Home / Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij

nederlandse loterijNederlandse Loterij is het bedrijf waaronder de volgende loterijen en kansspelen vallen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. De samenwerking is in 2016 opgericht om sterker te kunnen optreden tegen concurrentie. Voor spelers van de loterijen is er sindsdien weinig veranderd. Je kunt nu met 1 account inloggen op nederlandseloterij.nl en al je loten bestellen en bekijken.

Staatsloterij

staatsloterijDe Staatsloterij is de belangrijkste loterij onder de vleugels van de Nederlandse Loterij en tevens de oudste loterij van Nederland. Sterker nog, het is een van de oudste loterijen ter wereld. In 1726 werd de loterij opgericht door de staat en is nog altijd een grote speler in het Nederlandse loterijenlandschap. Sinds 2016 maakt de Staatsloterij onderdeel uit van Nederlandse Loterij. Deze heeft als missie om bij te dragen aan een gelukkiger en gezonder Nederland. Door mee te spelen aan de Staatsloterij maak je niet alleen kans op mooie prijzen maar draag je ook je steentje bij aan een gelukkiger en gezonder Nederland.

Als oudste loterij van Nederland biedt de Staatsloterij een eerlijk en betrouwbaar loterijproduct aan. De redenen om mee te spelen met de Staatsloterij:

  • Grootste prijzenpot van Nederland: Met een verwachte prijzenpot van € 400 miljoen, heeft de Staatsloterij de grootste prijzenpot van Nederland.
  • Het meeste geld terug de prijzenpot in: De Staatsloterij keert minimaal 60% van de inleg weer uit in geldprijzen. Dat is het hoogste percentage van alle loterijen in Nederland.
  • Alleen uit verkochte loten getrokken: De Staatsloterij trekt alleen prijzen uit verkochte loten. Alle prijzen vallen dus gegarandeerd (m.u.v. de Jackpot).
  • Alle prijzen belastingvrij: Wat je wint is wat je krijgt. Win je 1 miljoen, dan ontvang je die op je rekening. De kansspelbelasting betaalt de Staatsloterij.
  • Winnaars blijven anoniem: Ben je winnaar bij de Staatsloterij? Dan bepaal je zelf aan wie je dat vertelt. De Staatsloterij maakt nooit namen bekend van hun winnaars.
  • Alle trekkingen zijn openbaar: Alle trekkingen van de Staatsloterij zijn openbaar. Je kunt zelf een trekking bijwonen in Rijswijk, neem daarvoor contact op met de klantenservice van de Staatsloterij.
  • Geen winstoogmerk: De Staatsloterij is er niet om winst te maken. De opbrengst wordt geïnvesteerd in de Nederlandse samenleving.

Elke 10e van de maand een trekking

Elke 10e van de maand is er bij de Staatsloterij een trekking met vele geldprijzen, waaronder de hoofdprijs van € 1 miljoen. Elke maand maak je kans op gemiddeld € 17 miljoen aan prijzengeld. Daarbij maak je kans op de jackpot van minimaal € 7,5 miljoen. Aankomende trekking is de Staatsloterij 10 juli 2024 trekking en dan staat de jackpot op € 8,1 Miljoen.

Vier speciale trekkingen

Ook zijn er vier speciale trekkingen met een bijzonder prijzenpakket:

  • Koningsdagtrekking 27 april
  • Droomsalaristrekking 1 juli & 1 oktober
  • Oudejaarstrekking 31 december

Staatsloterij uitslag

Op deze pagina vind je alle Staatsloterij uitslagen.

Jouw lotnummer

Je lotnummer bestaat uit twee letters en vijf cijfers. Je kunt je eindcijfer zelf kiezen of door het lot laten bepalen. En met één eindcijfer goed heb je al prijs.

Trekking uit alle verkochte lotnummers

Uit alle verkocht lotnummers worden onder toezicht van een notaris de winnende lotnummers getrokken.

Staatsloten

Meespelen op de 10e doe je al met een heel à € 17,50 of een 1/5 lot à 3,50. Met een Straatje of Straat speel je mee met respectievelijk tien 1/5 of tien hele Staatsloten met alle eindcijfers en heb je gegarandeerd een prijs.

