Home / Loterijen / Overige loterijen / Nationale Scoutingloterij

Nationale Scoutingloterij

De Nationale Scoutingloterij vindt jaarlijks plaats en is opgezet door Scouting voor Scouting. Het is een onderdeel van Scouting Nederland, een jeugd- en jongerenorganisatie die actief is in 46 regio’s en hiermee scoutinggroepen in Nederland ondersteunt.

Prijzen

De hoofdprijs en de eerste t/m zesde prijs vallen altijd op verkochte loten. De hoofdprijs is een Fiat Panda ter waarde van bijna 10.000 euro. Daarnaast zijn er andere producten te winnen.

Trekking

Op 10 december 2013 wordt de trekkingsuitslag bekend gemaakt. Heb je een prijs gewonnen, dan kun je achterop het lot precies zien wat je moet doen.

Meespelen

Van 30 maart t/m 20 oktober 2013 komen leden van scoutingverenigingen langs de deuren om loten te verkopen. Een lot 2,50 euro, waarvan 1,50 euro meteen naar de groepskas gaat. Online zijn extra loten te bestellen. Als je loten niet hebt kunnen verkopen, dan kun je ze terugsturen naar de Nationale Scoutingloterij.

Goede doelen

Van alle opbrengsten is 60% voor de groep die de loten verkoopt en 40% voor de organisatie, het prijzengeld en het Scouting Nederland Fonds. Het verdiende geld kan bijvoorbeeld besteed worden aan de opbouw van clubhuizen of het vernieuwen van materialen.

Geschiedenis

In 1907 richtte Lord Baden-Powell een Engels zomerkamp op om te ervaren hoe ‘scouting’ zou zijn. In Nederland ontstonden de eerste padvindersgroepen in 1910. De organisatie Scouting Nederland werd in 1973 opgericht, waaronder allerlei verschillende verenigingen vallen. Vanaf dit moment behoorden mensen van verschillende zuilen allemaal onder dezelfde organisatie. In 2010 werd het 100-jarige bestaan van scouting in Nederland gevierd.

Contact

Het bezoekadres van de Nationale Scoutingloterij bevindt zich aan de Larikslaan 5 in Leusden.

Postadres:
Landelijk servicecentrum Scouting Nederland
Postbus 210
3830 AE Leusden

De Nationale Scoutingloterij is iedere werkdag tussen 10:00 en 15:00 uur te bereiken op telefoonnummer 033 – 496 09 11, faxnummer 033 – 496 09 99, e-mailadres info@scouting.nl of via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Loten.nl | Over ons | Contact | Privacy | Disclaimer