Home / Of… doe het niet

Of… doe het niet

Speel niet mee met een loterij als:

 • Je de eindjes aan elkaar moet knopen en je hoopt (en eigenlijk verwacht) met het winnen van de loterij op een beter leven.
 • Je denkt dat geld je gelukkig maakt. Ja, geld is handig maar geld lost je problemen vaak niet op. Geld versterkt je gedrag en gewoontes. Als je niet goed met geld om kunt gaan dan brengt een paar miljoen daar geen verandering in. Je zult met het winnen van de loterij niet ineens verstandig en verantwoordelijk worden. Een paar miljoen lost je leegte ook niet op. Ja, je kunt er leuke dingen mee doen, zoals stoppen met werken of een paar mooie reizen maken. Maar dat zorgt meer voor afleiding dan dat het daadwerkelijk iets oplost. Uit onderzoek onder loterijwinnaars blijkt ook dat na de eerste periode van euforie van de winst mensen zich weer net zo gelukkig voelen als daarvoor. Dus… Geld maakt niet gelukkig! Lees hier verder over dit onderwerp.
 • Je alleen meedoet voor de (lok)actie. Op korte termijn hartstikke leuk om een paar tientjes bijgeschreven te krijgen of gratis naar de dierentuin te gaan, maar op lange termijn wordt er toch iedere maand geld geïncasseerd. Alhoewel, je kunt altijd de loterij opzeggen.
 • Je ervan overtuigd bent dat de trekking de betreffende loterij niet eerlijk verloopt en je alleen mee wilt doen om te bewijzen dat je (bijna) niets wint.
 • Je nog geen 18 bent (uiteraard)
 • Je schulden hebt.
 • Je een gokverslaving hebt of hier gevoelig voor bent. Wanneer ben je gokverslaafd? Lees hier meer over.

Want… Je wint hoogstwaarschijnlijk toch niet

De kans is erg klein dat je een grote prijs wint. Daarmee is de kans ook ontzettend groot dat je niets wint. Afgezien van misschien een keer een appeltaart, reep chocola of € 5. Meedoen met de loterij is veelal oefenen in verliezen. Je hebt meer kans om dood te gaan na het eten van 40 boterhammen met pindakaas (niet allemaal tegelijkertijd uiteraard), getroffen te worden door de bliksem of aangereden te worden door een auto, dan dat je een miljoen wint.

Zet het geld opzij als je het hard nodig hebt

Als je iedere maand je geld opzij zet wat je normaal zou uitgeven aan de loterij, levert dat zomaar een paar honderd euro per jaar op. Of zelfs meer dan 1000 euro (volgens de uitzending van Lubach wordt er gemiddeld € 91 euro per maand uitgegeven aan loterijen door mensen met een laag inkomen). Als je dit geld hard nodig hebt doe dat dan alsjeblieft en doe daar iets nuttigs mee in plaats van een loterijorganisatie rijker te maken.

48 Reacties

 • Ja helemaal gelijk hebben jullie ,wij zijn daarom allemaal of de meeste van ons gewoontedieren .Ik heb het gelezen wilde mij registreren maar heb het niet gedaan, ben mij er bewust van dat het soms toch gebeurt,bij mij is het bij geen winst even een teleurstelling maar daar na gewoon weer met beide benen op de grond en verder,ben ook gelukkig zo.

  • Ben ik niet helemaal mee eens. Aan de ene kant wordt je aangemoedigd om een lot of liefst meerdere loten te kopen. Aan de andere kant wordt je weer ontmoedigd om het maar vooral niet te doen. Het leuke van het meedoen aan loterijen is dat je elke maand onverwacht iets kunt winnen. Je mag toch dromen? Wat is daar mis mee? Wie niet waagt wie niet wint is een oud gezegde. Die mensen die miljoenen hebben gewonnen maak je me niet wijs dat ze allemaal nu zoveel ongelukkiger zijn geworden. Er zijn ook mensen die wel verstandig met het gewonnen geld om kunnen gaan of zijn gegaan. Je doet allemaal mee om iets te kunnen winnen. Natuurlijk zijn er mensen die niet met geld om kunnen gaan en er alles doorheen draaien dat is dom. Maar als je werkt en je besteed maandelijks een 150 euro aan loterijen, en je kunt het nog betalen waarom zou je niet een gok(je) mogen wagen? Rook niet, drink niet, nu met Corona kun je al niks. Uitgaan naar een cafe doe ik ook niet. Het leuke vind ik aan meespelen met loterijen het zit hem in iets onverwachts winnen. Ik kan ook niet geloven dat mensen vaak zeggen ik win nooit wat. Dat gaat bij mij niet op want ik win altijd wel wat. Toegegeven ik ben nog niet binnengelopen maar heb door de jaren heen toch wel het een en ander aan prijsjes gewonnen wat doorgaans erg leuk is en je een goed gevoel geeft. Wie het kleine niet eert is het grote niet weert. Je moet zeker niet aan loterijen meedoen als je je geld, wat je verdient helemaal vergokt dan ben je in mijn beleving fout bezig. Als je je maandelijks terugkerende rekeningen niet meer kunt betalen heb je een groot probleem. Je moet het wel kunnen missen.

