Home / Loterijen / Overige loterijen / Jantje Beton Loterij

Jantje Beton Loterij

De Jantje Beton Loterij bestaat al meer dan vijftien jaar en bijna 1.000 basisscholen doen hieraan mee door loten te verkopen. De VriendenLoterij is de hoofdsponsor van Jantje Beton.

Prijzen

De hoofdprijs in 2012 was een vakantiecheque ter waarde van 2.000 euro. Je kunt al prijzen winnen met minimaal drie goede eindcijfers. Heb je een prijs gewonnen, vul dan je gegevens in op de achterkant van je lot. Vergeet bij het opsturen van het lot niet om een kopie voor jezelf te bewaren.

Meespelen

De verkoopperiodes in 2013 voor de Jantje Beton Loterij zijn 22 mei t/m 5 juni en 11 september t/m 25 september.

Verkopen van loten

Inschrijven kan via de website en de deelname is helemaal gratis, want Jantje Beton zorgt voor de materialen. De organisatie raadt je aan om één lotenboekje per leerling te rekenen. Het is echter geen probleem als je er te weinig hebt, want ze zijn achteraf gratis bij te bestellen. Een boekje bestaat uit tien loten van 2 euro. Uiterlijk een week voor de verkoopperiode ontvangt de school een pakket met onder andere de lotenboekjes, informatiefolders en bedankcadeautjes. De loten die niet verkocht zijn, kunnen teruggestuurd worden. Op het einde maakt Jantje Beton een overzicht van de totale opbrengst en de school mag hier de helft van houden om het schoolplein te verbeteren.

Kopen van loten

Leerlingen gaan langs de deuren en voor 2 euro kun je een lot bij ze kopen. Het gaat vooral om de goede doelen van de loterij, maar daarnaast zijn er ook prijzen te winnen. De trekkingsuitslag is te volgen op de website van Jantje Beton.

Goede doelen

Van de totale opbrengst gaat 50% naar Jantje Beton en de andere helft mag de school besteden aan het verbeteren van het schoolplein. Jantje Beton financieert en organiseert buitenspeelprojecten door heel Nederland, wat ervoor zorgt dat kinderen vrij en veilig buiten kunnen spelen. Buitenspelen is goed voor de gezondheid en het stimuleert de sociale ontwikkeling.

Geschiedenis

Sinds 2 april 1968 bestaat het Nationaal Jeugd Fonds, een organisatie die zich richtte op buurt- en clubhuiswerk en werk voor jongeren. Later werd de naam pas veranderd in ‘Jantje Beton’. De organisatie kwam in opstand tegen de toenemende flatgebouwen en vond dat er ook rekening gehouden moest worden met speelplekken voor kinderen. Koningin Beatrix, die in het bestuur heeft gezeten, maakte naar aanleiding van een tekening het beeldje van Jantje Beton, dat sinds 1973 in Madurodam te bezichtigen is.

Contact

Het bezoekadres van de Jantje Beton Loterij bevindt zich aan de Kaap Hoorndreef 40 in Utrecht.

Postadres:
Jantje Beton
Postbus 85233
3508 AE Utrecht

De Jantje Beton Loterij is iedere werkdag te bereiken op telefoonnummer 030 – 244 70 00, faxnummer 030 – 244 48 57, e-mailadres info@jantjebeton.nl of via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Loten.nl | Over ons | Contact | Privacy | Disclaimer