag dat je op je rekening ontvangt.

Als je met meerdere lotnummers meespeelt en je wint verschillende prijzen die elk onder de € 454,- blijven, dan hoef je over het totaal geen kansspelbelasting te betalen. De prijzen worden dus niet bij elkaar opgeteld.
Koop nu online een lot

Wat is een Gewonnen Speelkans?

Wanneer je een “Gewonnen speelkans” wint, maak je extra kans op prijzen. Als je deze gewonnen speelkans wint, speel je 2 maanden later gratis mee met een extra lotnummer. Dus: wanneer je een gewonnen speelkans wint in mei, speel je in juli eenmaal gratis mee. Deze extra deelname is eenmalig en stopt daarna automatisch.
Koop nu online een lot

Wanneer ontvang ik mijn Sanoma Bladcadeau?

Heb je een Sanoma Bladcadeau gewonnen? Gefeliciteerd! Je ontvangt binnen 6 weken na bekendmaking van de trekkingsuitslag een cadeaubon ter waarde van € 15,- te besteden aan een tijdschrift naar keuze.

Wat is mijn bewijs van deelname?

Het afschrift van je bankrekening waarop de inleg aan de BankGiro Loterij staat vermeld is het bewijs van je deelname. Elke maand wordt de inleg afgeschreven onder vermelding van je lotnummer. Daarmee toon je aan dat je meespeelt.

Hoe wijzig ik het van mij bekende e-mailadres?

Om je e-mailadres te wijzigen bel je met de klantenservice van de BankGiro Loterij: 0900 – 3001 600 (20 cpm) tussen 9:00 en 21:00 uur.

Hoe wijzig in mijn tenaamstelling?

Wanneer je bijvoorbeeld onlangs bent getrouwd en derhalve een andere naam hebt aangenomen, kan je deze wijzigen in onze administratie door een brief te sturen naar:

BankGiro Loterij
Van Eeghenstraat 70
1071 GK  Amsterdam.

Zorg er voor dat je in ieder geval je huidige tenaamstelling, je nieuwe, je adres en rekeningnummer vermeld en plaats een handtekening.

Waarom ontvang ik geen loten?

Als je meespeelt in de BankGiro Loterij ontvang je geen loten. Je “lot” is je bankafschrift die de vermelding geeft van je inleg.

Ik speel mee met een gratis lot, maar toch is er inleg afgeschreven.

De inleg die is afgeschreven is voor de volgende maand. Elke maand wordt de inleg voor de volgende maand afgeschreven en wanneer je voor het eerst meespeelt, wordt er dus in dezelfde maand afgeschreven als dat je meespeelt. De inleg geldt echter voor je deelname in de volgende maand.

Kunnen naturaprijzen worden ingeruild voor geldprijzen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Wanneer je een naturaprijs wint, wordt deze bij je bezorgd. Je ontvangt hierover bericht na 4 tot 6 weken na het bekendmaken van de trekkingsuitslag.

Als ik een prijs win, moet ik dan op TV?

Dat hoeft niet. Als je niet wilt, wordt je niet gefilmd en/of wordt het niet uitgezonden. Dit gaat altijd in overleg met de BankGiro Loterij.
Koop nu online een lot

Ik heb geen bevestigingsbrief van mijn deelname ontvangen.

Als je gaat meespelen in de BankGiro Loterij hoor je een bevestigingsbrief te ontvangen. Het kan gebeuren dat deze niet aankomt. Je speelt dan echter wel al mee. Houd je rekeningnummer in de gaten. Wanneer de inleg wordt afgeschreven, speel je mee. Je bankrekeningafschrift is het bewijs dat je meespeelt.

Hoe weet ik of ik gewonnen heb?

Bekijk hier de trekkingsuitslag en je zoet gelijk of, en wat je hebt gewonnen!

Wat is de 14e trekking?

Naast de 12 standaard maandelijkse trekkingen, organiseert de BankGiro Loterij 2 extra trekkingen. De 13e en de 14e trekking. Deze trekking staat altijd in het teken van een project van een van onze goede doelen.
Koop nu online een lot

Hoe werkt de trekking?

Alle trekkingen van de BankGiro Loterij geschieden door een Notaris. De BankGiro Loterij staat onder streng toezicht van instanties als o.a. het ministerie van Veiligheid en Justitie, het College van toezicht op de kansspelen en het Nederlands Meetinstituut. Hierdoor wordt de eerlijkheid van de trekkingen gewaarborgd.
Koop nu online een lot

Wat kan ik winnen in de BankGiro Loterij?