  • Geld maakt wel gelukkig,als ik genoeg had kon ik een huisje kopen,heerlijk vrijheid voor mezelf.Met lotterijen meedoen lukt het niet,daar verlies je alleen,wel door keihard werken en sparen.

   • Doe al vanaf het begin mee nog nooit een geld prijs gewonnen. Wel ooit een koffertje mijn droom hoop ik dat hij ooit nog eens gevuld
    mag worden

  • Wij spelen al jaren,en winnen om de 4 maanden een HEMA kaart van 5 euro,en een keer en deken of een kookboek met kruiden die wij niet weten waar je die moet vinden.maar de postcode loterij doet ook goede dingen.maar in onze gemeente komt de postcode loterij nooit maar Amsterdam en Rotterdam wel vaker. onze wijk heeft nooit iets duurs gewonnen,de postcode loterij gaat het meest naar dure wijjken mensen die minder hebben komen bijna nooit aan de beurt,en dat wordt beslist door twee mensen daar.sommege dure wijjken winnen achter elkaar miljoenen.ik ben niet gierig .maar wij willen ook wat geld winnen hoeft geen miljoenen te zijn,elk beetje help.

 • Wat goed dat jullie dit schrijven! Het is wel waar en een goede waarschuwing voor mensen om er nog eens goed over na te denken of het verstandig is om mee te doen of dat ze dat beter niet kunnen doen

 • Bovenstaand bericht is een waarheid als een koe!! Speel al vijftig jaar mee en winst ??? Een paar keer het lot terugverdiend; mijn grootste prijs was honderd gulden! Ik vraag me steeds af of spelen met abonnement wel eens ooit prijs oplevert want bij “weer niets” roep ik altijd: “BINGO”. Toch als je het missen kunt, bljjf je meedoen; je hoopt immers toch op een klapper, niet?

 • Helemaal gelijk , maar als je niet mee doet , kun je ook nooit ergens op rekenen , wij blijven hopen!!
  Ooit eens een eigen geldtje terug gehad , maar daarna nooit meer?.

 • goed dat jullie dit geplaatst hebben. ik doe mee aan de postcodeloterij maar opeens heeft de vriendenloterij en de bankgiro loterij mij ook gevonden . chantal j kwam via mijn brievenbus en heb ik mooi bij het oud papier gelegd …via mijn email kreeg ik opeens een “‘doe mee oproep”‘ ..korte tijd erna een “‘ het is bijna te laat”” email en afgelopen week “” de dit is je laatste kans “‘ email ..ik had een lotto lot kado gekregen en opeens zag ik daar ..of doe het niet staan.. bliksemflits !! ik val gelijk al onder de nr 1 ..het knopen en positief hopen type 🙂

 • De kans dat je onder een bus komt is groter als dat je een goede prijs wint speel al ca 40 jaar mee met de Postcodeloterij.

 • Loterij is kloterij was de lijfspraak van mijn zwager en toch speelde hij tot zijn dood in de staatsloterij.

 • LET OP…EEN WIJSHEID EN GOUDEN REGEL: “Met gezondheid kun je kapitaal maken, maar met kapitaal nog geen gezondheid”! Deze stelregel hanteer ik altijd!!!!!!!!!!! “SALVE AUSPICE DEO”!

 • Ik koop al jaren, zo’n 4 a 5 keer per jaar een lot , heel soms is het laatste cijver goed . Daar blijft het dan ook bij..
  Mijn vrouw zegt dan lhet is een loterij , stop er toch mee , en dat doe ik dan nu ook.