Staatsloterij Jackpot

Elke 10e van de maand maak je kans op de Jackpot van minimaal € 7,5 miljoen. De jackpotmachine bepaalt of de Jackpot valt. Hierin zitten zeven ballen: 6 blauwe en 1 oranje. Wordt de oranje bal getrokken? Dan valt de Jackpot en wordt het winnende lotnummer getrokken. Trekt de machine een blauwe bal? Dan valt de Jackpot niet en groeit hij verder. De getrokken blauwe bal doet bij de volgende trekking niet meer mee. Zo wordt de kans dat de Jackpot valt steeds groter. De jackpot kan oplopen tot ruim € 25 miljoen. En bij de zevende trekking valt de jackpot zeker. Voor de komende trekking staat de jackpot op € 8,1 Miljoen.

Staatsloterij XL

Speel voor € 2,50 extra (of € 0,50 voor een 1/5 lot) mee met de XL-trekking. Dan speel je 2 keer mee met hetzelfde lotnummer. Eén keer met je eindcijfer en één keer met je begincijfer. Je maakt dan kans op het maandelijkse prijzenpakket én het XL-prijzenpakket met prijzen van 100 euro tot € 1 miljoen.

Lotto

lottoBij Lotto maak je elke zaterdag kans op de jackpot van minimaal € 2.500.000. Voor aankomende zaterdag staat de jackpot op € 5,3 miljoen.  En je speelt voor € 2 mee. Elke week zijn er honderdduizenden winnaars bij Lotto. Sinds 2016 maakt Lotto onderdeel uit van Nederlandse Loterij. Deze heeft als missie om bij te dragen aan een gelukkiger en gezonder Nederland. Door mee te spelen aan Lotto maak je niet alleen kans op mooie prijzen maar draag je ook je steentje bij aan een gelukkiger en gezonder Nederland.

Elke zaterdag een trekking

Elke zaterdag is er een Lotto trekking. Je maakt dus elke week kans op de jackpot van minimaal € 2.500.000. De uitslag wordt om 21:00 bekend gemaakt. Je vindt op deze pagina alle Lotto uitslagen.

Jouw Lotto lotnummer

Voor je lotnummer kun je kiezen uit 6 getallen tussen 1 en 45. Een Lotto lot kost € 2. Elke zaterdag trekt de lotto 6 getallen en een reservegetal. Heb je 2 of meer getallen goed, dan val je in de prijzen. Heb je alle 6 getallen goed? Dan win je de jackpot van minimaal € 2.500.000,-. Valt de jackpot niet? Dan is deze de volgende trekking nog hoger.

Lotto XL

Nog een keer kans maken met je getallen? Dan kun je meespelen met Lotto XL. Voor € 1 extra per lot speel je mee met de Lotto XL trekking. Met de XL trekking maak je kans op extra prijzen tot € 1 miljoen.

Super Zaterdag

Elke laatste zaterdag van de maand is het Super Zaterdag. Dan zijn er in plaats van 1, 2 Lotto trekkingen. Daarmee heb je dus 2 keer kans op de jackpot, als je voor elke trekking een lot koopt. Speel je mee met beide trekkingen dan maak je kans op een extra prijs; de Super Zaterdag Prijs. Een prijs die elke maand varieert van reizen tot geldprijzen.

Eurojackpot

eurojackpotEurojackpot is een Europees kansspel en valt in Nederland eveneens onder de Nederlandse Loterij. Bij Eurojackpot maak je kans op de jackpot van minimaal € 10 miljoen voor aanstaande vrijdag staat de jackpot op € 32 miljoen. Voor 2 euro koop je een lot. Elke vrijdagavond wordt de trekking in Helsinki verricht. Als de jackpot niet valt dan loopt hij op tot maximaal € 90 miljoen.

Kies je eigen getallen

Als je meespeelt met Eurjackpot kies je allereerst 5 getallen uit 1 t/m 50. Vervolgens kies je 2 bonusgetallen uit 1 t/m 10. Heb je alle getallen goed? Dan win je de jackpot.

Elke vrijdag een trekking

Elke vrijdagavond om 19:00 is er een Eurojackpot-trekking. De uitslag wordt om 22:00 bekend gemaakt. Op deze pagina vind je alle Eurojackpot uitslagen.

Hoogste Jackpot van Nederland

Meespelen met Eurojackpot doe je voor € 2 per lot. De jackpot kan oplopen tot € 90 miljoen.

Miljoenenspel

miljoenenspelElke zaterdag om 21:30 ’s avonds is er een trekking van Miljoenenspel. Alleen uit verkochte lotnummers worden winnende lotnummers worden getrokken. Je vindt hier de Miljoenenspel trekkingsuitslag en is iedere zaterdagavond vanaf 21.30 uur beschikbaar.

