Staatsloterij

Prijzen

Met een winkans van 1 op 1,8 heb je bij de Staatsloterij de grootste kans om een prijs te winnen. Het uitkeringspercentage is al vier jaar bijna 70% van het ingelegde geld en er vallen maandelijks ruim 4,3 miljoen prijzen. Alle prijzen, behalve de Jackpot, vallen op verkochte loten. De jackpot voor de komende trekking op 10 september om 22:00 is € 8,9 miljoen . Steeds als de Jackpot niet valt, stijgt deze meer. Als de Jackpot al zes maanden niet is gevallen of een hoogte van 27,5 miljoen euro heeft bereikt, valt deze sowieso. De prijzen van de Staatsloterij zijn belastingvrij.

Gratis lot

Door automatisch mee te spelen met de Staatsloterij, krijg je een gratis lot. Je kunt automatisch meespelen met hele loten, een straatje of een hele straat.

Trekking

De trekking van de Staatsloterij vindt altijd plaats op de 10e van de maand. De uitslag wordt om 20:00 uur bij SBS6  bekend gemaakt en het is ook te volgen via internet, Teletekstpagina 550, de telefoon, De Telegraaf en bij de verkooppunten. Hier kun je de actuele trekkingsuitslag volgen.

Naast de maandelijkse trekkingen vinden er nog vier extra trekkingen plaats: de Oudejaarstrekking, de Koninginnedagtrekking, de Oranjetrekking en de Gelukstrekking. In totaal zijn er dus zestien trekkingen per jaar.

Gewonnen?

 • Prijzen tot 600 euro: Deze kun je innen bij één van de verkooppunten.
 • Prijzen van 600 tot 10.100 euro: Dit bedrag zal op je rekening overgemaakt worden, zodra je je gegevens doorgegeven hebt bij één van de verkooppunten. