Lotto

LottoJackpot: € 12,9 miljoen


Actie: Speel mee en ontvang 2 maanden 50% korting én maak kans op een reischeque t.w.v. € 4500,-
Lotto

Prijzen

In 2012 keerde de Lotto 40 keer de Jackpot en 8 keer de hoofdprijs uit. In totaal werd er dat jaar bijna 100 miljoen euro aan prijzengeld weggegeven. Je maakt bij de Lotto elke week kans op de Jackpot van in ieder geval 7,5 miljoen euro en deze valt in ieder geval één keer per kwartaal. Op dit moment staat de Jackpot op € 12,9 miljoen en de winkans van Lotto is 1 op 6,6.

Gratis lot

Als je twee getallen goed hebt, dan win je een gratis lot. Dit wordt ook wel ‘Speltegoed’ genoemd. Tenzij je het anders aangeeft, speel je automatisch de eerst volgende trekking gratis mee. Nadat het tegoed is ingezet, blijft het een jaar geldig.

Trekking

Elke zaterdag vindt er een trekking plaats. Elke laatste zaterdag van de maand is het Lotto Super Zaterdag en vinden er twee trekkingen plaats. De uitslag wordt rond 22:30 uur bekend gemaakt op SBS 6 en rond 20:00 uur op internet en Teletekstpagina 555. Ook kun je hier de actuele uitslag online volgen.

Gewonnen?

Winkelspelers

  • Prijzen t/m 50 euro: Je prijs wordt op vertoon van een geldig deelnamebewijs uitbetaald door het verkooppunt bij jou in de buurt. Sommige verkooppunten betalen zelfs tot € 454 uit.
  • Voor prijzen van € 51 tot € 5.000,- dien je je deelnameformulier ingevuld en aangetekend op te sturen naar Stichting De Nationale Sporttotalisator, Postbus 3074, 2280 GB te Rijswijk. Hierbij dien je een kopie van je legitimatiebewijs mee te sturen. De kosten voor het aangetekend versturen worden betaald door de Lotto.
  • Voor prijzen vanaf € 5000 nodigt de Lotto je uit op het kantoor in Rijswijk. Je kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice op 0800-1501.

Internetspelers
Bij het winnen van een prijs hangt het af van je instelling in “Mijn account” hoe de prijs wordt uitbetaald. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het gewonnen bedrag te gebruiken als speeltegoed of uit te laten betalen op je rekening.

Abonnees

  • Prijzen tot 14.000 euro: Je prijs wordt automatisch op je rekening gestort.
  • Voor prijzen boven de € 14.000 nodigt de Lotto je uit op het hoofdkantoor in Rijswijk. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Lotto klantenservice op 0800-1501.
  • Als je 2 getallen goed hebt win je € 2 speeltegoed. Dit speeltegoed wordt automatisch ingezet bij de eerstvolgende trekking.

Meespelen

Je hebt bij Lotto de mogelijkheid om je eigen lotnummers te bepalen. Als je ervoor kiest om online mee te spelen, dan heeft dat een aantal voordelen ten opzichte van losse loten. Zo worden de prijzen die je wint, automatisch bijgeschreven op je bankrekening en mis je geen trekking meer. Het is ook mogelijk om mee te spelen met losse loten en je kunt ze kopen bij één van de verkooppunten bij jou in de buurt. Een lot kost 2 euro.

Het spel werkt als volgt: uit de getallen 1 t/m 45 kies je zes getallen. Je kunt de computer ook voor je laten kiezen. Daarnaast mag je uit zes kleuren een Jackpotkleur kiezen. Wil je ook meedoen aan het Cijferspel, dan kost dat je 1 euro extra en maak je kans op 200.000 euro. Bij dit spel kiest de computer jouw lotnummers.

Goede doelen

De Lotto steunt de Nederlandse sport en 18 goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Van de totale inkomsten gaat 50% naar deze goede doelen. Dankzij de spelers van de Lotto worden er miljoenen euro’s afgedragen aan goede doelen, dus ook als je niet wint, weet je dat je geld goed wordt besteed. Bekijk alle goede doelen in het overzicht.

Geschiedenis

Op zondag 1 september 1974 vond de eerste Lotto-trekking plaats. Het begrip “alle ballen verzamelen” werd dankzij de Lotto vrij snel bekend onder de Nederlandse samenleving. Naast geld kon er ook een auto, een huis of echt goud gewonnen worden. In een zeer korte tijd werd de Lotto zeer populair, waardoor de organisatie in 1975 moest verhuizen naar een grotere locatie in Den Haag. In 1976 werd al een recordomzet van 173 miljoen gulden verdiend.

In 1981 komt Lotto als eerste loterij met een televisieshow, gepresenteerd door Willem Ruis. In 1985 nam Ted de Braak dit over en in dat zelfde jaar haalde de organisatie haar 100.000e abonnee binnen. In 1995 gaat de Lotto van de NOS naar het commerciële RTL 4. In 2001 wordt er een recordbedrag van 21 miljoen gulden uitgereikt aan 1 persoon. Het hoogste bedrag dat ooit is uitgekeerd aan één persoon staat op 18,1 miljoen euro. In de 2006 verhuist de spelshow ‘Lotto Weekend Miljonairs’ van SBS6 naar RTL4, waardoor de kijkcijfers meer dan verdubbelde naar 1,6 miljoen kijkers.

Contact

Het bezoekadres van Lotto bevindt zich aan de Laan van Hoornwijck 55 in Rijswijk.

Postadres:
De Lotto (Stichting de Nationale Sporttotalisator)
Postbus 3074
2280GB Rijswijk

Lotto is iedere werkdag van 09:00 tot 17:00 gratis te bereiken op telefoonnummer 0800 – 1501 of via het contactformulier.

De website Loten.nl is een initiatief van Publia en er bestaat geen relatie tussen Publia en Stichting de Nationale Sporttotalisator / De Lotto. Stichting de Nationale Sporttotalisator / De Lotto is niet aansprakelijk voor directe of indirecte schade als gevolg van onvolledige en/of onjuiste informatie en/of trekkingsuitslagen afkomstig van de website Loten.nl

Maak gegarandeerd kans op een geld bedrag van € 15 tot € 25.000 met de Gouden Code van de BankGiro Loterij