Mega Millions

Prijzen

De huidige Jackpot van Mega Millions staat op 92 miljoen dollar. Als je wint, kun je al het geld in één keer krijgen, maar je kunt ook voor ‘jaarlijke betalingen’ kiezen. Hierbij ontvang je voor elke miljoen dollar in de Jackpot ongeveer 38.500 dollar.

Optioneel kun je nog een dollar extra betalen voor de Megaplier-functie, waardoor je winkansen vergroten. Door het gebruik daarvan kun je de winst tot wel vier keer verdubbelen en het heeft verder geen invloed op de prijzen van de Jackpot.

Trekking

Elke dinsdag en vrijdag vindt er een trekking plaats om 23:00 uur.

Meespelen

Je kiest zes nummers, waarvan vijf nummers tussen 1 en 56 en één nummer tussen 1 en 46. Ook kun je ervoor kiezen om de computer nummers uit te laten kiezen. Je wint de Jackpot door alle nummers in de juiste volgorde overeen te laten komen met de getrokken nummers. Een lot van Mega Millions kost 1 dollar.

Geschiedenis

Rond 1700 werden loterijen gebruikt om de onafhankelijkheidsoorlog en bepaalde projecten te financieren. Later begon de concurrentie steeds meer toe te nemen, vooral nadat loterijen werden toegestaan in de wet.

Mega Million werd op 31 augustus 1996 opgericht als de Big Game. Tijdens de eerste trekking deden er zes staten mee. Vanaf 1997 begon de loterij zich sterk te ontwikkelen en kregen mensen meer opties. In 2002 werd de naam veranderd in Mega Millions. Inmiddels deden tien staten mee aan de loterij. Mega Million groeide uit tot meest gespeelde loterij op grote schaal. In januari 2010 deden nog 23 staten mee. Op 30 maart 2012 had de loterij de grootste Jackpot ooit van 656 miljoen dollar, die verdeeld werd over drie personen.

Contact

Mega Million is te bereiken op het e-mailadres webmaster@megamillions.com of via  het contactformulier.

Overig

Voor overige informatie over bijvoorbeeld goede doelen of geschiedenis, kijk dan bij de algemene informatie over Lotto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Loten.nl | Over ons | Contact | Privacy | Disclaimer