Klik hier voor een overzicht van de te winnen prijzen en om direct een lot aan te schaffen.
Koop nu online een lot

Wat kost een lot?

Deelname aan de BankGiro Loterij kost € 13,50 per maand per lotnummer. Als je wilt kun je met meerdere lotnummers meespelen om meer kans te maken. Je betaalt voor elk lotnummer waarmee je speelt € 13,50 per maand.
Koop nu online een lot

Welke goede doelen steunt de BankGiro Loterij?

De BankGiro Loterij richt zich op goede doelen die bijdragen aan cultuur. Als je cultuur dus een warm hart toedraagt, is de BankGiro Loterij wellicht wel wat voor jou. Enkele van de grotere goede doelen van de BankGiro Loterij zijn:

 • Anne Frank Stichting
 • Het Concertgebouw
 • Cobra Museum
 • Bonnefantenmuseum Maastricht
 • Teylers Museum Haarlem
 • Fries Museum Leeuwarden
 • Gemeentemuseum Den Haag
 • Het Mauritshuis
 • Kröller Müller Museum
 • Prins Bernhard Cultuurfonds
 • Scheepvaart Museum
 • Twentse Welle
 • Van Gogh Museum
 • Zeeuws Museum
 • Zuiderzee Museum

En vele anderen…
Koop nu online een lot

Speel ik altijd mee met de Extra Trekking?

Ja. Als je deelneemt aan de BankGiro Loterij speel je automatisch mee met de Extra Trekkingen. In totaal speel je dus 14 keer per jaar mee.
Koop nu online een lot

Ik woon in het buitenland. Kan ik dan toch meespelen?

Iedereen met een Nederlands bankrekeningnummer kan meespelen. Dus ook als je in het buitenland woont.

Wat is het Extra Spel?

Er kan een Extra Spel georganiseerd worden waarmee je automatisch meespeelt om natura prijzen te winnen. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden maar je maakt wel kans op extra prijzen.
Koop nu online een lot

Hoeveel geeft de BankGiro Loterij aan goede doelen?

Alles wat de BankGiro netto overhoudt gaat naar de goede doelen. De kosten voor het organiseren van de loterij en het uitkeren vand e prijzen worden dus afgetrokken van de inkomsten. In totaal heeft de BankGiro Loterij in 2010 ca. 60 miljoen euro geschonken aan de aangesloten doelen. Een goede oppepper voor de cultuursector die het onder het huidige kabinet moeilijk heeft.

Per lot gaat er omgerekend 50% naar het goede doel.
Koop nu online een lot

Lotto

Wat gebeurt er wanneer de jackpot gegarandeerd valt en niemand heeft alle nummers en kleur goed?

Als niemand de 6 getallen + kleur goed heeft en de jackpot valt gegarandeerd, dan wordt er gecontroleerd of er verkochte loten zijn waarop alleen de 6 getallen goed zijn. Indien dat niet het geval is wordt er gekeken of er loten zijn waarop 5 getallen juist zijn ingevuld. Wanneer er meerdere loten zijn met de winnende 6 getallen wordt de prijs verdeeld over de winnaars.

Hoe kan ik de Lotto stop zetten?

Je dient je abonnement bij de Lotto schriftelijk of telefonisch stop te zetten. Je kunt hier meer informatie lezen over het opzeggen van de Lotto.

Wat is Speltegoed?

Wanneer je twee getallen goed hebt bij een trekking van de Lotto dan ontvang je € 2,00 speltegoed, oftewel een gratis lot. Het Speltegoed wordt automatisch ingezet bij de volgende trekking, tenzij je dit anders hebt ingesteld. Het Speltegoed is een jaar geldig.

Waar kan ik de trekkingsuitslag vinden?

De trekkingsuitslag van de Lotto vind je op de pagina.

Wat is het telefoonnummer van de Lotto?

Je kunt de klantenservice van de Lotto bereiken op telefoonnummer 0900-0202 (10 cent p/m) op werkdagen van 09.00 tot 17.00.

Wanneer is de trekking van de Lotto?

De Lotto trekking vindt elke zaterdag plaats om 20:00. De uitslag kun je niet veel later zien op teletekstpagina 555 (NED 1) of op deze pagina.

Wat kost een Lotto lot?

