Prijzen

Elke maand worden er door de Postcode Loterij honderdduizenden prijzen uitgereikt, die automatisch op je rekening worden gestort. De Jackpot staat op € 1 miljoen. Naast geldprijzen maak je ook kans op bijvoorbeeld auto’s, fietsen en hotelarragementen. Win je één van deze prijzen, dan krijg je een brief toegestuurd met kaartjes of informatie. De winkans van de Postcode Loterij is 1 op 7.

Gratis lot

Je kunt een gratis lot ontvangen van de Nationale Postcode Loterij, zodat je gratis kunt meespelen. In de bevestiging vind je meer informatie over wanneer je meespeelt.

Trekking

Er vinden in totaal 14 trekkingen per jaar plaats. Van 12 trekkingen wordt elke 5e van de maand de uitslag bekend gemaakt. Daarnaast vinden er 2 extra trekkingen plaats in juli en december. De trekkingsuitslagen van de Postcode Loterij zijn te vinden op Teletekstpagina 551, ook kun je de trekkingsuitslagen van de Postcode Loterij hier vinden.

Meespelen

Bij de Postcode Loterij vallen de prijzen op postcodes, waardoor je lotnummer gelijk is aan je postcode. Omdat er meerdere mensen wonen op één postcode, voegt de Postcode Loterij aan elk lot drie cijfers toe. Op deze manier ontstaan er unieke loten. Als er een prijs valt op een postcode, dan winnen alle deelnemers van die postcode een prijs.

Met de Postcode Loterij kun je ook meespelen met losse loten. Hiermee ben je niet gebonden aan je eigen postcode en kun je meespelen met welke postcode je maar wilt. De enige voorwaarde is dat het een bestaande postcode is. Zo kun je ook meespelen met de postcode van een bekende Nederlander of met een postcode waarop statistisch gezien de meeste prijzen vallen.

Ook heb je de mogelijkheid om online mee te spelen, waardoor de prijzen automatisch worden bijgeschreven op je rekening. Een lot kost 13,25 inclusief StraatprijsVerdubbelaar.

Goede doelen

De Postcode Loterij steunt maar liefst 89 goede doelen. Van de opbrengst van de lotenverkoop gaat 50% naar het goede doel. In 2012 heeft de Postcode Loterij in totaal bijna 300 miljoen euro afgedragen. Dus ook als je geen prijzen wint, wordt je geld goed besteed. Benieuwd naar welke goede doelen dit geld ging? Bekijk het in het overzicht.

Geschiedenis

De Postcode Loterij is opgericht in 1989 en had als doel om een bijdrage te leveren aan een groenere en een rechtvaardige wereld. Door geld te doneren aan goede doelen, wil de Postcode Loterij dit doel behalen. De eerste drie goede doelen die de Postcode Loterij steunde, waren Novib, VluchtelingenWerk en Natuurmonumenten.

Contact

Postadres:
Nationale Postcode Loterij
Van Eeghenstraat 70
1071 GK Amsterdam

Je kunt de Nationale Postcode Loterij bellen op telefoonnummer 0900-3001500, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur, of via het contactformulier.

5 Reacties

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    © 2018 Loten.nl | Over ons | Contact | Privacy | Disclaimer

    BankGiro Loterij gegarandeerd geldBankGiro Loterij gegarandeerd geld