Home / FAQs

Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat betekent winkans?

De winkans is de kans dat je in ieder geval een prijs wint. Het wil niet zeggen dat je meer wint dan dat het meespelen je kost.

BankGiro Loterij

Hoe kan ik mijn deelname activeren bij de BankGiro Loterij?

Als je nog niet meespeelt met de BankGiro Loterij dan kun je hier je deelname activeren. Als je al wel meespeelt hoef je niets te doen en speel je automatisch mee. Bij de BankGiro Loterij speel je elke maand mee voor € 100.000,-, elke week voor € 100.000,- en elke dag voor € 10.000,-.

Kun je de BankGiro Loterij emailen?

Ja je kunt contact opnemen met de BankGiro Loterij via e-mail. Hoe? Dat lees je op onze contactpagina.

Kun je de BankGiro Loterij bellen?

Ja je kunt de BankGiro Loterij bellen. Op onze contactpagina vind je alle contactgegevens van de BankGiro Loterij.

Waar kun je BankGiro Loterij acties vinden?

BankGiro Loterij acties kun je vinden op onze loterij acties pagina.

Wat is de winkans bij de BankGiro Loterij?

De winkans bij de BankGiro Loterij is 1 op 4.

Wat is de kans om miljonair te worden bij de BankGiro Loterij?

Bij de BankGiro Loterij maak je elke maand kans op € 1 miljoen. Als je het hele jaar meespeelt is de kans dat jij alleen dat miljoen wint 1 op 54.215. Hier moet je echter wel kansspelbelasting over betalen en ben je met een kleine 7 ton in euro’s technisch gezien nog geen miljonair. Wel is dit de hoogste winkans van alle loterijen op een (bijna) miljoen.

Wat is BankGiro Loterij The Wall?

BankGiro Loterij The Wall is een TV programma waarin koppels geldbedragen kunnen winnen die oplopen tot honderdduizenden euro’s. Vanaf begin 2019 is The Wall weer te zien op TV bij SBS6 op zondags om 20:30. Het concept is eenvoudig, de kandidaten moeten een vraag goed beantwoorden. Doen ze dit, dan wordt hun bal groen. Deze groene bal valt dan in een muur met 15 gaten onderin die geldbedragen vertegenwoordigen. Het bedrag van het gat waar de bal in valt wordt opgeteld bij de prijzenpot. Hebben de kandidaten een antwoord fout? Dan wordt de bal rood, en wordt het betreffende bedrag juist van de totaalprijs afgetrokken.

Wat kun je doen met de BankGiro Loterij VIP-KAART?

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART kun je gratis naar 50 (en meer) top musea, ontvang je korting op dagjes en avondjes uit en maak je kans op exclusieve evenementen. Je ontvangt deze exclusieve VIP-KAART als deelnemer van de BankGiro Loterij.

Ik woon in het buitenland. Kan ik dan toch meespelen?

Iedereen met een Nederlands bankrekeningnummer kan meespelen met de BankGiro Loterij. Dus ook als je in het buitenland woont. Bekijk hier de andere loterijen.

Speel ik altijd mee met de Extra Trekking van de BankGiro Loterij?

Ja. Als je deelneemt aan de BankGiro Loterij speel je automatisch mee met de Extra Trekkingen. In totaal speel je dus 15 keer per jaar mee.

Welke goede doelen steunt de BankGiro Loterij?

De BankGiro Loterij richt zich op goede doelen die bijdragen aan cultuur. Als je cultuur dus een warm hart toedraagt, is de BankGiro Loterij wellicht wel wat voor jou. Enkele van de grotere goede doelen van de BankGiro Loterij zijn:

 • Maritiem Museum
 • Fries Museum
 • Museum de Fundatie
 • Paleis Het Loo
 • Zeeuws Museum
 • Vereniging Hendrick de Keyser

En vele anderen…

Wat kost een lot van de BankGiro Loterij?

Deelname aan de BankGiro Loterij kost € 14,25 per maand per lotnummer. Als je wilt kun je met meerdere lotnummers meespelen om meer kans te maken. Je betaalt voor elk lotnummer waarmee je speelt € 14,25 per maand.

Wat kan ik winnen in de BankGiro Loterij?

Kijk voor een overzicht van de te winnen prijzen op de pagina van de BankGiro Loterij. Je kunt hier eventueel ook direct meespelen.

Hoe werkt de trekking?

Alle trekkingen van de BankGiro Loterij geschieden door een Notaris. Dat gebeurt op de laatste werkdag voor de 10e van elke maand. De BankGiro Loterij staat onder streng toezicht van instanties als o.a. het ministerie van Veiligheid en Justitie, het College van toezicht op de kansspelen en het Nederlands Meetinstituut. Hierdoor wordt de eerlijkheid van de trekkingen gewaarborgd.

Wat is de 14e trekking van de BankGiro Loterij?

Naast de 12 standaard maandelijkse trekkingen, organiseert de BankGiro Loterij 2 extra trekkingen. De 13e en de 14e trekking. Deze trekking staat altijd in het teken van een project van een van de goede doelen van de BankGiro Loterij.

Hoe weet ik of ik gewonnen heb bij de BankGiro Loterij?

Bekijk hier de trekkingsuitslag en je ziet gelijk of, en wat je hebt gewonnen!

Ik heb geen bevestigingsbrief van mijn deelname in de BankGiro Loterij ontvangen

Als je gaat meespelen in de BankGiro Loterij hoor je een bevestigingsbrief te ontvangen. Het kan gebeuren dat deze niet aankomt. Je speelt dan echter wel al mee. Houd je rekeningnummer in de gaten. Wanneer de inleg wordt afgeschreven, speel je mee. Je bankrekeningafschrift is het bewijs dat je meespeelt.

Als ik een prijs win bij de BankGiro Loterij, moet ik dan op TV?

Dat hoeft niet. Als je niet wilt, word je niet gefilmd en/of wordt het niet uitgezonden. Dit gaat altijd in overleg met de BankGiro Loterij.

Kunnen naturaprijzen worden ingeruild voor geldprijzen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Wanneer je een naturaprijs wint bij de BankGiro Loterij, wordt deze bij je bezorgd. Je ontvangt hierover bericht na 4 tot 6 weken na het bekendmaken van de trekkingsuitslag.

Ik speel mee met een gratis lot, maar toch is er inleg afgeschreven

De inleg die is afgeschreven is voor de volgende maand. Elke maand wordt de inleg voor de volgende maand afgeschreven en wanneer je voor het eerst meespeelt, wordt er dus in dezelfde maand afgeschreven als dat je meespeelt. De inleg geldt echter voor je deelname in de volgende maand.

Waarom ontvang ik geen loten?

Als je meespeelt in de BankGiro Loterij ontvang je geen loten. Je “lot” is je bankafschrift die de vermelding geeft van je inleg.

Hoe wijzig ik mijn tenaamstelling bij de BankGiro Loterij?

Wanneer je bijvoorbeeld onlangs bent getrouwd en derhalve een andere naam hebt aangenomen, kun je voor wijzigingen contact opnemen met de BankGiro Loterij. Hier vind je alle contactgegevens.

Hoe wijzig ik het van mij bekende e-mailadres bij de BankGiro Loterij?

Om je e-mailadres te wijzigen bel je met de klantenservice van de BankGiro Loterij: 088 - 020 1030, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Wat is mijn bewijs van deelname bij de BankGiro Loterij?

Het afschrift van je bankrekening waarop de inleg aan de BankGiro Loterij staat vermeld is het bewijs van je deelname. Elke maand wordt de inleg afgeschreven onder vermelding van je lotnummer. Daarmee toon je aan dat je meespeelt.

Wat is een Gewonnen Speelkans bij de BankGiro Loterij?

Wanneer je een ‘Gewonnen speelkans’ wint bij de BankGiro Loterij, maak je extra kans op prijzen. Als je deze gewonnen speelkans wint, speel je 2 maanden later gratis mee met een extra lotnummer. Dus: wanneer je een gewonnen speelkans wint in mei, speel je in juli eenmaal gratis mee. Deze extra deelname is eenmalig en stopt daarna automatisch.