Een lot bij de Lotto kost € 2,00 per trekking. Je kunt met hetzelfde lotnummer zoveel trekkingen meespelen als je zelf wilt. Er zijn 2 trekkingen op Super Zaterdag.

Wanneer wordt mijn prijs uitbetaald?

Wanneer je automatisch meespeelt dan staat je prijs binnen 31 dagen op je rekening. Als je een lot hebt gekocht in de winkel en je prijs is lager dan € 454,- dan kun je je prijs direct innen bij de betreffende winkel. Is je prijs hoger dan € 454,- dan dien je contact op te nemen met de klantenservice op nummer 0900-0202 (10 cent p/m).

Betaal ik belasting over mijn gewonnen prijs?

Ja, de Lotto houdt 29% kansspelbelasting in bij de uit te keren prijs. Je ontvangt dus je prijs waar de belasting al van is afgetrokken.

Werkt de Lotto mee aan goede doelen?

Ja, jaarlijks keert de Lotto gemiddeld 70% uit van de netto winst aan goede doelen. Sinds de oprichting in 1961 is er ruim 1,2 miljard euro gedoneerd aan het NOC*NSF en 500 miljoen euro aan de overige 19 goede doelen zoals het Oranje Fonds, Prins Bernhard Fonds, Aids Fonds.

Hoe hoog is de jackpot bij de Lotto

De stand van de jackpot voor de volgende trekking van de Lotto bedraagt € 18,2 miljoen

Lucky Day

Wanneer krijg ik mijn welkomstcadeau?

Als je een welkomstcadeau verwacht van Lucky Day, dien je dat binnen 2 weken na je deelnamebevestiging te ontvangen. Duurt het langer dan 2 weken en hoor je verder niets, dan is er wellicht iets misgegaan en kan je het beste even bellen met 0900 – 0401 420 (10 cpm) op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur.

Hoe werkt het abonnement precies?

Je geeft aan op welke dagen je wilt meespelen. Elke deelname kost € 1,50. Je speelt mee met 10 getallen. Dagelijks worden door een notaris 20 uit 80 getallen gekozen en hoe meer getallen jij goed hebt, hoe hoger de prijs. Op zondag wordt niet getrokken dus je maakt maximaal 6x per week kans.

Waar vind ik de trekkingsuitslag?

Je kunt de laatste trekking maar ook eerdere trekkingen vinden op Loten.nl onder trekkingsuitslagen. Uit oudere trekkingen kan je leren welke getallen op welke dagen het meest populair zijn.

Wanneer krijg ik mijn prijs?

Je prijs wordt binnen 31 dagen uitgekeerd op je bankrekening. Als je online meespeelt hoef je hier verder niets voor te doen. Speel je mee via de winkel, dan keert Lucky Day uit na ontvangst van je deelnamebewijs per aangetekende post. De kosten voor het aangetekend verzenden worden vergoed door Lucky Day.

Als je online speelt en hebt ingesteld dat je je prijs ontvangt op je account, dan wordt het gewonnen bedrag de eerstvolgende werkdag aan je account toegevoegd.

 

Miljoenenspel

Wat is het miljoenenspel?

Het Miljoenenspel is in het leven geroepen door de Staatsloterij. Het doel van de loterij is om in deze tijden van crisis meer mensen miljonair te maken. De jackpot is dan ook altijd 1 miljoen! Je maakt dus niet kans om meer miljoenen, maar meer kans op 1 miljoen.

Wat gebeurt er als de jackpot hoger staat dan 1 miljoen?

De Jackpot is altijd ter hoogte van 1 miljoen euro precies. Dat betekent dat als er € 1.215.241 in de jacpokt zit, er € 215.241 door gaat naar de volgende week. Die geldt weer voor de nieuwe opbouw naar het volgende hele miljoen.

Wanneer valt de jackpot in het miljoenenspel?

Om te bepalen of de jackpot valt, wordt gebruik gemaakt van 6 ballen: 3 groene ballen en 3 paarse ballen. Er worden 3 ballen getrokken en wanneer die alle 3 dezelfde kleur hebben, dan valt de jackpot!

De jackpot is altijd minimaal 1 miljoen en heeft dus minimaal altijd 1 winnaar als de drie getrokken ballen dezelfde kleur hebben. Wanneer er echter meer dan 2 miljoen in de jackpot zit, worden er 2 winnaars getrokken. De jackpot wordt altijd getrokken onder verkochte loten.

