Home / Loterijen / Postcode Loterij
Bijgewerkt op: 02-11-2020

Postcode Loterij

Jackpot Elke week € 1 miljoen
Lotprijs € 14 inclusief StraatprijsVerdubbelaar
Volgende trekking dinsdag 8 december 2020

Over de Postcode Loterij

Bij de Postcode Loterij win je met je postcode. Het leuke is dat je deelnemende buren ook met je mee winnen. Elke maand worden er door de Postcode Loterij honderdduizenden prijzen uitgereikt, zoals de PostcodeStraatPrijs, de Buurtton. Naast geldprijzen maak je ook kans op andere prijzen zoals bijvoorbeeld een gloednieuwe BMW, fietsen en hotelarragementen. De winkans van de Postcode Loterij is 1 op 7.

PostcodeKanjer

Op 1 januari 2020 is de PostcodeKanjer van € 54,7 miljoen gevallen op postcode 2151 BZ in Nieuw-Vennep. Voor 1 januari 2021 staat de PostcodeKanjer op € 54,9 miljoen.

Als de PostcodeKanjer op jouw postcode valt dan is het deel dat je krijgt afhankelijk van de hoeveelheid kanjerpunten die je hebt (dit zijn spaarpunten). Hoe meer punten je hebt gespaard, des te groter het deel van de miljoenen je ontvangt. Voor elke trekking die je meespeelt ontvang je 10 kanjerpunten per lot. In totaal zijn er 14 trekkingen per jaar, daarmee kun je dus per lot maximaal 140 kanjerpunten sparen. Op 1 januari begint het tellen van de Kanjerpunten weer vanaf 0.

Bij het vallen van de PostcodeKanjer wordt 50% verdeeld over de gehele postcode zonder letters, dus bijvoorbeeld 1234. De andere helft wordt verdeeld over de deelnemers van de winnende postcode inclusief letters, bijvoorbeeld 1234AB.

Hoe werkt het meespelen met de Postcode Loterij?

postcode loterij lotnummerDe cijfers en letters uit je postcode, gevolgd door een volgnummer van 3 cijfers is je lotnummer bij de Postcode Loterij. Bijvoorbeeld 2345AB001. Bij de Postcode Loterij vallen de prijzen op postcodes, waardoor je lotnummer gelijk is aan je postcode. Omdat er meerdere mensen wonen op één postcode, voegt de Postcode Loterij aan elk lot drie cijfers toe. Op deze manier ontstaan er unieke loten. Als er een prijs valt op een postcode, dan winnen alle deelnemers van die postcode een prijs.

Postcode Loterij trekkingen

postcode loterij uitslagenEr vinden in totaal 14 trekkingen per jaar plaats. Van 12 trekkingen wordt elke 8e van de maand de uitslag bekend gemaakt. Daarnaast vinden er 2 extra trekkingen plaats in juli en december. De trekkingsuitslagen van de Postcode Loterij zijn te vinden op Teletekstpagina 551, ook kun je hier de uitslagen van de Postcode Loterij vinden.

Omdat er dagelijks, wekelijks en maandelijks prijzen worden verdeeld, vindt de trekking een maand van te voren plaats. Dus wanneer bijvoorbeeld op 8 november de trekking plaatsvindt dan worden gedurende die aankomende maand elke dag prijzen bekend gemaakt. Na een maand, dus op 8 december zie je de volledige uitslag van november. Daardoor lijkt het misschien alsof de trekking een maand te laat wordt weergegeven.

Postcode Loterij Miljoenenjacht

postcode loterij bingo miljoenenjachtElke zondag in september en begin oktober om 20:00 kun je weer meespelen met Postcode Loterij Miljoenenjacht. Je speelt mee met je eigen koffernummer. Zes weken lang maak je kans op bedragen tot € 5 miljoen. Dit jaar bestaat de Postcode Loterij Miljoenenjacht 20 jaar. Dat wordt gevierd met zes afleveringen in plaats van vijf. In de finale kiest de winnende kandidaat 1 van de 26 koffers. Daarna gaat hij of zij in onderhandeling met ‘de bank’. Op basis van kansberekeningen doet de bank een bod op de geldkoffer van de finalist. Als hij of zij deze afslaat worden steeds meer koffertjes geopend. De grote vraag tot de laatst geopende koffer is: welk bedrag zit er in het koffertje van de finalist? En thuis wint er iemand hetzelfde bedrag als de studiofinalist.