Zijn de prijzen belastingvrij bij de BankGiro Loterij?

Nee. Volgens de wet op de kansspelen worden prijzen boven de € 454,- belast met de kansspelbelasting. Dat is 30,1% van het gewonnen bedrag. De BankGiro Loterij zorgt echter voor de afdracht van deze belasting. Dat betekent dat je geen kansspelbelasting meer hoeft te betalen over het bedrag dat je op je rekening ontvangt.

Als je met meerdere lotnummers meespeelt en je wint verschillende prijzen die elk onder de € 454,- blijven, dan hoef je over het totaal geen kansspelbelasting te betalen. De prijzen worden dus niet bij elkaar opgeteld.

Met welke lotnummers speel ik mee?

Je lotnummer bij de BankGiro Loterij bestaat uit je bankrekeningnummer, gevolgd door 2 cijfers. Door die 2 cijfers is het mogelijk om met meerdere lotnummers mee te spelen om nog meer kans te maken. Het lotnummer waarmee je speelt wordt op je bankrekening afschrift vermeld.

Wanneer ontvang ik mijn Kies uw Prijs cadeaubon?

Heb je een cadeaubon gewonnen van “Kies uw prijs” bij de BankGiro Loterij? Gefeliciteerd! Het duurt 4 tot 6 weken vanaf het moment van bekendmaking van de trekkingsuitslag voordat je bericht ontvangt met meer informatie over je gewonnen cadeaubon.

Hoe wijzig ik mijn rekeningnummer bij de BankGiro Loterij?

Als je met een ander bankrekeningnummer wilt meespelen dan je nu doet, kan je dit wijzigen in ‘Mijn BankGiro Loterij‘.

Waarom wordt mijn inleg nog afgeschreven nadat ik heb stopgezet?

De opzegging wordt binnen enkele weken verwerkt door de administratie van de BankGiro Loterij. Het kan derhalve gebeuren dat je afmelding en het afschrijven van een inleg elkaar kruisen.

Hoe kan ik opzeggen naar aanleiden van overlijden?

Regelt u de zaken van iemand die onlangs is overleden? U kunt hier de verschillende mogelijkheden bekijken om de BankGiro Loterij op te zeggen.

Kan ik de inleg op een andere datum laten afschrijven?

Nee, dit kan helaas niet. De BankGiro Loterij schrijft de inleg altijd op dezelfde dag af. In de meeste gevallen is dit de 25e van de maand.

Ik ben net deelnemer en nu wordt er 2x inleg afgeschreven. Hoe kan dat?

Dit kan gebeuren. Normaal gesproken wordt de inleg voor de volgende maand afgeschreven van je bankrekening. Maar wanneer je voor het eerst meedoet, speel je al gelijk in deze maand mee. Dat betekent dat je de eerste maand voor zowel de betreffende als de volgende maand betaalt.

Wanneer wordt mijn inleg afgeschreven?

De inleg voor je deelname wordt doorgaans op dezelfde dag afgeschreven. In de meeste gevallen is dat de 25e van elke maand. Het kan natuurlijk gebeuren dat je op dat moment geen of niet genoeg geld op je rekening hebt staan. Dan volgt een aantal dagen later nog een poging.

Ik wil niet meer gebeld worden door de BankGiro Loterij

Als je deelnemer bent ooit bent geweest, kan je gebeld worden door de BankGiro Loterij. Je telefoonnummer zit dan in de database en bij elke actie kan je worden gebeld. Wil je dit niet meer, dan kan je het beste even bellen met de klantenservice van de BankGiro Loterij op 088 - 020 1030, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je nog nooit meegespeeld maar wordt je wel gebeld? Schrijf je dan in in het Bel-me-niet Register. Dat scheelt je nog veel meer ongewenste telefoontjes.

Heb je een prijs gewonnen, maar nog niets ontvangen?

Dat kan gebeuren. In de regel worden geldprijzen binnen 6 weken bijgeschreven op de rekening waarmee je meespeelt. Over naturaprijzen krijg je binnen 4 tot 6 weken bericht.

Heb je na bovengenoemde periodes nog niets gehoord van de BankGiro Loterij? bel dan de klantenservice op 088 - 020 1030, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Wanneer ontvang ik mijn gewonnen prijs bij de BankGiro Loterij?

Heb je een prijs gewonnen in de BankGiro Loterij? Gefeliciteerd! Het gewonnen bedrag wordt binnen 6 weken overgeschreven op de bankrekening waarmee je meespeelt. Win je een andere prijs dan een geldprijs? Dan krijg je binnen 4 tot 6 weken bericht van de BankGiro Loterij.

Hoe weet ik zeker of ik meespeel in de BankGiro Loterij?

Je kunt heel eenvoudig op je bankrekening checken of je meespeelt met de BankGiro Loterij of niet. Voorafgaand aan elke trekking wordt het bedrag voor de deelname automatisch van je rekening afgeschreven. Je rekeningafschrift is het bewijs van deelname.

Wanneer zijn de trekkingen van de BankGiro Loterij?

Op de laatste werkdag voor de 10e van de maand vindt de trekking plaats van de BankGiro Loterij. De uitslagen van alle trekkingen van de BankGiro Loterij vind je op deze pagina.

Waar vind ik de trekkingsuitslagen van de BankGiro Loterij?

De trekkingsuitslagen van de laatste en eerdere trekkingen vind je op deze pagina.

Hoe kan ik me afmelden voor post van de BankGiroLoterij?

Ontvang je post van de BankGiro Loterij en wil je die niet meer ontvangen? Dan kun je het volgende doen om je af te melden:

Is de post ongeadresseerd? Vraag dan een Nee/Nee sticker aan.

Is de post aan jou gericht? Dank kun je je hier afmelden voor het ontvangen van post van de BankGiro Loterij.

 

Hoe kan ik meespelen met de BankGiro Loterij?

Je kunt je op deze website heel eenvoudig meespelen met de BankGiro Loterij.

Hoe vaak zijn er extra trekkingen bij de BankGiro Loterij?

Naast de 12 maandelijkse standaard trekkingen van de BankGiro Loterij, vindt er drie maal per jaar een extra trekking plaats. In totaal zijn er dus 15 trekkingen per jaar.

Waarom houdt de BankGiro Loterij Extra Trekkingen?

De BankGiro Loterij ondersteunt organisaties die actief zijn op het gebied van cultuur. De opbrengst van de extra trekkingen is bedoeld ter ondersteuning van extra projecten van deze organisaties.

Wat is een extra trekking bij de BankGiro Loterij?

Naast de 12 maandelijkse trekkingen van de BankGiro Loterij vinden er jaarlijks 3 extra trekkingen plaats. Deze trekkingen staan in het teken van een bijzonder project van een van de goede doelen van de BankGiro Loterij. Bij deze extra trekkingen zijn er natuurlijk extra prijzen te winnen.

Waar staan de uitslagen van de BankGiro Loterij?

De uitslagen van de BankGiro Loterij kun je vinden op deze pagina.

Lot of Happiness

Wat kost een lot bij Lot of Happiness?

Bij Lot of Happiness kun je automatisch meespelen voor € 12,50 per lot per trekking. Er zijn 12 reguliere trekkingen + 4 extra trekkingen per jaar. Je bepaalt zelf hoe lang je meespeelt.

Ik heb een prijs gewonnen bij Lot of Happiness, hoe krijg ik deze?

De hoofdprijs en prijzen in natura worden bij Lot of Happiness in overleg met de winnaars uitgereikt. Geldprijzen worden automatisch op je rekening bijgeschreven.

Hoe kan ik Lot of Happiness opzeggen?

Je kunt de Lot of Happiness telefonisch en schriftelijk opzeggen. Lees hier meer over het opzeggen van Lot of Happiness.

Wat is het telefoonnummer van Lot of Happiness?

Je kunt de Lot of Happiness telefonisch bereiken op nummer 085 130 34 75, bereikbaar van Maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur.