Wat is de hoogte van de jackpot in het miljoenenspel?

De hoogte van de jackpot in het miljoenenspel is altijd 1 miljoen. het kan wel gebeuren dat er meerdere keren 1 miljoen wordt uitgekeerd. Wanneer er bijvoorbeeld meer dan 4 miljoen in de jackpot-pot zit, worden er 4 winnaars getrokken die allemaal 1 miljoen winnen.

Wanneer is de trekking van het miljoenenspel?

Het miljoenenspel kent een wekelijkse trekking. Elke week worden er gegarandeerde hoofdprijzen uitgekeerd van € 100.000,-, € 20.000,- en € 10.000,-. Daarnaast wordt er wekelijks middels het trekken van 3 gekleurde ballen bepaald of de jackpot wel of niet valt.

Wat kost een lot in het miljoenenspel

Een lot kost € 5,-. Je kunt per keer een los lot kopen, maar je kunt uiteraard ook elke zaterdag automatisch meespelen.

Wanneer krijg ik mijn miljoenenlot?

Je krijgt je lot elke week voor de trekking. Je ontvangt het lot per email en dus niet op papier.

Kan ik zelf mijn nummer kiezen in de Miljoenenloterij?

Nee, elke week is dat anders. Je kunt wel een geluksgetal kiezen dat elke week onderdeel is van je lotnummer.

Tot wanneer kan ik miljoenenloten kopen?

Je kunt miljoenenloten kopen tot elke zaterdagmiddag 17:00 uur. Daarna gaat het miljoenenspel zich voorbereiden op de trekking die om 21:30 uur plaatsvindt.

Welk bedrag doet mee voor de jackpot in het miljoenenspel?

Van elke euro die door deelnemers wordt ingelegd gaat ruim 65% naar de prijzenpot. Hieruit worden eerst de hoofdprijzen betaald (€ 130.000,-) en de kleinere prijzen. Vervolgens blijft er geld over dat naar de opbouw van de jackpot gaat.

Waar vind ik de trekking van het miljoenenspel?

Die vind je op de website. Elke week wordt deze na de trekking gepubliceerd. Er is ook een lotenchecker beschikbaar waar je eenvoudig je lotnummer in kunt voeren om te zien of je wat gewonnen hebt.

Zijn de prijzen in het miljoenenspel belastingvrij?

Ja. De prijzen zijn belastingvrij. Dat betekent dat je geen kansspelbelasting hoeft te betalen. Het miljoenenspel is onderdeel van de Staatsloterij, waar de prijzen ook belastingvrij zijn.

Wat is de winkans in het miljoenenspel?

De kans dat je een prijs wint in het miljoenenspel is ongeveer 1 op 8. De prijzen variëren van € 2,50 tot € 100.000,- en natuurlijk de jackpot van € 1.000.000,-

Nationale Postcode Loterij

Hoe kan ik zien of ik meespeel in de Postcode Loterij?

De inleg voor je lotnummers wordt voorafgaand aan de trekking van uw rekening afgeschreven. Je rekeningafschrift is je bewijs van deelname.
Koop nu online een lot

Hoe kan ik meespelen met de PostcodeKanjer?

In maart en september werd de JackpotKanjer verloot. Omdat de het jackpotdeel niet is gevallen, valt de PostcodeKanjer gegarandeerd in december. De PostcodeKanjer Prijzenpot staat nu op maar liefst 48 miljoen euro!

De Postcodekanjer Prijzenpot bestaat uit drie delen:
– 20 miljoen euro is voor de winnende postcode
– 20 miljoen euro gaat naar de winnende wijk
– 8 SuperPostcodeprijzen van 1 miljoen euro

Koop nu online een lot

Wanneer ontvang ik mijn prijs?

Win je een prijs, dan wordt deze binnen 6 weken naar jew rekening overgemaakt. Dat gaat helemaal automatisch. Win je een prijs in nature? Dan ontvang je 4 tot 6 weken na de trekking een bericht van de Nationale Postcode Loterij.

Doe ik mee aan extra trekkingen?

De Extra Trekkingen zijn een onderdeel van deelname aan de Postcode Loterij. Er zijn 12 maandelijkse trekkingen en twee jaarlijkse Extra Trekkingen. In totaal zijn er dus 14 trekkingen per jaar. De inleg wordt enkele weken voor de trekking afgeschreven.

