Oudejaarstrekking

De afgelopen tien jaar werden er jaarlijks meer dan 4,5 miljoen Oudejaarsloten verkocht. In 2013 vindt de 22e trekking plaats. Rond 1 oktober wordt het prijzenpakket voor de trekking van dit jaar bekend gemaakt. Vanaf dat moment zijn de Oudejaarsloten weer online of in de winkel te verkrijgen.

Prijzen

De Hoofdprijs van de Oudejaarstrekking in 2012 bevatte 30 miljoen euro, zonder dat er belasting over betaald hoeft te worden. Ook is de Jackpot van 7,5 miljoen euro te winnen. Als je alle cijfers goed hebt, maar de letters niet, dan win je 10.000 euro. Met vijf goede eindcijfers kun je al tot 1.000 euro winnen.

Trekking

De uitslag wordt altijd om 00:00 uur bekend gemaakt via televisie, internet en de Teletekstpagina. De Oudejaarstrekking is te vanaf 23:30 tot 00:10 uur te bekijken op SBS6.

Meespelen

Je hebt de mogelijkheid om loten te kopen mét kans om de Jackpot te winnen of zonder. Als je een half lot koopt, heb je recht op het halve deel van de prijzen die op dat lotnummer gevallen zijn. Bij een straat is het minimale prijzengeld dat je krijgt 65 euro. Automatisch meespelen met de Oudejaarstrekking is alleen mogelijk als je ook meedoet aan alle maandelijkse trekkingen van de Staatsloterij. Wel kun je elk jaar eenmalig een lot kopen op de website of bij één van de verkooppunten. Speel je automatisch mee, dan krijg je een gratis lot van de Staatsloterij. Het is bij de Oudejaarstrekking niet mogelijk om drie maanden proef mee te doen, omdat de loten duurder zijn dan normaal.

OudejaarslotMet Jackpot:30,-
Zonder Jackpot:26,-
Half OudejaarslotMet Jackpot:15,-
Zonder Jackpot:13,-
Straat OudejaarslotenMet Jackpot:300,-
Zonder Jackpot:260,-
Halve straat OudejaarslotenMet Jackpot:150,-
Zonder Jackpot:130,-

Met Staatsloterij Groepsspelen kun je samen met anderen spelen, waarbij iedereen een vast bedrag inlegt. Per trekking kun je al vanaf 7,50 euro meespelen. De aanvoerder bepaalt de hoogte van de inzet van alle spelers en kan dit bedrag ook verhogen of verlagen. Als jullie hebben gewonnen, dan wordt de winst gelijkmatig verdeeld over de spelers. Ook is het mogelijk om zelf een groep te starten.

Overig

Voor overige informatie over bijvoorbeeld trekkingsuitslagen, geschiedenis en contact, kijk dan bij de algemene informatie over de Staatsloterij.

Maak gegarandeerd kans op een geld bedrag van € 15 tot € 25.000 met de Gouden Code van de BankGiro Loterij