Moet ik belasting betalen als ik een prijs win bij Lot of Happiness?

Geldprijzen tot € 454,- zijn belastingvrij. Daarboven worden alle geldprijzen belast met 30,1% kansspelbelasting. Deze wordt door Lot of Happiness afgedragen. Je ontvangt dus het bedrag op je rekening waar de belasting al is afgehaald. Indien je op meerdere loten een geldprijs wint van minder dan € 454,- hoef je geen kansspelbelasting te betalen. De bedragen worden dus niet bij elkaar opgeteld.

Lotto

Hoe hoog is de jackpot bij de Lotto

De stand van de Lotto jackpot voor de volgende trekking bedraagt € 4,7 miljoen

Steunt de Lotto goede doelen?

Ja, Lotto steunt 18 Nederlandse goede doelen op het gebied van gezondheid en beweging. Zoals bijvoorbeeld het Longfonds, de Hartstichting en de Brandwondenstichting. Lotto draagt de opbrengst af aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën, NOC*NSF en Stichting Aanwending Loterijgelden Nederland.

Betaal ik belasting over mijn gewonnen prijs bij Lotto?

Ja, op prijzen boven de € 454 houdt Lotto 30,1% kansspelbelasting in bij de uit te keren prijs. Je ontvangt dus je prijs waar de belasting al van is afgetrokken.

Wanneer wordt mijn Lotto prijs uitbetaald?

Internetspelers en abonnees

Voor internetspelers worden prijzen automatisch overgemaakt. Het bedrag wordt binnen 5 werkdagen overgemaakt. Bij een prijs boven de € 10.000 worden eerst je leeftijd en ID-gegevens telefonisch gecheckt door de Lotto. Heb je meer dan € 200.000,- gewonnen? Dan wordt je uitgenodigd op het kantoor in Rijswijk.

Winkelspelers

Als je een lot hebt gekocht in de winkel en je prijs is lager dan € 454,- dan kun je je prijs direct innen bij de betreffende winkel. Voor prijzen tussen de € 454 en € 5000,- dien je je lot verzekerd (voor € 5000) als pakket via PostNL op te sturen naar:

Nederlandse Loterij
Laan van Hoornwijck 55
2289 DG Rijswijk

Voeg een briefje bij je lot met daarop:

-Naam
-Adres
-Postcode en woonplaats
-Geboortedatum
-IBAN-nummer
-E-mailadres
-Telefoonnummer
Veilige kopie van je legitimatiebewijs en onderteken deze.

Maak hiervoor wel een kopie van je lot. Is je prijs hoger dan € 5000,- dan dien je contact op te nemen met de klantenservice op nummer 070-550 08 01, bereikbaar van werkdagen van 9.00 -21.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 - 17.00 uur.

Wat kost een Lotto lot?

Een lot bij de Lotto kost 2 per trekking. Je kunt met hetzelfde lotnummer zoveel trekkingen meespelen als je zelf wilt. Er zijn 2 trekkingen op Super Zaterdag.

Wanneer is de trekking van de Lotto?

De Lotto trekking vindt elke zaterdag plaats om 21:00. De volgende Lotto trekking is dus op Zaterdag 31 juli 2021 om 21:00. Je kunt hier de Lotto trekkingsuitslag bekijken of op teletekstpagina 555 (NED 1).

Wat is het telefoonnummer van de Lotto?

Je kunt de klantenservice van de Lotto bereiken op telefoonnummer 070-550 08 01, bereikbaar van werkdagen van 9.00 -21.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 - 17.00 uur.

Waar kan ik de Lotto trekkingsuitslag vinden?

De trekkingsuitslag van de Lotto vind je op de pagina.

Wat is Lotto speltegoed?

Wanneer je twee getallen goed hebt bij een trekking van de Lotto dan ontvang je € 2,00 speltegoed, oftewel een gratis lot. Het Speltegoed wordt automatisch ingezet bij de volgende trekking, tenzij je dit anders hebt ingesteld. Het Speltegoed is een jaar geldig.

Hoe kan ik de Lotto stop zetten?

Je dient je abonnement bij de Lotto schriftelijk of telefonisch stop te zetten. Je kunt hier meer informatie lezen over het opzeggen van de Lotto.

Lucky Day

Wanneer krijg ik mijn Lucky Day prijs?

Online spelen
Je gewonnen geld bij Lucky Day wordt binnen een paar dagen in ‘Mijn Saldo’ gestort. Daar vandaan je het gewonnen geld kunt inzetten om opnieuw mee te spelen. Ook kun je het overboeken naar je bankrekening. Een prijs tot € 5.000,- wordt automatisch overgeboekt naar je wallet of op het ingestelde rekeningnummer. Dit kun je zelf instellen in je account. Wanneer je een prijs hoger dan € 5.000,-  hebt gewonnen, neemt Lucky Day contact met je op!

Winkelspeler
Prijzen tot € 50,- kun je met een geldig deelnamebewijs vanaf de dag na de trekking laten uitbetalen bij de winkelier. Een aantal winkeliers betaalt zelfs uit tot € 449,00. Voor prijzen tussen de € 450 en € 5.000,- dien je je ingevulde deelnamebewijs + een kopie van je ID of paspoort in een sealbag van PostNL met verzekerservice op te sturen naar Nederlandse Loterij, Postbus 3074, 2280 GB te Rijswijk. Maak hiervoor wel een kopietje van je deelnamebewijs. De kosten van het versturen worden samen met het prijzengeld teruggestort op je rekening en kost je dus niet.

Voor prijzen boven de € 5.000,- dien je op het kantoor van Lucky Day te Rijswijk langs te komen. Voordat je dit doet dien je een afspraak te maken op telefoonnummer 070-550 08 02 bereikbaar op werkdagen van 9.00 -21.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 - 17.00 uur.

Als je met meerdere trekkingen meespeelt is het mogelijk om je prijs tussentijds te innen bij de winkelier. Je krijgt dan een nieuw deelnameformulier mee.

Waar vind ik de trekkingsuitslag?

Je kunt de laatste trekking van Lucky Day maar ook eerdere trekkingen vinden op Loten.nl onder Lucky Day trekkingsuitslagen. De laatste Lucky Day trekking dateert van Lucky Day Dinsdag 27 juli 2021.

Hoe werkt het Lucky Day abonnement precies?

Je geeft aan op welke dagen je wilt meespelen, er is elke dag een Lucky Day trekking. Voor je deelname bepaal je zelf je inleg van € 1,50 t/m € 22,50. Je speelt mee met een zelf aantal gekozen getallen, tot maximaal 10. Dagelijks worden door een notaris 20 uit 80 getallen gekozen en hoe meer getallen jij goed hebt, hoe hoger de prijs. Zie hiervoor het Lucky Day prijzenschema.

Miljoenenspel

Hoe kan ik het miljoenenspel opzeggen?

Je kunt hier heel eenvoudig het Miljoenenspel opzeggen. Dat kan op ieder gewenst moment per telefoon, schriftelijk of online. Afhankelijk van wanneer je opzegt kan het zijn dat je nog 2 of 3 trekkingen meespeelt.

Zijn de prijzen in het Miljoenenspel belastingvrij?

Ja. De prijzen die je wint bij Miljoenenspel zijn belastingvrij. Dat betekent dat je geen kansspelbelasting hoeft te betalen. Het miljoenenspel is onderdeel van de Staatsloterij, waar de prijzen ook belastingvrij zijn.

Waar vind ik de trekkingsuitslag van het Miljoenenspel?

De trekkingsuitslag van het Miljoenenspel vind je bij ons op de website. Elke zaterdag rond de klok van 21:30 vind je hier de trekkingsuitslag. De laatste trekking dateert van Miljoenenspel Zaterdag 24 juli 2021.

Tot hoe laat kan ik Miljoenenspel loten kopen?

Je kunt Miljoenenspel loten kopen tot 17:00 uur op de dag van de trekking (zaterdag). Daarna gaat het Miljoenenspel zich voorbereiden op de trekking die om 21:30 uur plaatsvindt.

