Powerball

Prijzen

De Jackpot van Powerball begint standaard met 40 miljoen dollar en totdat er iemand wint, wordt er telkens 10 miljoen aan toegevoegd. De huidige Jackpot van Powerball staat op 116 miljoen dollar. Als je jaarlijks uitbetaald wilt worden, stijgt het bedrag elke periode. Bij het overeenkomen van alle nummers, behalve de laatste, win je een miljoen dollar.

Power Play is een functie die het mogelijk maakt om het oorspronkelijke bedrag tot wel vijf keer te verdubbelen. Het heeft geen invloed op de prijzen van de Jackpot. Je kunt voor deze optie kiezen bij het kopen van een Powerball-lot.

Trekking

Elke woensdag en zaterdag vindt er een trekking plaats om 22:59 uur. De uitslagen zijn te volgen via internet en via de televisie.

Meespelen

Uit een bak met 59 witte ballen worden er vijf gekozen en daarnaast wordt er uit een bak met 35 rode ballen één bal gekozen. Je kunt winnen door meerdere witte ballen te laten overeenkomen met de getrokken nummers, mogelijk in combinatie met de rode bal. Een lot kost 2 dollar. Power Play kost 1 dollar.

Geschiedenis

Powerball valt ook onder de organisatie MUSL. Sinds de uitbreiding ging bijvoorbeeld Powerball loten verkopen van Mega Millions en andersom. De hoogste Jackpot stond eerst op naam van Powerball, die 587,5 miljoen dollar bedraagde en verdeeld werd over twee personen.

Contact

Powerball is te bereiken op het e-mailadres pbinfo@elists.MUSL.com.

Overig

Voor overige informatie over bijvoorbeeld goede doelen of geschiedenis, kijk dan bij de algemene informatie over Lotto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Loten.nl | Over ons | Contact | Privacy | Disclaimer