De Postcode Loterij Buurt-Ton

Elke zaterdag maakt de Postcode Loterij de winnaars bekend van de Buurt-Ton. Dat is een prijs van €100.000,- die gegarandeerd elke week valt. Deelnemers die samen de Buurt-Ton winnen, delen deze prijs. Met hoe meer loten je meespeelt, des te groter het aandeel in de Buurt-Ton. Winnaars van de Buurt-Ton ontvangen persoonlijk bericht (Gaston en consorten komen langs) en de uitslag staat uiteraard op de website.

De PostcodeStraatprijs

Als deelnemer van de Postcode Loterij maak je elke zaterdag kans op de PostcodeStraatprijs. Deze bestaat uit cheques van € 12.500,- of € 25.000,- per lot en een gloednieuwe BMW. Elke zaterdag opnieuw, als 25 jaar lang, gegarandeerd. Alle deelnemers van de winnende postcode ontvangen € 12.500,- per lot, tenzij je meespeelt met de StaatprijsVerdubbelaar, dan krijg je het dubbele, € 25.000,- per lot.

postcode loterij prijzen 2020

Meespelen

Meespelen met de Postcode Loterij kan voor 14 inclusief StraatprijsVerdubbelaar per lot per trekking. In totaal zijn er 14 trekkingen per jaar. Wil je kans maken op een zo’n groot mogelijk deel van de PostcodeKanjer dan doe je er verstandig aan om al vanaf het begin van het jaar mee te spelen.

Goede doelen die de Postcode Loterij steunt (en jij dus ook)

De Postcode Loterij maakt samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij onderdeel uit van de Goede Doele Loterijen. De Postcode Loterij steunt 107 goede doelen voor mens en natuur. Van de opbrengst van de lotenverkoop gaat 50% naar het goede doel. Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala maakt de Postcode Loterij bekend hoeveel geld zij aan elk goed doel doneert. Dit jaar gaat er ruim € 370 miljoen naar 117 goede doelen.

Trekkingsdata Postcode Loterij 2020

De komende trekkingen worden uitgevoerd en gepubliceerd op de volgende data:

Trekking: Uitgevoerd op: Gepubliceerd op:
September wo 07-10-2020 do 08-10-2020
Oktober vr 06-11-2020 zo 08-11-2020
November ma 07-12-2020 di 08-12-2020
December vr 01-01-2021 vr 01-01-2021
13e trekking di. 07-07-2020 wo 08-07-2020
14e trekking di 29-12-2020 vr 01-01-2021

Geschiedenis

De Postcode Loterij is opgericht in 1989 en had als doel om een bijdrage te leveren aan een groenere en een rechtvaardige wereld. Door geld te doneren aan goede doelen, wil de Postcode Loterij dit doel behalen. De eerste drie goede doelen die de Postcode Loterij steunde, waren Novib, VluchtelingenWerk en Natuurmonumenten.

Contact

Postadres:
Nationale Postcode Loterij
Beethovenstraat 200
1077 JZ Amsterdam

Je kunt de Nationale Postcode Loterij bellen op telefoonnummer 088 - 020 1010, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur, of via het contactformulier.

4 Reacties

 • Geachte Heer/mervrouw,

  we spelen mee met miljoenen jacht bingo maar ik heb voor deze keer geen bingo kaarten ontvangen.
  Hoe kan ik bij mijn bingo kaart(en) komen.
  ik hoop dat u mij verder kunt helpen.

  • Beste A.Gerard Regtop,

   Postcode Loterij Miljoenenjacht heeft een nieuw format waarbij deelnemers meespelen met koffernummers in plaats van bingokaarten.
   U kunt uw koffernummer op deze pagina bekijken en desgewenst wijzigen.

   Vriendelijke groet,
   Redactie Loten.nl

  • Beste Niek Verkaik,

   Je kunt hiervoor inloggen op je account op de site van de Postcode Loterij (rechtsboven klik je op inloggen). Je kunt ook kijken hoeveel geld de Postcode Loterij van je rekening afschrijft. Per lot is dat in 2020 € 14, dus 2 loten € 28 en 3 loten € 42.

   Vriendelijke groet,
   Redactie Loten.nl

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  © 2020 Loten.nl | Over ons | Contact | Privacy | Disclaimer