Kan ik zelf mijn lotnummer kiezen bij het Miljoenenspel?

Nee, het is niet mogelijk om zelf een lotnummer te kiezen bij Miljoenenspel. Wel kun je zelf een geluksletter kiezen.

Wanneer krijg ik mijn Miljoenenspel lot?

Zodra een automatische incasso of betaling gelukt is ontvang je je Miljoenenspel lot(en) per e-mail.

Wat kost een lot in het Miljoenenspel

Een Miljoenenspel lot kost € 5. Je kunt per keer een los lot kopen, maar je kunt uiteraard ook elke zaterdag automatisch meespelen.

Wanneer is de trekking van het miljoenenspel?

Het Miljoenenspel kent een wekelijkse trekking. Elke week op zaterdag om 21:30 worden er gegarandeerde hoofdprijzen uitgekeerd van € 100.000,-, € 20.000,- en € 10.000,-. De trekkingsuitslag van het Miljoenenspel vind je hier.

Wat is de hoogte van de jackpot in het Miljoenenspel?

De hoogte van de jackpot in het Miljoenenspel is altijd € 1 miljoen. Je kunt daar 3x kans op maken.

Wanneer valt de jackpot in het Miljoenenspel?

Het Miljoenenspel trekt één bal uit drie groene en drie paarse ballen. Per hoofdprijs wordt eerst een Geluksletter, en dan een lotnummer getrokken. Als je alle cijfers goed hebt en de letter staat op de juiste plek, dan win je de bijbehorende hoofdprijs van €20.000, €10.000 of €5.000.

Als het getrokken geluksletter hetzelfde is als de letter van het winnende lotnummer en ook de paarse bal is getrokken, dan wordt je hoofdprijs verdubbeld.
Als de groene bal getrokken wordt getrokken (en ook het geluksletter hetzelfde is), dan win je € 1 miljoen.

Wanneer een miljoen niet valt of de hoofdprijs niet verdubbeld wordt, dan wordt deze prijs niet uitgekeerd. Deze kun je dan weer winnen in de volgende trekking.

Wat gebeurt er als de jackpot hoger staat dan € 1 miljoen?

De jackpot bij het Miljoenenspel is altijd precies € 1 miljoen en wordt dus niet hoger.

Wat is het Miljoenenspel?

Het Miljoenenspel maakt deel uit van de Nederlandse Loterij en kent een wekelijkse trekking op zaterdag rond de klok van 21:30. Je maakt elke week 3x kans op € 1 miljoen. Een lot kost € 5.

Nationale Postcode Loterij

Waar staat de uitslag van PostcodeLoterij nieuwjaar?

Op 1 januari 2021 in de loop van de middag vind je hier de uitslag van PostcodeLoterij nieuwjaar.

Waar staat het Postcode Loterij contactformulier?

Je kunt hier het Postcode Loterij contactformulier vinden. Met dit formulier kun je bijvoorbeeld wijzigingen doorgeven, je deelname stopzetten of een klacht melden.

Hoe werkt de Postcode Loterij Straatprijs?

De Straatprijs valt altijd op een volledige postcode (bijvoorbeeld 1234AA). Winnen je buren? Dan win jij ook. Elke reguliere trekking maak je kans op de Straatprijs van € 25.000 per lot (inclusief StraatprijsVerdubbelaar). Deelnemers zonder StraatprijsVerdubbelaar winnen € 12.500 per lot. Hoe meer loten je hebt, des te groter het bedrag. De Straatprijs wordt wekelijks uitgekeerd en in sommige periodes elke dag. Onder alle deelnemers op de winnende postcode wordt ook nog een nieuwe BMW verloot.

Waar kan ik mijn koffernummers vinden voor Postcode Loterij Miljoenenjacht?

In het nieuwe seizoen heeft de Postcode Loterij ervoor gekozen om geen koffernummers te gebruiken. De uitzendingen van Miljoenenjacht zijn op SBS 6 te zien:

 • Zondag 30 augustus 2020 20:00
 • Zondag 6 september 2020 20:00
 • Zondag 13 september 2020 20:00
 • Zondag 20 september 2020 20:00
 • Zondag 27 september 2020 20:00
 • Zondag 4 oktober 2020 20:00

Je doet automatisch mee met Miljoenenjacht als je meespeelt met de Postcode Loterij. Ben je nog geen lid en wil je ook meespelen met de Postcode Loterij Miljoenenjacht? Kijk dan hier voor meer informatie.

Waar kan ik mijn Postcode Loterij Bingokaarten vinden?

De Postcode Loterij Bingokaart voor Miljoenenjacht bestaat niet meer. In het nieuwe seizoen heeft de Postcode Loterij er ook voor gekozen om geen koffernummers te gebruiken.. De uitzendingen van Miljoenenjacht waren bij SBS 6 te zien op:

 • Zondag 30 augustus 2020 20:00
 • Zondag 6 september 2020 20:00
 • Zondag 13 september 2020 20:00
 • Zondag 20 september 2020 20:00
 • Zondag 27 september 2020 20:00
 • Zondag 4 oktober 2020 20:00

Als je meespeelt met de Postcode Loterij doe je automatisch mee met Miljoenenjacht. Ben je nog geen lid en wil je ook meespelen met de Postcode Loterij Miljoenenjacht? Kijk dan hier voor meer informatie.

Hoe kan ik meespelen met de PostcodeKanjer?

Als je mee wilt spelen voor de PostcodeKanjer van € 54,9 miljoen op 1 januari 2021, dan kun je je hiervoor aanmelden bij de Postcode Loterij. Als je al meespeelt met de Postcode Loterij ding je automatisch mee naar de PostcodeKanjer. Op 1 januari 2021 vind je op deze pagina de PostcodeKanjer uitslag.

Waar staat de trekkingsuitslag van de PostcodeKanjer 2021

Op zoek naar de trekkingsuitslag van de Postcode Loterij PostcodeKanjer? Vanaf 1 januari 2021 vind je op deze pagina de PostcodeKanjer 2021 uitslag.

Wat is de winkans bij de Postcode Loterij?

De winkans bij de Postcode Loterij is 1 op 7.

Hoe laat wordt de PostcodeKanjer bekend gemaakt?

Op 1 januari 2021 rond de klok van 16:00 wordt de PostcodeKanjer bekend gemaakt.

Hoe werkt de PostcodeKanjer van de Postcode Loterij?

De PostcodeKanjer voor 1 januari 2021 staat op € 54,9 miljoen. Deze wordt in twee delen gesplitst van elk € 27,45 miljoen. Het ene deel gaat naar de winnende postcode, bijvoorbeeld 1234 AB (4 cijfers en 2 letters). Het andere deel wordt verdeeld de winnende wijkcode, bijvoorbeeld 1234 (4 cijfers).

Iedereen die meespeelt met de Postcode Loterij spaart automatisch Kanjerpunten. Bij elke trekking waaraan je meespeelt ontvang je 10 Kanjerpunten. Speel je een heel jaar mee? Dan krijg je hiervoor 140 Kanjerpunten. Hoe meer kanjerpunten je hebt, des te groter het deel je krijgt uit de PostcodeKanjer. De Kanjerpunten spaar je overigens per lot, dus als je met meerdere loten meespeelt is het deel nog groter.

Met de Kanjerpunten ontvangen deelnemers die langer meespelen een groter en eerlijker deel. Na elk jaar, in januari, begin je weer met 0 Kanjerpunten.

Heb jij de Postcode Loterij vrachtwagen al gezien?

Heb jij de Postcode Loterij vrachtwagen gezien? Plaats een reactie hieronder van waar en wanneer!

Wanneer valt de PostcodeKanjer 2021?

Op 1 januari 2021 wordt in de loop van de middag de PostcodeKanjer trekking bekend gemaakt. Deze staat op € 54,9 miljoen.

Waar viel de PostcodeKanjer van de Postcode Loterij?