Wil je zeker weten dat jouw lotnummers meespelen voor de Extra Trekkingen? Bel dan met de klantenservice van de Postcode Loterij: 0900 – 300 1500 (20 cpm). Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur.
Koop nu online een lot

Welke prijzen kan ik winnen in de extra trekkingen?

In de Extra Trekking worden vele prijzen verloot. Het prijzenpakket van de extra trekking heeft een totale waarde van 10 miljoen euro, waaronder 2 hoofdprijzen van 1 miljoen euro.
Koop nu online een lot

Hoe werkt de trekking van de Postcode Loterij?

De trekkingen van de Nationale Postcode Loterij vinden plaats aan het einde van de maand. Doorgaans reserveren de Postcode Loterij hiervoor de laatste woensdag van de maand. Enkele dagen later staan de uitslagen op deze pagina.

De Nationale Postcode Loterij heeft 14 trekkingen per jaar: 12 maandelijkse trekkingen en twee keer per jaar een extra trekking.
Koop nu online een lot

Hoe kan ik meespelen met de Postcode Loterij?

Je kunt meespelen met de Postcode Loterij via de link hieronder.
Koop nu online een lot

Ik wil geen post meer ontvangen van de Postcode Loterij

Wil je geen geadresseerde reclamepost meer ontvangen van de Postcode Loterij? Dan kun je je afmelden op www.postfilter.nl. Houd rekening met een overgangsperiode, het kan dus zijn dat je nog 1 maal post ontvangt van Postcode Loterij.

Ik wil niet meer gebeld worden door de Postcode Loterij

Wanneer je ooit deelnemer bent geweest en niet meer gebeld wilt worden voor acties van de Postcode Loterij dan kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van de Postcode Loterij op telefoonnummer 0900-3001500.

Heb je nog nooit meegedaan met de Postcode Loterij? Dan kun je je registreren bij het bel-me-niet-register.

Ik ben net lid en de Postcode Loterij heeft 2x geld afgeschreven

In dat geval heb je inleg betaald voor twee verschillende trekkingen. Normaal gesproken schrijft de Postcode Loterij het inleggeld voor je deelname af vlak voordat de speelmaand begint. Voor de eerste maand is dit echter niet mogelijk: het inleggeld voor de eerste speelmaand wordt daarom in de speelmaand zelf afgeschreven.

Waar vind ik de uitslagen van de Postcode loterij?

De trekkingsuitslag van de Postcode Loterij staan bij de trekkingsuitslagen.
Koop nu online een lot

Wat is de Groene Postcodeprijs?

De Groene PostcodePrijs is een milieubewuste prijs van de Nationale Postcode Loterij. Elke week is er één winnende postcode, en elk lotnummer in die postcode wint een waardebon van €2500,-. Deze waardebon kun je besteden aan allerlei ‘groene’ producten! Klik hier voor alle informatie over deze prijs van de Nationale Postcode Loterij.
Koop nu online een lot

Hoe kan ik deelname opzeggen in verband met overlijden?

Wanneer je de Postcode Loterij wilt opzeggen i.v.m. overlijden dien je een brief te sturen met daarin de gegevens van de deelnemer (naam, adres, rekeningnummer en lotnummer(s)) en vermeldt dat de deelname wordt beëindigd wegens overlijden. Lees hier meer over het opzeggen van de Postcode Loterij.

Hoe wijzig ik mijn rekeningnummer?

Het wijzigen van je rekeningnummer kun je bij de Postcode Loterij alleen schriftelijk (ook voorzien van handtekening) doorgeven op onderstaand adres:

Nationale Postcode Loterij
Van Eeghenstraat 70
1071 GK  Amsterdam

 

Met welke lotnummers speel ik mee?

Je lotnummers bestaan uit je postcode en een volgnummer van drie cijfers. De Nationale PostcodeLoterij schrijft de inleg voor elke trekking af van uw rekening. Je lotnummers staan op je rekeningafschrift vermeld.

Hoeveel Kanjerpunten heb ik?

De Nationale Postcode Loterij heeft 14 trekkingen per jaar: twaalf maandelijkse trekkingen en twee jaarlijkse Extra Trekkingen. Je spaart één Kanjerpunt per lotnummer per trekking. Elk lotnummer begint in januari van het nieuwe kalenderjaar met één Kanjerpunt.

