Home / Loterijen / Startlot Loterij

Startlot Loterij

Jackpot
Lotprijs
Volgende trekking

Start jouw leven als miljonair met de Startlot Loterij. Deze loterij geeft je de mogelijkheid om zelf te kiezen voor welk doel je wilt meespelen. Extra leuk is dat je daarmee niet alleen het goede doel steunt voor meer en beter onderzoek, maar ook elke maand kans maakt op 1 miljoen euro. Jouw steun is welkom en meedoen is simpel.

Startlot: hoe werkt het?

Vanaf € 5 per lot steun jij jouw favoriete doel én maak je ook nog een kans op mooie prijzen, waaronder de hoofdprijs van 1 miljoen euro. Je steunt en speelt als volgt mee:

 1. Kies het aantal loten. Elk lot kost je maandelijks € 5. Je kiest of je meespeelt met 1, 2 of 3 loten per maand. De trekking vindt plaats op iedere eerste maandag van de maand. Startlot heeft voor nieuwe deelnemers leen leuke actie. Speel je nu mee, dan verdubbelt Startlot tijdelijk de eerste en de tweede maand jouw aantal loten. Bekijk deze actie.
 2. Kies jouw goede doel. Waar jouw bijdrage voor het goede doel vaak wordt verspreid over meerdere doelen, kun je bij Startlot zelf kiezen voor welk doel je speelt. Met jouw steun draag je bij aan de zorg en werken we samen aan een gezonder en vitaler Nederland. Van alle inleg gaat er minimaal 40% rechtstreeks naar jouw gekozen goede doel, zolang als je meespeelt.
 3. Maak kans op mooie prijzen. Met Startlot heb je een winkans van 1 op 5. De trekkingen vinden plaats op de eerste maandag van de maand. Bekijk hieronder het trekkingsschema.

Onze goede doelen

 • Team Alzheimer

  Alzheimer is een steeds groter wordend probleem in Nederland en wordt ook wel gezien als de epidemie van de toekomst. Er zijn al meer dan 280.000 mensen met dementie en dit aantal blijft jaarlijks toenemen. De ziekte van Alzheimer is nog niet te genezen, maar in het Alzheimercentrum Amsterdam wordt keihard gewerkt aan onderzoek naar oorzaken die kunnen leiden tot dementie. Bij de Startlot Loterij kun je meespelen om Stichting Team Alzheimer te steunen te steunen om zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar een oplossing.

 • Voeding Leeft

  Voeding Leeft zet zich in voor het ontwikkelen van digitale en fysieke leefstijlprogramma’s voor iedereen die zijn gezondheid wil verbeteren. Dit kan gaan om mensen die gewoon gezonder willen leven, maar ook om mensen met diabetes type 2 of ex-kankerpatiënten die hun gezondheid door onder andere voeding willen verbeteren. Voeding Leeft ontwikkelt en exploiteert deze programma’s samen met wetenschappers, artsen, gezondheidsfondsen en andere professionals. Helaas kost het wetenschappelijke onderzoek en het samenstellen van zo’n programma veel geld. Hier kun jij bij helpen.

 • Het Huidfonds

  De huid is het grootste orgaan van het lichaam en krijgt bij veel mensen nog veel te weinig aandacht. Het Huidfonds zet zich in om het belang van een gezonde huid meer onder de aandacht te brengen. Niet alleen omdat onze huid een grote impact heeft op hoe we ons voelen en hoe anderen ons zien, maar ook omdat er veel gezondheidsproblemen in de huid kunnen ontstaan. Het Huidfonds zet zich daarom in voor drie doelstellingen: het voorkomen van huidaandoeningen, betere zorg voor mensen met huidaandoeningen, en acceptatie van de huid die ‘anders’ is. Wil jij bijdragen aan deze drie doelen?

 • Stichting ALS Nederland

  ALS is een ziekte waar nog steeds veel over onbekend is. Ondanks het wereldwijde onderzoek is de levensverwachting van patiënten, waarvan er zo’n vijftienhonderd in Nederland zijn, drie tot vijf jaar. Stichting ALS Nederland wil daar verandering in brengen door het wetenschappelijk onderzoek voort te zetten en ontvangen hier geen overheidssubsidies voor. Liesbeth de Groot, werkzaam bij Stichting ALS Nederland, vertelt: “Om de oplossing voor de dodelijke ziekte ALS te vinden is nog veel onderzoek nodig, dit vraagt een lange adem. Dankzij de inkomsten uit de Startlot Loterij kunnen wij meerjarige onderzoeksprojecten financieren. Want er is geen tijd te verliezen.” ALS Nederland is volledig afhankelijk van donaties – donaties die jij kunt doen door mee te spelen met de Startlot Loterij.

 • Nationaal MS Fonds

  Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met MS. Ze doen dit onder andere door wetenschappelijk onderzoek, het bieden van fysieke en mentale coaching aan mensen met MS, het geven van voorlichting en bijdragen aan een betere kwaliteit van de zorg. Ze hebben hiervoor genoeg financiering nodig. Als jij daar aan wilt bijdragen, kun je het MS Fonds selecteren als jouw goede doel.

 • Support Casper

  Het laatste goede doel waar de Startlot Loterij zich voor inzet is Support Casper. Alvleesklierkanker is de op één na dodelijkste vorm van kanker. Jaarlijks krijgen drieduizend mensen de diagnose alvleesklierkanker, en negentig procent van deze patiënten overlijdt binnen een jaar. Om hun kans op genezing te vergroten is er dringend meer onderzoek nodig naar een behandeling. Om dit mogelijk te maken, heeft de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker de campagne Support Casper opgezet. Door de campagne te steunen, draag jij bij aan de financiering van klinisch-wetenschappelijk onderzoek.

Trekkingsschema Startlot

JanuariMaandag 3 januari 2022
FebruariMaandag 7 februari 2022
MaartMaandag 7 maart 2022
AprilMaandag 4 april 2022
MeiMaandag 2 mei 2022
JuniMaandag 6 juni 2022
JuliMaandag 4 juli 2022
AugustusMaandag 1 augustus 2022
SeptemberMaandag 5 september 2022
OktoberMaandag 3 oktober 2022
NovemberMaandag 7 november 2022
DecemberMaandag 5 december 2022

 

Steun en speel mee

Wil jij jouw steentje bijdragen en ook nog eens kans maken om mooie prijzen te winnen? Je speelt al mee voor €5 per lot per maand. Steun de zorg en speel mee.

© 2024 Loten.nl | Over ons | Contact | Privacy | Disclaimer