Hieronder een overzicht met de winnende postcodes en plaatsnamen van de PostcodeKanjer. Op de volledige postcode (bijvoorbeeld 1234AB) is de helft van de PostcodeKanjer gevallen. De andere helft is gevallen op alleen de cijfers van de postcode (bijvoorbeeld 1234). De volledige geschiedenis sinds de invoering van de euro:

Jaartal Postcode Plaats PostcodeKanjer
2021 Zuid-Holland Speel mee › € 54,9 miljoen
2020 2151 BZ Nieuw-Vennep € 54,7 miljoen
2019 9756 AK Glimmen € 53,9 miljoen
2018 9261 XC Eastermar € 53,9 miljoen
2017 2555 VX Den Haag € 49,9 miljoen
2016 6131 BS Sittard € 43,9 miljoen
2015 1107 LA Amsterdam € 43,7 miljoen
2014 4354 BK Vrouwenpolder € 42,9 miljoen
2013 5672 PE Nuenen € 40 miljoen
2012 4834 WC Breda € 40 miljoen
2011 1019 LH Amsterdam € 25 miljoen
2010 5625 VP Eindhoven € 30 miljoen
2009 2593 ZN Den Haag € 27,9 miljoen
2008 6601 XN Wijchen € 25,8 miljoen
2007 5298 NT Liempde € 23,9 miljoen
2006 5256 AW Heusden € 22,7 miljoen
2005 3068 GJ Rotterdam € 20,9 miljoen
2004 2961 AD Kinderdijk € 20,3 miljoen
2003 7688 RH Daarle € 18,9 miljoen

Moet ik mijn kans op de PostcodeKanjer activeren?

Als je nog niet meespeelt met de Postcode Loterij dan kun je hier je deelname activeren. Als je al wel meespeelt hoef je niets te doen en speel je automatisch mee voor de PostcodeKanjer op 1 januari 2021.

Hoe hoog is de PostcodeKanjer van de Postcode Loterij?

De PostcodeKanjer van de Postcode Loterij staat voor 1 januari 2021 op 54,9 miljoen euro. De winnende postcode wordt gaandeweg op nieuwjaarsdag bekend gemaakt.

Speel ik mee voor de PostcodeKanjer op 1 januari?

Als je deelnemer bent van de Postcode Loterij dan speel je automatisch ook mee met de PostcodeKanjer. De winnende postcode wordt op 1 januari 2021 bekend gemaakt en de PostcodeKanjer heeft een hoogte van € 54,9 miljoen.

Hoe hoog is de jackpot bij de Postcode Loterij

De jackpot, oftewel de PostcodeKanjer bij de Postcode Loterij, staat voor de volgende trekking op € 1 miljoen.

Hoe kan ik de Postcode Loterij opzeggen?

Je kunt hier de Postcode Loterij opzeggen.

Draagt de Postcode Loterij bij aan goede doelen?

Ja. Minimaal 40% van het geld waarvoor loten zijn gekocht wordt bij de Postcode Loterij besteed aan goede doelen. Dit zijn er op moment van schrijven 105 voor mens en natuur, waaronder Oxfam Novib en Artsen zonder grenzen.

Hoe krijg ik een Postcode Loterij fiets?

Je krijgt een Postcode Loterij fiets als je wijk een prijs wint. Alle deelnemers van de winnende postcode krijgen 1 fiets per deelnemend lot.

Wat is het telefoonnummer van de Postcode Loterij?

Je kunt de Postcode Loterij telefonisch bereiken op nummer 088 - 020 1010, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Wat kost een Postcode Loterij lot?

Een lot bij de Postcode Loterij kost € 14 inclusief StraatprijsVerdubbelaar.

Kom ik op TV als ik een prijs win bij de Postcode Loterij?

De Postcode Loterij vraagt eerst altijd toestemming of je op TV wilt verschijnen. Wanneer je dit niet wilt, gebeurt dat dat ook niet.

Wat is de Postcode Loterij StraatprijsVerdubbelaar?

Wanneer je meespeelt met de StaatprijsVerdubbelaar van de Postcode Loterij maak je wekelijks kans op een dubbele PostcodeStraatPrijs. Deze prijs wordt wekelijks uitgereikt, winnaars ontvangen dan € 12.500. Wanneer je meespeelt met een StaatprijsVerdubbelaar, ontvang je € 25.000.

Moet ik belasting betalen als ik een prijs win bij de Postcode Loterij?

Geldprijzen tot € 449,- zijn belastingvrij. Daarboven worden alle geldprijzen belast met 30,1% kansspelbelasting. Deze wordt door de Nationale Postcode Loterij afgedragen. Je ontvangt dus het bedrag op je rekening waar de belasting al is afgehaald. Indien je op meerdere loten een geldprijs wint van minder dan € 449,- hoef je geen kansspelbelasting te betalen. De bedragen worden dus niet bij elkaar opgeteld.

Hoeveel Postcode Loterij Kanjerpunten heb ik?

De Postcode Loterij heeft 14 trekkingen per jaar: twaalf maandelijkse trekkingen en twee jaarlijkse Extra Trekkingen. Je spaart 10 Kanjerpunten per lotnummer per trekking. Elk lotnummer begint in januari van het nieuwe kalenderjaar met 10 Kanjerpunten.

Door middel van de Kanjerpunten wordt aangegeven hoe lang een lotnummer al meespeelt in dit kalenderjaar. Je Kanjerpunten zijn van belang bij de PostcodeKanjer die de Postcode Loterij elk jaar verloot.

De Kanjermiljoenen worden verdeeld over de winnende postcode en de winnende wijk. Hoe meer Kanjerpunten, hoe groter het deel dat je wint van de PostcodeKanjer.

Met welke lotnummers speel ik mee met Postcode Loterij?

Je lotnummers bestaan uit je postcode en een volgnummer van drie cijfers. De Postcode Loterij schrijft de inleg voor elke trekking af van uw rekening. Je lotnummers staan op je rekeningafschrift vermeld.

Hoe wijzig ik mijn rekeningnummer bij de Postcode Loterij?

Je rekeningnummer kun je wijzigen via je persoonlijke pagina bij de Postcode Loterij. Je kunt ook telefonisch contact opnemen op telefoonnummer 088 - 020 1010 bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur

Hoe kan ik deelname met de Postcode Loterij opzeggen in verband met overlijden?

Wanneer je de Postcode Loterij wilt opzeggen i.v.m. overlijden dien je een brief te sturen met daarin de gegevens van de deelnemer (naam, adres, rekeningnummer en lotnummer(s)) en vermeldt dat de deelname wordt beëindigd wegens overlijden. Lees hier meer over het opzeggen van de Postcode Loterij.

Waar vind ik de trekkingsuitslag van de Postcode loterij?

Ik ben net lid en de Postcode Loterij heeft 2x geld afgeschreven

In dat geval heb je inleg betaald voor twee verschillende trekkingen. Normaal gesproken schrijft de Postcode Loterij het inleggeld voor je deelname af vlak voordat de speelmaand begint. Voor de eerste maand is dit echter niet mogelijk: het inleggeld voor de eerste speelmaand wordt daarom in de speelmaand zelf afgeschreven.

Ik wil niet meer gebeld worden door de Postcode Loterij

Wanneer je ooit deelnemer bent geweest en niet meer gebeld wilt worden voor acties van de Postcode Loterij dan kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van de Postcode Loterij op telefoonnummer 088 - 020 1010, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je nog nooit meegedaan met de Postcode Loterij? Dan kun je je registreren bij het bel-me-niet-register.

Ik wil geen post meer ontvangen van de Postcode Loterij

Wil je geen geadresseerde reclamepost meer ontvangen van de Postcode Loterij? Dan kun je je hier afmelden. Houd rekening met een overgangsperiode, het kan dus zijn dat je nog 1 maal post ontvangt van Postcode Loterij.

Hoe kan ik meespelen met de Postcode Loterij?

Je kunt meespelen met de Postcode Loterij door op de groene knop hieronder te klikken en je aan te melden.

Hoe werkt de trekking van de Postcode Loterij?