Door middel van de Kanjerpunten wordt aangegeven hoe lang een lotnummer al meespeelt in dit kalenderjaar. Je Kanjerpunten zijn van belang bij de drie JackpotKanjers die de Postcode Loterij elk jaar verloot.

De Kanjermiljoenen worden verdeeld over de winnende postcode en de winnende wijk. Hoe meer Kanjerpunten, hoe groter het deel dat je wint van de PostcodeKanjer.

Moet ik belasting betalen als ik een prijs win?

Geldprijzen tot € 454,- zijn belastingvrij. Daarboven worden alle geldprijzen belast met 29% kansspelbelasting. Deze wordt door de Nationale Postcode Loterij afgedragen. Je ontvangt dus het bedrag op je rekening waar de belasting al is afgehaald. Indien je op meerdere loten een geldprijs wint van minder dan € 454,- hoef je geen kansspelbelasting te betalen. De bedragen worden dus niet bij elkaar opgeteld.
Koop nu online een lot

Wat is de StraatprijsVerdubbelaar?

Wanneer je meespeelt met de StaatprijsVerdubbelaar maak je wekelijks kans op een dubbele PostcodeStraatPrijs. Deze prijs wordt wekelijks uitgereikt, winnaars ontvangen dan € 12.500. Wanneer je meespeelt met een StaatprijsVerdubbelaar, ontvang je € 25.000.

Kom ik op TV als ik een prijs win?

De Postcode Loterij vraagt eerst altijd toestemming of je op TV wilt verschijnen. Wanneer je dit niet wilt, gebeurd dat dat ook niet.
Koop nu online een lot

Wat kost een lot?

Een lot bij de Postcode Loterij kost € 13,25.
Koop nu online een lot

Wat is het telefoonnummer van de Postcode Loterij?

Je kunt de Postcode Loterij telefonisch bereiken op nummer 0900-300 1500 (20 cent p/m).

Hoe krijg ik een Postcode Loterij fiets?

Je krijgt een Postcode Loterij fiets als je wijk een prijs wint. Alle deelnemers van de winnende postcode krijgen 1 fiets per deelnemend lot.
Koop nu online een lot

Draagt de Postcode Loterij bij aan goede doelen?

Ja. Minimaal de helft van het geld waarvoor loten zijn gekocht wordt besteed aan goede doelen. Dit zijn er op moment van schrijven 81, waaronder Oxfam Novib en Artsen zonder grenzen.
Koop nu online een lot

Hoe kan ik de Postcode Loterij opzeggen?

Je kunt hier de Postcode Loterij opzeggen.

Hoe hoog is de jackpot bij de Postcode Loterij

De jackpot, oftewel de PostcodeKanjer, staat voor de volgende trekking op € 1 miljoen.
Koop nu online een lot

Staatsloterij

Wanneer krijg ik een gratis lot

Als je automatisch meespeelt met de Staatsloterij voor een periode van een jaar, ontvang je een gratis lot na de eerste geslaagde incasso.
Koop hier je Staatslot voor aankomende trekking.

Hoe kan in de Staatsloterij opzeggen?

Je kunt de Staatsloterij telefonisch, schriftelijk en via internet opzeggen. Lees hier meer over het opzeggen van de Staatsloterij.

Hoe kan ik mijn bank- of girnummer wijzigen?

Wanneer je bank- of gironummer is gewijzigd, kun je dit online aanpassen op de site van de Staatsloterij. Dit doe je bij ‘Mijn Staatsloterij’ en vervolgens ‘Mijn gegevens’.

Tot hoe laat kan ik een Staatslot kopen?

Je kunt een Staatslot tot 18:00 kopen om nog deel te nemen aan de trekking van die dag. Koop hier je Staatslot voor aankomende trekking.

Hoeveel Staatsloten worden er verkocht?

In totaal zijn er 18 miljoen Staatsloten. Deze worden echter niet elke maand verkocht, dat zijn er ongeveer 3 a 4 miljoen. Alle prijzen met uitzondering van de jackpot worden alleen verloot onder verkochte loten.

Wat moet ik doen als ik mijn lot kwijt ben?

Als je je lot kwijt bent dien je door de politie een proces verbaal op te laten maken van verlies of diefstal. Deze kun je dan opsturen naar de Staatsloterij t.n.v. de klachtencommissie. Hierop neemt de Staatsloterij maatregelen, dit is echter geen garantie dat de prijs alsnog uitgekeerd wordt.

Hoe kan ik meedoen met groepsspelen?

