Home / Loterijen / Staatsloterij
Bijgewerkt op: 24-08-2020

Staatsloterij

Jackpot 30 jaar lang € 10.000 per maand
Lotprijs € 15
Volgende trekking donderdag 1 oktober 2020

Staatsloterij trekking en uitslag

De reguliere trekking van de Staatsloterij vindt altijd plaats op de 10e van de maand. De uitslag hiervan wordt om 22:00 uur gepubliceerd op de Staatsloterij uitslag pagina. Je kunt ook je loten checken met de loten checker. De volgende trekking is op 1 oktober, dit is een speciale trekking waarbij je kans maakt op de hoofdprijs van 30 jaar lang €10.000,- netto per maand.

Naast de reguliere maandelijkse trekkingen vinden er nog vier extra trekkingen plaats: de Oudejaarstrekking, de Koninginsdagtrekking, de 1 Juli trekking en de 1 Oktober trekking. In totaal zijn er dus 16 trekkingen per jaar.

Afwisseling samenstelling prijzenpakket

De Staatsloterij heeft vele suggesties en ideeën binnen gekregen over het prijzenpakket. Daarop heeft de Staatsloterij de conclusie getrokken dat het allemaal wat spannender en leuker kan. Daarom is er nu per trekking een afwisselende samenstelling van het prijzenpakket.

Meespelen met de Staatsloterij

De Staatsloterij biedt meerdere manieren om mee te spelen. Je kunt automatisch meespelen, waarbij je met de maandelijkse trekkingen en de extra trekkingen meespeelt. Je hebt uiteraard ook de mogelijkheid om losse Staatsloten te kopen bij een verkooppunt in de buurt of je kunt online loten kopen.

De Staatsloterij heeft in 2020 met € 400 miljoen de allergrootste te verwachten (het bedrag kan afhankelijk van de inleg afwijken) prijzenpot van Nederland. Daarnaast worden prijzen alleen uit verkochte loten getrokken en blijf je als winnaar anoniem. De prijzen die je wint bij de Staatsloterij zijn belastingvrij. Verder heeft de Staatsloterij geen winstoogmerk.

Staatsloten

Er zijn vier soorten loten waar je uit kunt kiezen. Een heel Staatslot kost 15 euro en een straat, bestaande uit tien loten, kost 150 euro. Ook kun je 1/5e lot of een straatje (10 x 1/5e loten) kopen en bij alle soorten loten kun je kiezen tussen loten mét of zonder kans op de Jackpot.

Voor de Oudejaarstrekking kun je een heel lot kopen voor € 30 of een half lot voor € 15.

Groepsspelen bestaat sinds 11 augustus 2011. Op deze manier kun je bijvoorbeeld met vrienden, collega’s of familie samen meespelen met de Staatsloterij. Alle gewonnen prijzen worden eerlijk verdeeld over de groep. Hoe meer personen er mee doen, des te meer kans je hebt om te winnen. Iedereen zet evenveel geld in en je kunt onderling het bedrag verhogen of verlagen. Het minimale bedrag dat je moet inleggen is 7,50 euro per trekking. Op de online groepspagina kan iedereen direct zien of er iets is gewonnen.

Staatsloterij XL

Meespelen met de XL-trekking van de Staatsloterij maakt het extra leuk. Naast de reguliere trekking op de 10e van de maand is er ook de XL-trekking. Wanneer je XL toevoegt aan je Staatslot, dan speel je met hetzelfde lotnummer 2 keer mee. Je maakt dan kans op de gewone prijzen uit prijzenpakket voor de betreffende maand en daarnaast op de prijzen uit het XL- prijzenpakket van €100 tot € 1 miljoen. Een XL-trekking kost je € 2,50 extra op een heel lot en € 0,50 voor een 1/5 lot.

Staatsloterij prijzenpakket 1 oktober

Onderstaand prijzenpakket is voor aankomende trekking op 1 oktober 2020:

staatsloterij 1 oktober 2020

Gratis Staatslot

Door automatisch mee te spelen met de Staatsloterij, ontvang je een gratis Staatslot. Je kunt automatisch meespelen met hele loten, een straatje of een hele straat.