De trekkingen van de Postcode Loterij vinden plaats op de 8e van de maand. De uitslagen vind je op deze pagina. De Nationale Postcode Loterij heeft 14 trekkingen per jaar: 12 maandelijkse trekkingen en twee keer per jaar een extra trekking.

Doe ik mee aan extra trekkingen van de Postcode Loterij?

De Extra Trekkingen zijn een onderdeel van deelname aan de Postcode Loterij, als je meespeelt met de Postcode Loterij, speel je dus ook altijd mee met de extra trekkingen. Er zijn 12 maandelijkse trekkingen en twee jaarlijkse Extra Trekkingen. In totaal zijn er dus 14 trekkingen per jaar. De inleg wordt enkele weken voor de trekking afgeschreven.

Wanneer ontvang ik mijn prijs van de Postcode Loterij?

Win je een prijs bij de Postcode Loterij, dan wordt deze binnen 6 weken naar je rekening overgemaakt. Dat gaat helemaal automatisch. Win je een prijs in nature? Dan ontvang je 4 tot 6 weken na de trekking een bericht van de Nationale Postcode Loterij.

Hoe kan ik zien of ik meespeel in de Postcode Loterij?

De inleg voor je lotnummers bij de Postcode Loterij wordt voorafgaand aan de trekking van uw rekening afgeschreven. Je rekeningafschrift is je bewijs van deelname.

Staatsloterij

Hoe hoog is de Staatsloterij hoofdprijs?

De hoofdprijs van de Staatsloterij voor de Staatsloterij 10 augustus 2021 is € 11,7 miljoen.

Hoe lang is een Staatslot geldig?

Een Staatslot van de Staatsloterij is nog 1 jaar na de trekking geldig. Dus als je bijvoorbeeld een Oudejaarslot hebt van de Oudejaarstrekking 2020 dan kun je deze tot en met 31 december 2021 inleveren.

Wat is het beste Staatsloterij eindcijfer?

Dat hangt er van af wat je het beste eindcijfer vindt. Is dat het eindcijfer waarop de meeste prijzen zijn gevallen? Of is dat het eindcijfer waarop de minste prijzen zijn gevallen (omdat je verwacht dat hier juist weer een prijs op valt)? Oordeel zelf aan de hand van onderstaande data. Wij houden de Staatsloterij trekkingsuitslagen sinds januari 2013 bij, hieronder zie je alle prijzen per eindcijfer bij elkaar opgeteld. Deze lijsten worden na iedere trekking automatisch bijgewerkt.

Eindcijfer 7 het meeste in de prijzen

Zowel voor alle Oudejaarstrekkingen, als de trekkingen in 2020 en alle trekkingen sinds 2013 zijn op eindcijfer 7 de meeste prijzen gevallen.

Staatsloterij eindcijfers Oudejaarstrekking

EindcijferPrijzengeld
1€ 6.003.460
2€ 36.872.270
3€ 5.770.440
4€ 33.880.360
5€ 35.239.670
6€ 34.427.490
7€ 78.565.830
8€ 35.168.330
9€ 4.942.310
0€ 19.429.871

Staatsloterij eindcijfers 2020

EindcijferPrijzengeld
1€ 1.404.915
2€ 1.575.744
3€ 11.395.441
4€ 49.142.405
5€ 2.027.054
6€ 2.961.182
7€ 33.727.182
8€ 9.761.670
9€ 1.795.315
0€ 3.070.961

Staatsloterij eindcijfers sinds 2013

EindcijferPrijzengeld
1€ 54.650.325
2€ 98.896.068
3€ 79.257.319
4€ 170.498.836
5€ 125.228.680
6€ 113.947.271
7€ 151.444.069
8€ 80.324.988
9€ 50.705.806
0€ 37.033.248

Kun je de Staatsloterij bellen?

Ja je kunt de Staatsloterij bellen op telefoonnummer 070 – 550 08 06, bereikbaar van werkdagen van 9.00 -21.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 - 17.00 uur.

Zijn prijzen van de Staatsloterij belastingvrij?

Ja, alle prijzen die je wint bij de Staatsloterij zijn belastingvrij. Wat je wint, ontvang je op je rekening.

Welke prijzen zijn er gevallen met de Oudejaarstrekking 2020?

Bekijk hier rond de jaarwisseling de Staatsloterij Oudejaarstrekking 2020 prijzen. Deze worden op 31 december omstreeks 0:00 gepubliceerd.

Waar kun je de uitslag van Staatsloterij Oudjaar vinden?

Je kunt hier de uitslag van Staatsloterij Oudjaar vinden. Deze wordt tijdens de jaarwisseling gepubliceerd.

Inloggen bij de Staatsloterij?

Wil je inloggen bij de Staatsloterij? Op de site van de Staatsloterij rechtsboven aan in de blauwe balk kun je op inloggen klikken en met je accountgegevens inloggen. Heb je nog geen account? Dan kun je je hier registreren.

Hoe hoog is de jackpot bij de Staatsloterij Oudejaarstrekking

De hoofdprijs (eigenlijk is het geen jackpot) van de Staatsloterij Oudejaarstrekking is op 31 december 2020 € 30 miljoen.

Vallen alle prijzen in de Oudejaarstrekking gegarandeerd?

Ja. Alle prijzen in de Staatsloterij Oudejaarstrekking vallen gegarandeerd.

Waar is de hoofdprijs van € 30 miljoen in de Oudejaarstrekking gevallen?

De Staatsloterij maakt winnaars niet bekend, ook niet van de Oudejaarstrekking. Hier een lijst met provincies waar de hoofdprijs van de Oudejaarstrekking is gevallen:

Hier is de Oudejaarstrekking gevallen

Jaartal Provincie/stad Prijs
2020 Tiel / Zwolle € 15 miljoen / € 15 miljoen (Hoofdprijs viel op 2 halve Oudejaarsloten)
2019 Krommenie / Enschede € 15 miljoen / € 15 miljoen (Hoofdprijs viel op 2 halve Oudejaarsloten)
2018 Enschede € 30 miljoen
2017 Noord Brabant € 30 miljoen
2016 Gelderland / Zeeland € 15 miljoen / € 15 miljoen (Hoofdprijs viel op 2 halve Oudejaarsloten)
2015 Noord Holland / Overijssel € 15 miljoen / € 15 miljoen (Hoofdprijs viel op 2 halve Oudejaarsloten)
2014 Utrecht € 30 miljoen
2013 Friesland € 30 miljoen
2012 Groningen € 30 miljoen
2011 Noord Brabant € 30 miljoen
2010 Gelderland € 27,5 miljoen
2009 Zeeland € 27,5 miljoen

Moet je belasting betalen als je een prijs wint met de Staatsloterij Oudejaarstrekking?

Nee. Je gewonnen prijs is belastingvrij die je wint bij de Staatsloterij. De Staatsloterij draagt zelf kansspelbelasting af aan de belastingdienst en maakt de prijs netto over naar je bankrekening. De hoofdprijs van de Oudejaarstrekking is bruto € 42,9 miljoen. Daarvan gaat dus € 12,9 miljoen naar de belastingdienst en € 30 miljoen naar de winnaar.

Waar staat de uitslag van de Oudejaarstrekking?

Tot hoe laat kan ik een Oudejaarslot kopen?

Je hebt tot 31 december 19:00 de tijd om een Oudejaarslot te kopen.

Waar kun je je Oudejaarslot checken?

Wil je weten of je wat gewonnen hebt met de Oudejaarstrekking van de Staatsloterij? Check dan hier je lot.

Wanneer vindt de uitbetaling plaats bij de Oudejaarstrekking

Als je een prijs hebt gewonnen met de Oudejaarstrekking wil je natuurlijk zo snel mogelijk je geld. Gelukkig maakt de Staatsloterij altijd vrij snel je prijs over. Binnen een paar werkdagen staat het op je rekening. In het geval van de Oudejaarstrekking van 2020 zal dat tussen 4 en 8 januari zijn. Soms is je bank wat langzamer met het verwerken van betalingen, dan staat het aan het begin van de week van 11 januari op je rekening.

Bij welke zender komt de Oudejaarstrekking op TV?