Wanneer je samen met vrienden, collega’s of familie wilt deelnemen aan de Staatsloterij kun je meedoen met groepsspelen. Een groep kan minimaal uit 2 spelers en maximaal uit 250 spelers bestaan. Deelnemen kan gemakkelijk door je te registreren op de site van de Staatsloterij. Elke groep krijgt een eigen pagina waarop de deelnemers kunnen inloggen.
Koop nu online een lot

Wat gebeurd er met de gewonnen prijzen bij groepsspelen?

De groep bepaald zelf de inleg per persoon. Alle prijzen worden automatisch verdeeld over de leden van de groep.

Hoe werkt de jackpot?

De jackpot wordt maandelijks verloot over alle loten bij de Staatsloterij, dat zijn er 18 miljoen. Er worden echter zo’n 3 a 4 miljoen loten verkocht, de kans bestaat dus dat de jackpot valt op een niet verkocht lot. Als de jackpot niet is gevallen wordt deze met miljoenen verhoogd voor de volgende trekking. Wanneer de jackpot een hoogte bereikt van 27,5 miljoen euro, dan valt deze gegarandeerd en wordt deze verloot op alleen verkochte loten.
Koop nu online een lot

Ik heb een winnend Staatslot, waar kan ik mijn prijs innen?

Wanneer je automatisch meespeelt met de Staatsloterij worden de prijzen automatisch op je rekeningnummer bijgeschreven. Hieronder lees je wat je moet doen als je een lot in de winkel hebt gekocht.

Prijzen tot € 600,- kun je ophalen bij ieder verkooppunt zoals de Albert Heijn of de sigarenwinkel op de hoek. Prijzen die je gewonnen hebt tussen de € 600,- en € 10.100,- kun je bij geselecteerde winkels innen. Je dient dan je rekeningnummer op te geven en je prijs wordt dan binnen 5 werkdagen op je rekening gestort. Je ontvangt hierbij een bewijs van betaling.

Je kunt ook een winnend Staatslot tot € 5.500,- via de post versturen naar de Staatsloterij ( Staatsloterij, t.a.v. Klantenservice, Paleisstraat 5, 2514 JA Den Haag). Vermeld hierbij je rekeningnummer waarop het geld moet worden bijgeschreven. Je dient je Staatslot verzekerd in een sealbag op te sturen.

Prijzen van meer dan € 10.100 kun je alleen innen op het hoofdkantoor van de Staatsloterij. Hiervoor dien je een afspraak te maken op telefoonnummer 070 550 0808.

 

Mijn lot is een jaar oud, kan ik mijn prijs nog krijgen?

Helaas niet. Wanneer je lot 1 jaar of ouder is kun je de gewonnen prijs niet meer innen.

Moet ik geld betalen aan de belastingdienst?

Nee. De prijzen die je wint bij de Staatsloterij zijn belastingvrij. Als je een prijs wint hoef je dus geen kansspeelbelasting te betalen. Je ontvangt het hele bedrag dat je wint belastingvrij op je rekening.
>Koop nu online een lot

Ontvang ik een lot als ik online meespeel?

Als je automatisch meespeelt kun je er voor kiezen of je per trekking je lot thuis gestuurd wilt hebben of dat je deze alleen digitaal wilt zien. Als je eenmalig online meespeelt ontvang je je lotnummer alleen digitaal. De prijzen die je wint worden automatisch op je rekening bijgeschreven.
Koop nu online een lot

Wat kost een Oudejaarslot?

Een heel Oudejaarslot kost € 30,- , een half Oudejaarslot kost € 15,-. Wanneer je voor kerst een Oudejaarslot koopt maak je kans op 100 extra Oudejaarsloten (meer info)
Koop nu online een Oudejaarslot

Wat kost een Staatslot?

Een heel Staatslot kost € 15,00. Met XL komt daar € 2,50 bij. Voor een 1/5e lot betaal je € 3,00, met XL komt daar € 0,50 cent bij. Voor de Oudejaarstrekking betaal je € 30 voor een heel lot en € 15 voor een half lot.

Koop hier je Staatslot voor aankomende trekking.

Wat kost éénvijfde Staatslot?

Voor een éénvijfde Staatslot betaal je € 3,00, dit is dan zonder XL. Als je ook wilt meespelen met de XL trekking komt daar € 0,50 bij voor een 1/5e lot.
Koop hier je Staatslot voor aankomende trekking.