Miljoenenspel speluitleg

1. Als eerst vindt de trekking van de gekleurde bal plaats. Deze bal bepaalt voor alle drie de lotnummers of het miljoen wordt uitgekeerd of dat de hoofdprijs wordt verdubbeld.
2. Daarna wordt per prijzenpakket allereerst een geluksletter en dan een lotnummer getrokken. Het lotnummer bestaat uit een letter en 5 getallen.

Als je alle cijfers en de letter goed op de juiste plek hebt, dan win je de bijbehorende hoofdprijs van €10.000, €20.000 of €5.000.

Verdubbeling van de hoofdprijs
Wanneer de getrokken Geluksletter hetzelfde als de letter van het winnende lotnummer én is er daarbij een paarse bal getrokken, dan wordt de hoofdprijs verdubbeld.

€ 1 miljoen
Als de getrokken Geluksletter hetzelfde is als de letter van het winnende lotnummer én ook de groene bal is getrokken, dan win je € 1 miljoen.

Lucky Day

lucky dayBij Lucky Day maak je iedere dag kans op prijzen. Het leuke is dat je zelf bepaalt op welke geldbedragen je kans maakt. De prijs die je wint, is namelijk afhankelijk van het aantal getallen dat je kiest, je inleg en het aantal getallen dat je goed hebt.

Elke dag vindt er om 18:00 uur een trekking plaats. Je kunt op deze pagina de actuele Lucky Day uitslag volgen of hier eerdere uitslagen bekijken. Het gewonnen bedrag wordt op je rekening gestort of bijgeschreven op je Lucky Day saldo. Ook kun je het bedrag ophalen bij een verkooppunt bij jou in de buurt. Prijzen vanaf 50.000 euro moet je op het kantoor van de Nederlandse Loterij komen ophalen.

Je kunt online meespelen met Lucky Day of losse loten kopen bij één van de verkooppunten. Via de website kun je ervoor kiezen om eenmalig of automatisch mee te spelen. Je kunt al vanaf 1,50 euro meespelen. Je kunt zelf bepalen met hoeveel loten je meespeelt, met welke geluksgetallen en op welke dagen.

Speel je automatisch mee, dan speel je altijd met tien getallen per lot. Als jij eenmalig meespeelt, kun je kiezen met hoeveel getallen je mee wilt spelen. Uit 80 getallen kies jij dan één tot tien geluksgetallen en op deze manier stel je je lot samen. Ook bepaal je zelf hoeveel je wilt betalen voor een lot. Het minimale bedrag is 1,50 euro en het maximum is 22,50 euro. Tot slot kun je meerdere malen meespelen met een lot, door meerdere trekkingen te selecteren. Bij dit spel worden door de notaris 20 ballen uit een bak met 80 ballen getrokken. Wat je wint, hangt af van het aantal getallen dat je kiest, je inleg en het aantal goede getallen.

Krasloten

kraslotenKrasloten zijn loten waarmee je, door het open krassen van het lot, kans maakt op geldprijzen. Er zijn verschillende soorten krasloten variërend in prijs vanaf € 1,00. Op moment van schrijven kun je bijvoorbeeld een Klavertje 4 kraslot kopen voor € 1, een 7 klapper voor € 1,50 en een Win XXL kraslot voor € 10. Ook de prijzen die je kunt winnen zijn afhankelijk van het type kraslot. Voor eerder genoemde krasloten zijn dat respectievelijk € 25.000, € 50.000 en een prijzenpot van ruim € 6,71 miljoen.

Toto

totoBij TOTO doe je voorspellingen op sportevenementen of -wedstrijden. Dit kan bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd zijn, maar ook andere sportwedstrijden zoals tennis, darts, basketbal of formule 1. Per sportwedstrijd staat bij Toto aangegeven welke resultaten kunnen worden voorspeld. Op de homepage van Toto zijn de belangrijkste en aanstaande wedstrijden klaar om op te wedden. Hierbij gaat het om een breed scala aan sporten. Per duel staat aangegeven op welke resultaten je kunt inzetten. De minimum inleg is € 1 per wedstrijd, maar ook een hogere inzet is mogelijk. Als je voorspellingen van je weddenschap juist hebt voorspeld, dan win je een geldbedrag. Je winst is je inleg vermenigvuldigd met de quoteringen (winstfactoren) die bij jouw voorspelling horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Loten.nl | Over ons | Contact | Privacy | Disclaimer