 • Ik speel nooit meer mee met de Nederlandse staatsloterij . In 5 jaar tijd zelden eens iets gewonnen. Maximaal 20€ 2x 17.50€ 1x 5 € 2x

 • Mensen vragen wel eens wat zou je doen als je 10.000 euro per maand zou krijgen, nou daar heb ik over nagedacht en ,n oplossing gevonden . Ik zou eerst wat achterstallig onderhoud aan m,n huis doen dat zou zo.n 2.500 euro totaal kosten en dan zou ik vast laten zetten om maandelijks 1.000 euro over te maken aan de mamma,s in Africa die doen goed werk en de rest zou ik geven aan m,n kinderen.

  • Ow, ok dat is gaaf dan! ik wilde net vragen, “heeft er überhaupt wel eens iemand “iets” gewonnen? Het gekke is dat ik nog nooit ook maar iemand heb gehoord dat ie “iets” gewonnen heeft, heb het gisteren nog gevraagd aan de verkoper of hij wel eens gehoord had of meegemaakt had dat iemand iets won met krassen of andere loten, en hij zei : “niemand! Mijn collega’s ook niet! Ik mag het eigenlijk niet zeggen maar koop geen lot en spaar je geld!” Dit heb ik dus ook gedaan, maar ja, eenmaal thuis zie je die reclame weer op tv en dacht ik : “iedereen maakt toch evenveel kans? En als ik helemaal nooit meespeel kun je ook niks winnen al is de kans zelfs nihil, zeg maar micro-nihil!” Rare bedoeling vind ik het!

 • Ik waag lang genoeg maar ik heb een paar keer 7,50 gewonnen meer niet ik doet ook mee met xl daar win je nooit wat mee dat is een loketje vroeger heten het de zus loten en daarna staatsloterij mijn moeder heeft jaren mee gedaan en ook nooit wat gewonnen postcode vriendenloterij en staats lot het zijn allemaal lokkertjes alleen bij de post code loterij verdiend alleen mensen die een eigen huis hebben of een jacht die winnen altijd de jackpot omdat ze meer loten kunnen kopen
  dan arme mensen waarom moeten mensen die al miljoenen hebben mee doen ik wil ook een keer een grote geld bedrag winnen

 • het gaat ook eigenlijk niet om het winnen,maar meer om het idee dat je wat kan winnen
  Overigens heeft mijn zusje in de jaren negentig twee keer de honderd duizend gewonnen achter elkaar
  Kreeg ik weer een telefoontje van haar dat ze de honderd duizend had gewonnen,zei ik dat had je me toch al verteld?
  Zei ze ja maar nu weer,tegenwoordig koopt ze hele straatjes en heeft al jaren en jaren nooit meer iets gewonnen(op af en toe een paar tientjes dan)
  ik geloof in het gezegde alleen rijken en stervenden winnen wat,daarom koop ik als terminale zieke wel vaak een lootje,dan
  kunnen mijn achterkleinkinderen allemaal een scooterje kopen,zelf krijg ik dan gratis een paar vleugeltjes kan ik overal naar toe vliegen,of ze dan blij zijn om mij te zien is wel enigzins twijfelachtig

 • Ik doe nu 30 jaar mee met twee loten. In 2020 dus 12 x 28 euro is
  336 euro per jaar. Maal 10 jaar is 3360 en dat maal 3
  Dat zal dus een flinke 10.500 euro zijn. En als je daar rente op rente zelfs van een klein percentage op rekent had ik rond mn pensioen een fijn kapitaaltje genoten. Een laatste autootje bijvoorbeeld.

 • Ik speel al vele jaren mee. 1x, nota bene op mijn postbus, naar Miljoenenjacht gemogen. Leuke retro radio aan overgehouden. Verder de gebruikelijke minimale (gesponsorde) prijzen gewonnen. Wacht op de klapper.
  Gisteren de postcodekanjertruck gespot bij truckerscafé ‘De Tweede Steeg’ bij Amersfoort. Even later het gerucht dat de opnames voor de Kanjer in Hoevelaken gemaakt zijn.
  Als dat inderdaad zo is, is het buitengewoon grof als er nog steeds campagne gevoerd wordt voor het kopen van loten voor de kanjer van 54,9 miljoen!

 • Wat een moralistisch gezemel. zeg. Alsof er een stel kleuters wordt toegesproken. Met geld is het leven toch echt een stuk makkelijker. En dat een beetje gaan relativeren vind ik althans nergens voor nodig. Ik hoop dat ik vanavond wat win. Hoeft echt niet de hoofdprijs te zijn.