Wat is het adres van de Staatsloterij?

Het adres voor post van de Staatsloterij is: De Nederlandse Staatsloterij, Postbus 818, 2700 AV Zoetermeer.

Waar staat de trekkingsuitslag?

Bekijk hier de trekkingsuitslag van de Staatsloterij. Je kunt deze ook terugvinden bij de verkooppunten, in de Telegraaf of op teletekstpagina 550 van Nederland 1.

Wordt het bekend gemaakt dat ik gewonnen heb?

Nee. De Staatsloterij publiceert geen persoonlijke gegevens van prijswinnaars. Wel kan het zijn dat het verkooppunt vermeld dat er een prijs is gewonnen. Je blijft dus anoniem.

Waar kan ik online loten kopen?

Je kunt online Staatsloten kopen op de site van de Staatsloterij, koop hier je Staatslot voor aankomende trekking.

Wanneer is de trekking van de Staatsloterij?

Elke 10e van de maand vindt er een trekking van de Staatsloterij plaats. Daarnaast is er de Oudejaarstrekking op 31 december, de Koningsdagtrekking op 27 april, de Oranjetrekking of 1 juli trekking en tot slot de 1 oktober trekking. In totaal zijn er dus 16 trekkingen per jaar.

Zijn er Staatsloterij acties?

De Staatsloterij heeft regelmatig acties. Alle actuele acties van de loterijen, waaronder de Staatsloterij, staan op deze pagina.

Hoe kun je extra kans maken?

Je kunt extra kans maken bij de Staatsloterij door extra loten te kopen. Je kunt bijvoorbeeld een straat kopen, dat zijn 10 loten met opeenvolgende eindcijfers. Een straatje kost 150 euro. Als dit te duur is kun je ook een straatje éénvijfde loten kopen. Daar betaal je 30 euro voor. Je ontvangt dan wel 1/5 van de prijs op een winnend lot.
Koop nu online een lot

Hoe hoog is de Staatsloterij jackpot?

Voor de volgende trekking staat de jackpot op € 8,1 miljoen
.
Koop nu online een lot

Hoe laat is de trekking van de Staatsloterij?

De trekkingsuitslag van de Staatsloterij wordt elke maand op 10e om 22.00 uur gepubliceerd. Daarnaast wordt de Oudejaarstrekking op 31 december om 0:00 gehouden. De trekkingsuitslag vind je ook op onze site. Koop hier je Staatslot voor aankomende trekking.

Vriendenloterij

Hoe weet ik of ik gewonnen heb?

De uitslagen van de VriendenLoterij staan op deze pagina. Ook kun je ze teruglezen op teletekstpagina 551 van de NOS.

Hoe krijg ik mijn prijs?

Geldprijzen worden automatisch overgemaakt naar je rekeningnummer. Als je een prijs in natura hebt gewonnen, dan krijg je ze thuisbezorgd.

Wat is mijn lotnummer?

Je lotnummer is je mobiele nummer. Indien je niet de beschikking hebt over een mobiele telefoon en je wilt toch graag meespelen, dan krijg je een ficties nummer van de VriendenLoterij.

Wat kost een lot bij de VriendenLoterij?

Per trekking betaal je € 13,50 per lot en er zijn 14 trekkingen per jaar.
Koop nu online een lot

Hoe kan ik de VriendenLoterij opzeggen?

Steunt de VriendenLoterij goede doelen?

Ja. De VriendenLoterij ondersteunt 36 organisaties die zich bezig houden op het gebied van gezondheid en welzijn in Nederland. In 2010 ontvingen zij ruim 45 miljoen euro en sinds de oprichting in 1998 is er bijna 500 miljoen euro gedoneerd door de VriendenLoterij.
Koop nu online een lot

Wat is er gebeurd met de SponsorLoterij?

Sinds 2011 is de naam van de SponsorLoterij omgezet naar VriendenLoterij. Daarmee is ook het concept gewijzigd.
Koop nu online een lot

Wat is het adres van de VriendenLoterij?

Het adres van de VriendenLoterij is als volgt:

VriendenLoterij
Van Eeghenstraat 70
1071GK Amsterdam

Wat is het telefoonnumer van de VriendenLoterij?

Je kunt de VriendenLoterij telefonisch op werkdagen bereiken op nummer 0900-300 1400 (20 cent p/m).

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang gegarandeerd geld bij de BankGiro Loterij