De uitslag van de Staatsloterij oudejaarstrekking is niet meer op TV te zien. Je kunt de wel bekijken op internet Staatsloterij uitslag Oudejaarstrekking 2020

Waar is de jackpot van de Oudejaarstrekking gevallen?

Hieronder een overzicht met provincies waar de Staatsloterij Oudejaarstrekking jackpot is gevallen. De Staatsloterij publiceert verder geen gegevens hierover, de winnaars blijven anoniem.

Hier is de jackpot van de Oudejaarstrekking gevallen

Jaartal Provincie/stad Prijs
2020 Jouw stad? Speel mee € 30 miljoen
2019 Krommenie / Enschede € 15 miljoen / € 15 miljoen (Hoofdprijs viel op 2 halve Oudejaarsloten)
2018 Enschede € 30 miljoen
2017 Noord Brabant € 30 miljoen
2016 Gelderland / Zeeland € 15 miljoen / € 15 miljoen (Hoofdprijs viel op 2 halve Oudejaarsloten)
2015 Noord Holland / Overijssel € 15 miljoen / € 15 miljoen (Hoofdprijs viel op 2 halve Oudejaarsloten)
2014 Utrecht € 30 miljoen
2013 Friesland € 30 miljoen
2012 Groningen € 30 miljoen
2011 Noord Brabant € 30 miljoen
2010 Gelderland € 27,5 miljoen
2009 Zeeland € 27,5 miljoen

Tot wanneer kun je Oudejaarsloten kopen?

Je kunt tot en met maandag 31 december 19:00 uur Oudejaarsloten kopen voor de Oudejaarstrekking van 2020.

Wanneer is de Oudejaarstrekking?

De Oudejaarstrekking van de Staatsloterij wordt op oudejaarsdag om 0:00 gehouden. Precies tijdens de jaarwisseling. Je vindt dan hier de uitslag van de Oudejaarstrekking.

Tot hoe laat kan ik een Staatslot kopen?

Je kunt een Staatslot tot 18:00 kopen om nog deel te nemen aan de trekking van die dag. Bij een Oudejaarslot is dat overigens tot 19:00 op 31 december. De reguliere trekkingen vinden altijd plaats op de 10e van de maand, rond de klok van 22:00.

Ontvang ik een Staatslot als ik online meespeel?

Als je automatisch meespeelt, of online een Staatslot besteld, ontvang je van de Staatsloterij je lot per e-mail. Voor september 2015 werden loten ook per post verstuurd, voor nieuwe leden is dit niet meer mogelijk.

Moet ik bij een prijs geld betalen aan de belastingdienst?

Nee. De prijzen die je wint bij de Staatsloterij zijn belastingvrij. Als je een prijs wint hoef je dus geen kansspeelbelasting te betalen. Je ontvangt het hele bedrag dat je wint belastingvrij op je rekening.

Ik heb een winnend Staatslot, waar kan ik mijn prijs innen?

Wanneer je automatisch meespeelt met de Staatsloterij of online een lot hebt gekocht worden de prijzen automatisch op je rekeningnummer bijgeschreven of in je wallet gestort. Hieronder lees je wat je moet doen als je een lot in de winkel hebt gekocht.

Mocht je het Staatslot in de winkel hebben gekocht, dan kun je je prijs innen (t/m € 600,-) bij het dichtstbijzijnde verkooppunt. Als de prijs meer dan € 600 euro bedraagt (en niet meer dan € 10.100,-) dan kun je je lot laten uitbetalen op je bankrekening bij 1 van de geselecteerde verkooppunten.

Wanneer je prijs hoger is dan € 10.100 dan kun je een afspraak maken met de Staatsloterij in Rijswijk op telefoonnummer 070 – 550 08 06, bereikbaar van werkdagen van 9.00 -21.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 - 17.00 uur.

Hoe hoog is de Staatsloterij jackpot?

Voor de volgende trekking op Staatsloterij 10 augustus 2021 staat de jackpot van de Staatsloterij op € 11,7 miljoen.

Wat kost een Oudejaarslot?

Bij de Oudejaarstrekking van de Staatsloterij kost een heel Oudejaarslot € 30,- en een half Oudejaarslot € 15,-.

Hoe werkt de jackpot?

De jackpot van de Staatsloterij start bij € 7,5 miljoen euro en is de enige prijs die niet gegarandeerd valt. De kans dat de jackpot valt is bij aanvang 1 op 7. Mocht de jackpot niet vallen dan is de kans dat deze de volgende trekking valt 1 op 6. Na maximaal 6 reguliere trekkingen valt de jackpot dus gegarandeerd en is daarna de eerstvolgende trekking de kans weer 1 op 7. Elke keer dat de jackpot niet valt, wordt deze verhoogd. Momenteel staat de jackpot op € 11,7 miljoen.

Wanneer is de trekking van de Staatsloterij?

Elke 10e van de maand rond 22:00 vindt er een trekking van de Staatsloterij plaats. Daarnaast is er de Oudejaarstrekking op 31 december, de Koningsdagtrekking op 27 april, de Oranjetrekking of 1 juli trekking en tot slot de 1 oktober trekking. In totaal zijn er dus 16 trekkingen per jaar.

Waar kan ik online loten kopen?

Je kunt online Staatsloten kopen op de site van de Staatsloterij, koop hier je Staatslot voor aankomende trekking op Staatsloterij 10 augustus 2021.

Waar staat de Staatsloterij uitslag?

Bekijk hier de trekkingsuitslag van de Staatsloterij. Je kunt deze ook terugvinden bij de verkooppunten, in de Telegraaf of op teletekstpagina 550 van Nederland 1.

Wat kost éénvijfde Staatslot?

Voor een éénvijfde Staatslot betaal je € 3, dit is dan zonder XL. Als je ook wilt meespelen met de XL trekking komt daar € 0,50 bij voor een 1/5e lot.

Wat kost een Staatslot?

Een heel Staatslot kost € 15. Met XL komt daar € 2,50 bij. Voor een 1/5e lot betaal je € 3, met XL komt daar € 0,50 cent bij. Voor de Oudejaarstrekking betaal je € 30 voor een heel lot en € 15 voor een half lot.

Wanneer krijg ik een gratis lot bij de Staatsloterij?

Als je automatisch meespeelt met de Staatsloterij, ontvang je een gratis lot na de eerste geslaagde incasso.

Hoe laat is de trekking van de Staatsloterij?

De trekkingsuitslag van de Staatsloterij wordt elke maand op 10e om 22:00 uur gepubliceerd. Daarnaast wordt de Oudejaarstrekking op 31 december om 0:00 gepubliceerd. Aankomende trekking is op Staatsloterij 10 augustus 2021.

Zijn er Staatsloterij acties?

De Staatsloterij heeft regelmatig acties. Alle actuele acties van de loterijen, waaronder de Staatsloterij, staan op deze pagina.

Wordt bekend gemaakt dat ik gewonnen heb bij de Staatsloterij?

Nee. De Staatsloterij publiceert geen persoonlijke gegevens van prijswinnaars. Wel kan het zijn dat het verkooppunt vermeld dat er een prijs is gewonnen. Je blijft dus anoniem.

Wat is het adres van de Staatsloterij?

Het adres voor post van de Staatsloterij is: De Nederlandse Staatsloterij, Postbus 818, 2700 AV Zoetermeer. Bekijk hier overige contactgegevens van de Staatsloterij.

Mijn Staatslot is een jaar oud, kan ik mijn prijs nog krijgen bij de Staatsloterij?

Helaas niet. Wanneer je lot 1 jaar of ouder is kun je de gewonnen prijs niet meer innen bij de Staatsloterij.

Wat gebeurt er met de gewonnen prijzen bij groepsspelen?

De groep bepaald zelf de inleg per persoon (voor alle spelers van de betreffende groep is die hetzelfde). Alle prijzen worden automatisch eerlijk verdeeld over de leden van de groep.

Hoe kan ik meedoen met groepsspelen bij de Staatsloterij?