 • Ik vind het heel goed dat jullie deze tekst op de website zetten maar misschien is het ook een idee om de manipulatie en marketing ietsiepietsie te verminderen. Als je zo overtuigend en zeer veelvuldig reclame maakt en een tekst plaatst als “Ontvang gegarandeerd geld tot € 100.000,-, Nu bij de Bankgiro Loterij” dan kun je heel nobel een linkje eronder plaatsen met de tekst of doe het niet….”maar dan heb je mensen , vooral die daar gevoelig voor zijn, al wel heel erg lekker gemaakt. Ook met al die bekende koppen op de commercials op tv die er nog een schepje bovenop doen. Want als die mensen zeggen dat je kunt winnen………dat zouden ze toch niet steunen als het niet zo was….?

 • Als je veel rookt, veel drinkt, elk jaar voor honderden euro’s aan vuurwerk uitgeeft wat dat niet schaadt aan gezondheid, ziektekosten, milieu, wat toch ook kapitalen kost en als het om loterijen gaat en mee wil doen dan worden mensen angst ingeboezemd om het maar vooral niet te doen. Geld moet ook kunnen rollen in het leven. De een doet zus de ander zo. Als je morgen doodgaat kun je het niet meenemen. Je doet mee voor de winst. Mijn overleden oma zei vroeger al als je niet meedoet kun je ook niks winnen.

 • Dit bericht moet direct in zicht zijn bij het openen van de site, niet ergens verborgen in de site waar de kans klein is dat je het ziet.
  Waarom zou je met hele loten meedoen als de kans toch klein is dat je iets wint, laat staan een hoofdprijs.
  Ik doe zo nu dan dan mee met een paar 1/5 loten, dat kost mij € 6,- of € 7,- (XL = eigenlijk onzin) per maand. Stel dat je wint dan heb ik echt geen € 18.000.000,- nodig want € 3.500.000,- krijg ik al niet op in mijn leven.
  Dus wil je echt meedoen, koop dan 1/5 loten; wel de spanning maar de kosten zijn beperkt.

 • Mijn moeder heeft in de jaren 80 een keer 50.000.00 gulden gewonnen en heeft tot met nu elke maand wel prijs er moet wel altijd geld bij. Ik heb ook diverse keren prijs gehad maar de laatste maanden bar weinig. Blijf hopen op een grote prijs zodat ik eens een leuke auto kan kopen die altijd start. Wie niet waagt wie niet wint.toch.

 • heb de postcode loterij truck zien staan langs de A1 vlak voor Hilversum bij restaurant de Witte Bergen, zal wel weer ergens vallen waar ze het niet nodig hebben zoals altijd.

 • 2017: deelname € 1215,25 winst € 324,00 2018: deelname € 1237,00 winst € 99,50
  2019: deelname € 580,75 winst € 87,50 2020: deelname € 255,00 winst € 172,50
  2021: deelname € 307,98 winst € 112,50 Conclusie aan uzelf.

 • heb toch wel wat mensen gekend die wel eens een flink prijsje hebben gewonnen(oa mijn halfzuster die had 2x achter elkaar 100 duizend in 1996)zelf eigenlijk nooit wat behoorlijks gewonnen terwijl ik al wel
  60 jaar meespeel
  maar zoals mijn bovenbuurman altijd zei,alleen gasten die zelf al flink wat poen hebben winnen wat en ook zij die al op het sterfbedje liggen,
  zover is het mij nog niet(hoop ik))dus elke maand zit ik altijd maar weer met de neus voor het computertje of ik wat gewonnen heb
  en dit moment is het al waard om een lootje te kopen
  het zou zomaar kunnen
  Claudi

 • Hey iedereen ik weet vele net zoals ik kunnen best wel moed opgeven of zijn super erg betreurd als ze (geen prijs) voor zich zien. Ik wilde gewoon zeggen dat voor de 1 geld gelukkig maakt en voor ander niet maar heb je het wel eens zo bekeken? Hoeveel je al zelf in het leven bereikt hebt misschien koste het je veel zweet tranen of heel veel moeite maar je hebt zoveel bereikt in het leven allemaal zonder een winnende lot. Wees trots op jezelf! Het leven kan echt leuk zijn zonder een hoop geld <3

 • ik vind dat jullie helemaal gelijk hebben ik doe ook mee aan dat zulkse loterij ik dacht ik ben met vervroegd pensioen ik ben alleen een keer een mooi bedrag winnen maar dat mooi bedrag winnen duurt een eeuwigheid
  ik kan het beter apart leggen dankjewel voor de tip

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  © 2024 Loten.nl | Over ons | Contact | Privacy | Disclaimer