Home / FAQs / Lotto

Lotto

Hoe hoog is de jackpot bij de Lotto

De stand van de Lotto jackpot voor de volgende trekking bedraagt € 2,9 miljoen

Steunt de Lotto goede doelen?

Ja, Lotto steunt 18 Nederlandse goede doelen op het gebied van gezondheid en beweging. Zoals bijvoorbeeld het Longfonds, de Hartstichting en de Brandwondenstichting. Lotto draagt de opbrengst af aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën, NOC*NSF en Stichting Aanwending Loterijgelden Nederland.

Betaal ik belasting over mijn gewonnen prijs bij Lotto?

Ja, op prijzen boven de € 449 houdt Lotto 30,1% kansspelbelasting in bij de uit te keren prijs. Je ontvangt dus je prijs waar de belasting al van is afgetrokken.

Wanneer wordt mijn Lotto prijs uitbetaald?

Internetspelers

Voor internetspelers worden prijzen automatisch overgemaakt. Bij een prijs boven de € 10.000 worden eerst je leeftijd en ID-gegevens telefonisch gecheckt door de Lotto. Bij prijzen boven de € 50.000,- maakt de Lotto persoonlijk een afspraak met je.

Abonnees

Ben je Lotto-abonnee en is je prijs lager dan € 14.000? Dan wordt je prijs binnen 10 werkdagen automatisch bijgeschreven. Als je een prijs hebt gewonnen die hoger is dan € 14.000, dan neemt Lotto hierover binnen 3 dagen telefonisch contact met je op. Hiervoor moet je wel het juiste telefoonnummer hebben ingevoerd in je account ;-). Als je 2 getallen goed hebt, win je € 2 speltegoed. Dit speltegoed wordt automatisch voor je ingezet bij de volgende trekking. Je kunt er ook voor kiezen om dit op een ander moment in te zetten in je account bij Lotto.

Winkelspelers

Als je een lot hebt gekocht in de winkel en je prijs is lager dan € 449,- dan kun je je prijs direct innen bij de betreffende winkel. Voor prijzen tussen de € 449 en € 5000,- dien je je lot verzekerd (€ voor € 5000) als pakket via PostNL op te sturen naar:

Nederlandse Loterij
Laan van Hoornwijck 55
2289 DG Rijswijk

Maak hiervoor wel een kopie van je lot. Is je prijs hoger dan € 5000,- dan dien je contact op te nemen met de klantenservice op nummer 070-550 08 01, bereikbaar van werkdagen van 9.00 -21.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 - 17.00 uur.

Wat kost een Lotto lot?

Een lot bij de Lotto kost 2 per trekking. Je kunt met hetzelfde lotnummer zoveel trekkingen meespelen als je zelf wilt. Er zijn 2 trekkingen op Super Zaterdag.

Wanneer is de trekking van de Lotto?

De Lotto trekking vindt elke zaterdag plaats om 21:00. De volgende Lotto trekking is dus op Zaterdag 31 oktober 2020 om 21:00. Je kunt hier de Lotto trekkingsuitslag bekijken of op teletekstpagina 555 (NED 1).

Wat is het telefoonnummer van de Lotto?

Je kunt de klantenservice van de Lotto bereiken op telefoonnummer 070-550 08 01, bereikbaar van werkdagen van 9.00 -21.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 - 17.00 uur.

Waar kan ik de Lotto trekkingsuitslag vinden?

De trekkingsuitslag van de Lotto vind je op de pagina.

Wat is Lotto speltegoed?

Wanneer je twee getallen goed hebt bij een trekking van de Lotto dan ontvang je € 2,00 speltegoed, oftewel een gratis lot. Het Speltegoed wordt automatisch ingezet bij de volgende trekking, tenzij je dit anders hebt ingesteld. Het Speltegoed is een jaar geldig.

Hoe kan ik de Lotto stop zetten?

Je dient je abonnement bij de Lotto schriftelijk of telefonisch stop te zetten. Je kunt hier meer informatie lezen over het opzeggen van de Lotto.

© 2020 Loten.nl | Over ons | Contact | Privacy | Disclaimer

vriendenloterij bingovriendenloterij bingo