Een prijs gewonnen?

 • Prijzen tot 600 euro: Deze kun je innen bij één van de verkooppunten.
 • Prijzen van 600 tot 10.100 euro: Dit bedrag zal op je rekening overgemaakt worden, zodra je je gegevens doorgegeven hebt bij één van de verkooppunten. Deze gegevens moeten worden geprint en door jou getekend worden. Het gewonnen bedrag zal binnen vijf werkdagen naar je rekening verstuurd worden.
 • Prijzen van meer dan 10.100 euro: Zulke hoge bedragen zijn alleen op te halen bij het hoofdkantoor van de Staatsloterij. Dit kan van maandag t/m donderdag en het is de bedoeling dat je van tevoren een afspraak maakt.

Geschiedenis van de Staatsloterij

De Staatsloterij bestaat al sinds 1726, maar heette toen de ‘Generaliteitsloterij’. Het doel was geld ophalen voor het rijk en het stoppen van kleine, illegale loterijen. De eerste trekking duurde dagen en de hoofdprijs was toen 30.000 gulden. In de jaren erna is de naam vaak veranderd, totdat de loterij in 1848 de Staatsloterij ging heten. In 1992 werd de loterij zelfstandig en was het geen onderdeel meer van het ministerie van Financiën. Het ministerie neemt nog wel de rol van aandeelhouder op zich en houdt toezicht op de gang van zaken binnen de organisatie.

Contact

De Staatsloterij bevindt zich in het pand van de Nederlandse Loterij op de Laan van Hoornwijck 55, 2289 DG Rijswijk (iedere werkdag geopend tussen 09:00 en 17:30).

Postadres:
Nederlandse Staatsloterij
Postbus 818
2700 AV Zoetermeer

De Staatsloterij is te bereiken op telefoonnummer 070 – 550 08 06, bereikbaar van werkdagen van 9.00 -21.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 - 17.00 uur, of via het contactformulier.

6 Reacties

 • Ik heb nog steeds 1/5 loten koningsdag loten waarop prijs staat.
  Omdat ik ze online had gekocht moet ik online vragen voor mijn prijs.
  Mijn vraag aan u;
  Hoe doe ik dat?

  • Beste Capo,

   Prijzen van Staatsloten die online worden gekocht worden automatisch bijgeschreven in je wallet. Hiervan kun je nieuwe Staatsloten kopen of laten uitbetalen op je rekening. Je kunt je wallet inzien door naar de site van de Staatsloterij te gaan en rechtsboven op ‘inloggen’ te klikken en vervolgens in te loggen. Vervolgens zie je rechtsboven een bedrag staan, als je hier op klikt kun je op Uitbetalen klikken.

   Vriendelijke groet,
   Redactie Loten.nl

 • Beste dame, heer,

  Ben geen ingezetene van Nederland, maar woonachtig op Curacao, wel in bezit van een Nederlands paspoort.

  Kan ik meespelen met de Staatsloterij?

  Verneem gaarne

  Mvrgr

  R.C. Breeman

  • Beste R.C. Breeman,

   Het is niet mogelijk om zonder Nederlands adres een account aan te maken bij de Nederlandse Loterij (Staatsloterij) en kun je daarom niet (online) meespelen met de Staatsloterij.

   Met vriendelijke groet,
   Redactie Loten.nl

  • Goedendag M. Kist,

   Een adreswijziging kun je doorvoeren in je profiel. Als je rechtsboven inlogt op de site van de Staatsloterij kun je daarna op profiel klikken (ook rechtsboven) en vervolgens je nieuwe adres doorgeven.
   Mocht dat niet lukken dan kun je altijd via het contactformulier van de Staatsloterij een wijziging doorgeven.

   Met vriendelijke groet,
   Redactie Loten.nl

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  © 2020 Loten.nl | Over ons | Contact | Privacy | Disclaimer

  Postcode Loterij MiljoenenjachtPostcode Loterij Miljoenenjacht