Wanneer je samen met vrienden, collega’s of familie wilt deelnemen aan de Staatsloterij kun je meedoen met groepsspelen. Een groep kan minimaal uit 2 spelers en maximaal uit 250 spelers bestaan. Deelnemen kan gemakkelijk door je te registreren op de site van de Staatsloterij. Elke groep krijgt een eigen pagina waarop de deelnemers kunnen inloggen.

Wat moet ik doen als ik mijn Staatslot kwijt ben?

Als je je lot kwijt bent dien je door de politie een proces verbaal op te laten maken van verlies of diefstal. Deze kun je dan opsturen naar de Staatsloterij t.n.v. de klachtencommissie. Hierop neemt de Staatsloterij maatregelen, dit is echter geen garantie dat de prijs alsnog uitgekeerd wordt.

Hoe kan ik mijn bank- of gironummer wijzigen?

Wanneer je bank- of gironummer is gewijzigd, kun je dit online aanpassen op de site van de Staatsloterij. Dit doe je bij ‘Mijn Staatsloterij’ en vervolgens ‘Mijn gegevens’.

Hoe kan ik de Staatsloterij opzeggen?

Je kunt de Staatsloterij telefonisch, schriftelijk en via internet opzeggen. Lees hier meer over het opzeggen van de Staatsloterij.

VriendenLoterij

Hoe kan ik VriendenLoterij Bingo opzeggen?

Welke nummers zijn getrokken bij VriendenLoterij Bingo?

Als je wilt weten welke nummers (bingoballen) zijn getrokken met VriendenLoterij Bingo, dan kun je deze hier bekijken. Elke vrijdag rond de klok van 19:00 worden de uitslag gepubliceerd.

Hoe kun je je deelname aan VriendenLoterij Bingo activeren?

Je kunt hier je deelname aan VriendenLoterij Bingo activeren. Je speelt dan elke vrijdagavond mee met Bingo. De uitslag daarvan wordt elke vrijdag rond 19:00 gepubliceerd op deze pagina.

Waar kun je online Bingo spelen?

Wil je online Bingo spelen? Bij de VriendenLoterij Bingo is dat mogelijk, je speelt dan elke vrijdagavond mee. Rond 19:00 staat de uitslag op deze pagina. Je BingoKaarten kun je (na deelname) hier downloaden.

Wanneer krijg ik mijn prijs bij VriendenLoterij Bingo?

Heb je een prijs gewonnen bij VriendenLoterij Bingo? Dan ontvang je binnen 5 weken meer informatie over je prijs. Zijn deze 5 weken voorbij? Dan kun je contact opnemen met de VriendenLoterij op nummer 088 - 020 1020, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur

Hoe krijg je een BingoKaart?

Als je nog niet meespeelt met VriendenLoterij Bingo dan kun je je hier aanmelden. Als je (daarna) meespeelt kun je hier jouw persoonlijke BingoKaarten downloaden.

Waar staat de uitslag van VriendenLoterij Bingo?

Elke vrijdag rond 19:00 kun je hier de uitslag van VriendenLoterij Bingo vinden.

Wanneer is er VriendenLoterij Bingo?

De trekking en uitslag van VriendenLoterij Bingo is elke week op vrijdag. Vrijdags rond de klok van 19:00 vind je op deze pagina de uitslag van VriendenLoterij Bingo.

Hoe krijg ik mijn gewonnen VriendenLoterij Bingo prijs?

Jouw gewonnen Bingo prijs wordt automatisch binnen 6 weken thuis gestuurd. Als je een geldprijs hebt gewonnen, wordt deze automatisch op je rekening gestort.

Hoe ontvang ik VriendenLoterij Bingokaarten?

Iedereen die meespeelt met de VriendenLoterij speelt automatisch mee met Bingo. Voor elke week ontvang je per lot jouw eigen unieke Bingokaart. Heb je die niet ontvangen? Dan kun je die ook downloaden van www.bingomee.nl. Speel je nog niet mee? Speel dan mee met de VriendenLoterij, je krijgt de eerste maand gratis.

Wat is VriendenLoterij Bingo?

Elke zaterdagavond om 21:30 is op SBS 6 de VriendenLoterij Bingotrekking. Hierbij maak je kans op mooie Bingoprijzen. Iedereen die meespeelt met de VriendenLoterij speelt automatisch mee met Bingo. Voor elke week ontvang je per lot jouw eigen unieke Bingokaart. In de Bingomachine van de VriendenLoterij zitten 45 ballen. Daar worden elke week, onder toeziend oog van de notaris, veertig ballen uit getrokken. Degene die zijn Bingokaart als eerste vol heeft, wint € 100.000,-.

Er zijn wekelijks gemiddeld 80.000 winnaars met Bingo. Daarnaast heb je als deelnemer de mogelijkheid om voor een zelfgekozen maatschappelijke organisatie mee te spelen. Wil je ook kans maken op Bingoprijzen én goede doelen steunen? Speel dan mee met de VriendenLoterij, je krijgt bovendien de eerste maand gratis.

Hoe kan ik meespelen met VriendenLoterij Bingo?

Bij de VriendenLoterij is er elke week op zaterdag een Bingotrekking. Als je als eerst een volle Bingokaart hebt, win je € 100.000,-. Als je ook mee wilt spelen met VriendenLoterij Bingo én goede doel wil steunen? Speel dan mee met de VriendenLoterij, je krijgt bovendien de eerste maand gratis.

Hoe ontvang je gratis BingoKaarten bij de VriendenLoterij?

Als je nu mee gaat spelen met de VriendenLoterij ontvang je gratis loten (Bingokaarten) voor de resterende Bingotrekkingen van deze maand. Tip (!), speel dus aan het begin van de maand mee, dan krijg je meer gratis BingoKaarten. Als je als eerst een volle Bingokaart hebt, win je € 100.000,-. Elke week zijn er gemiddeld 80.000 winnaars met Bingo.

Ik wil geen post meer ontvangen van de VriendenLoterij

Als je geen post meer wilt ontvangen van de VriendenLoterij, dan kun je je hier afmelden.

Wat is het telefoonnumer van de VriendenLoterij?

Je kunt de VriendenLoterij telefonisch bereiken op nummer 088 - 020 1020, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Wat is het adres van de VriendenLoterij?

Het adres van de VriendenLoterij is als volgt:

VriendenLoterij
Van Eeghenstraat 70
1071GK Amsterdam

Wat is er gebeurd met de SponsorLoterij?

Sinds 2011 is de naam van de SponsorLoterij omgezet naar VriendenLoterij. Daarmee is ook het concept gewijzigd.

Steunt de VriendenLoterij goede doelen?

Ja, de VriendenLoterij ondersteunt 50 organisaties die zich bezig houden op het gebied van gezondheid en welzijn in Nederland. Vorig jaar ontvingen zij 58,9 miljoen euro gedoneerd door de VriendenLoterij.

Hoe kan ik de VriendenLoterij opzeggen?

Je kunt hier de VriendenLoterij opzeggen.

Wat kost een lot bij de VriendenLoterij?

Per trekking bij de VriendenLoterij betaal je 14 per lot en er zijn 14 trekkingen per jaar. Daarnaast speel je elke zaterdag mee met VriendenLoterij Bingo.

Wat is mijn lotnummer?

Je lotnummer is je mobiele nummer. Indien je niet de beschikking hebt over een mobiele telefoon en je wilt toch graag meespelen, dan krijg je een fictief nummer van de VriendenLoterij.

Hoe krijg ik mijn prijs van de VriendenLoterij?

Geldprijzen worden bij de VriendenLoterij automatisch overgemaakt naar je rekeningnummer. Als je een prijs in natura hebt gewonnen, dan krijg je ze thuisbezorgd.

Hoe weet ik of ik gewonnen heb bij de VriendenLoterij?

De uitslagen van de VriendenLoterij staan op deze pagina. Je vindt hier de uitslagen van VriendenLoterij Bingo. Ook kun je ze teruglezen op teletekstpagina 551 van de NOS.

© 2021 Loten.nl | Over ons | Contact | Privacy | Disclaimer