Over Eurojackpot

Eurojackpot is een Europees kansspel waarbij je voor € 2 per lot kans maakt op de Jackpot. De jackpot is altijd minimaal € 10 miljoen en kan oplopen tot € 90 miljoen afhankelijk van het aantal verkochte loten en de keren dat de jackpot niet is gevallen. Momenteel staat de jackpot op € 90 miljoen. Elke vrijdagavond om 22:00 is er een trekking. Je vindt hier de Eurojackpot uitslag.

eurojackpot de grootste jackpot van Nederland

Prijzen bij Eurojackpot

Bij Eurojackpot worden de prijzen onderverdeeld in twaalf categorieën. Het bedrag per categorie wordt vervolgens verdeeld over het aantal winnaars in elke categorie. Deze onderverdeling is weergegeven in het schema hieronder:

Eurojackpot prijzenschema

De hoogte van de prijzen is afhankelijk van het aantal verkochte loten en dus vooraf niet bekend. De Jackpot van Eurojackpot staat op minimaal 10 miljoen euro en het bedrag stijgt elke keer als de Jackpot niet valt, waardoor het kan oplopen tot wel 90 miljoen euro. Wordt dit bedrag bereikt of valt er twaalf trekkingen lang geen Jackpot, dan valt deze gegarandeerd. Een week voor de trekking wordt er een schatting gemaakt van de hoogte van de Jackpot en op dit moment staat hij op € 90 miljoen. Van de totale inleg wordt 50% besteed aan prijzengeld. De kans dat je bij Eurojackpot prijzen wint, is 1 op 26.

Om er zeker van te zijn dat het prijzengeld uitbetaald kan worden, gaat er 12% naar het Boosterfund. Dit gespaarde geld wordt besteed aan de Jackpot, als het een hoogte heeft bereikt van 20 miljoen euro.

Eurojackpot trekking

De trekkingsuitslag van Eurojackpot vindt elke vrijdagavond rond 21:00 uur plaats en de uitslag wordt om 22:00 bekend gemaakt. De trekking vindt plaats in Helsinki in Finland. Het wordt ook op internet en op Teletekstpagina 554 bekend gemaakt. Je kunt hier de actuele uitslag volgen.

Gewonnen?

  • Prijzen tot 50 euro zijn de dag na de trekking op te halen bij een verkooppunt bij jou in de buurt.
  • Prijzen van 50 tot 5000 euro: Stuur je ingevulde deelnamebewijs in een Sealbag + verzekeringsservice van PostNL op naar Stichting De Nationale Sporttotalisator in Rijswijk. Maak zelf ook een kopie van je deelnamebewijs. Je prijs wordt dan samen met de verzendkosten op je rekening gestort.
  • Prijzen van 5000 euro of hoger: Heb jij zo’n groot bedrag gewonnen, maak dan een afspraak met de klantenservice van de Lotto in Rijswijk op nummer 070 - 550 08 03, bereikbaar van werkdagen van 9.00 -21.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 - 17.00 uur.
  • Internetspeler: Wanneer je meespeelt via internet, worden bedragen tot 1000 euro gestort op je rekening. Je kunt er dan voor kiezen om het uit te laten betalen of hier nieuwe loten van te kopen. Bedragen boven de 1000 euro worden direct op je rekening gezet.

Meespelen met Eurojackpot?

Bij Eurojackpot kies je vijf getallen uit de nummers 1 t/m 50. Daarnaast kies je ook nog eens twee bonusgetallen uit de nummers 1 t/m 8. Je wint de Jackpot als je alle getallen goed hebt. Je kunt meespelen met Eurojackpot door online of bij één van de verkooppunten een lot te kopen. Een lot kost 2 euro. Hoe meer loten je koopt, des te hoger de kans dat je de Jackpot wint. Ook kun je automatisch meespelen, zodat je geen enkele trekking hoeft te missen.

Goede doelen

Eurojackpot valt onder de organisatie van Lotto en steunt hierdoor 19 goede doelen op het gebied van sport, cultuur, volksgezondheid en maatschappelijk welzijn. Sinds de oprichting van De Lotto in ’61 is er inmiddels meer dan 1,2 miljard euro gedoneerd aan de Nederlandse sport. Daarnaast is er al zo’n 500 miljoen euro naar overige goede doelen gegaan. Dus ook als je geen prijzen wint, wordt je geld goed besteed. Bekijk alle goede doelen van Eurojackpot in het overzicht.

Geschiedenis

Eurojackpot is in maart 2012 opgericht en behoort tot de Nederlandse Loterij.

Contact

Postadres:
De Lotto (Stichting de Nationale Sporttotalisator)
Postbus 3074
2280 GB Rijswijk

Eurojackpot is iedere werkdag tussen 09:00 en 17:00 uur gratis te bereiken op telefoonnummer 0800 – 1506, op e-mailadres info@contact.eurojackpot.nl of via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2018 Loten.nl | Over ons | Contact | Privacy | Disclaimer

BankGiro Loterij Kies je WelkomstcadeauBankGiro Loterij Kies je Welkomstcadeau