Staatsloterij

Prijzen

Met een winkans van 1 op 1,8 heb je bij de Staatsloterij de grootste kans om een prijs te winnen. Het uitkeringspercentage is al vier jaar bijna 70% van het ingelegde geld en er vallen maandelijks ruim 4,3 miljoen prijzen. Alle prijzen, behalve de Jackpot, vallen op verkochte loten. De jackpot voor de komende trekking op 10 april om 22:00 is € 7,5 miljoen . Steeds als de Jackpot niet valt, stijgt deze meer. Als de Jackpot al zes maanden niet is gevallen of een hoogte van 27,5 miljoen euro heeft bereikt, valt deze sowieso. De prijzen van de Staatsloterij zijn belastingvrij.

Gratis lot

Door automatisch mee te spelen met de Staatsloterij, krijg je een gratis lot. Je kunt automatisch meespelen met hele loten, een straatje of een hele straat.

Trekking

De trekking van de Staatsloterij vindt altijd plaats op de 10e van de maand. De uitslag wordt om 22:00 uur bekend gemaakt via internet, Teletekstpagina 550, de telefoon, De Telegraaf en bij de verkooppunten. Hier kun je de actuele trekkingsuitslag volgen.

Naast de maandelijkse trekkingen vinden er nog vier extra trekkingen plaats: de Oudejaarstrekking, de Koninginnedagtrekking, de Oranjetrekking en de Gelukstrekking. In totaal zijn er dus zestien trekkingen per jaar.

Gewonnen?

  • Prijzen tot 600 euro: Deze kun je innen bij één van de verkooppunten.
  • Prijzen van 600 tot 10.100 euro: Dit bedrag zal op je rekening overgemaakt worden, zodra je je gegevens doorgegeven hebt bij één van de verkooppunten. Deze gegevens moeten worden geprint en door jou getekend worden. Het gewonnen bedrag zal binnen vijf werkdagen naar je rekening verstuurd worden.
  • Prijzen van meer dan 10.100 euro: Zulke hoge bedragen zijn alleen op te halen bij het hoofdkantoor van de Staatsloterij. Dit kan van maandag t/m donderdag en het is de bedoeling dat je van tevoren een afspraak maakt.

Meespelen

De Staatsloterij biedt vier manieren om mee te spelen. Je kunt automatisch meespelen, waarbij je met de maandelijkse trekkingen en de Koninginnedagtrekking meespeelt. Je hebt uiteraard ook de mogelijkheid om met de overige trekkingen mee te doen. Daarnaast kun je automatisch met drie trekkingen meespelen, eenmalig online meespelen of losse loten kopen bij een verkooppunt in de buurt.

Er zijn vier soorten loten waar je uit kunt kiezen. Een heel Staatslot kost 15 euro en een straat, bestaande uit tien loten, kost 150 euro. Ook kun je 1/5e lot of een straatje (10 x 1/5e loten) kopen en bij alle soorten loten kun je kiezen tussen loten mét of zonder kans op de Jackpot.

Groepsspelen bestaat sinds 11 augustus 2011. Op deze manier kun je bijvoorbeeld met vrienden, collega’s of familie samen meespelen met de Staatsloterij. Alle gewonnen prijzen worden eerlijk verdeeld over de groep. Hoe meer personen er mee doen, des te meer kans je hebt om te winnen. Iedereen zet evenveel geld in en je kunt onderling het bedrag verhogen of verlagen. Het minimale bedrag dat je moet inleggen is 7,50 euro per trekking. Op de online groepspagina kan iedereen direct zien of er iets is gewonnen.

Geschiedenis

De Staatsloterij bestaat al sinds 1726, maar heette toen de ‘Generaliteitsloterij’. Het doel was geld ophalen voor het rijk en het stoppen van kleine, illegale loterijen. De eerste trekking duurde dagen en de hoofdprijs was toen 30.000 gulden. In de jaren erna is de naam vaak veranderd, totdat de loterij in 1848 de Staatsloterij ging heten. In 1992 werd de loterij zelfstandig en was het geen onderdeel meer van het ministerie van Financiën. Het ministerie neemt nog wel de rol van aandeelhouder op zich en houdt toezicht op de gang van zaken binnen de organisatie.

Contact

De Staatsloterij bevindt zich in het pand van de Nederlandse Staatsloterij aan de Paleisstraat 5 in het centrum van Den Haag (iedere werkdag geopend tussen 09:00 en 17:30).

Postadres:
Nederlandse Staatsloterij
Postbus 818
2700 AV Zoetermeer

De Staatsloterij is gratis te bereiken op telefoonnummer 0800 – 02 31 303, op e-mailadres klantenservice@staatsloterij.nl of via het contactformulier.

Speel automatisch mee met Lotto en ontvang € 20,- op je rekening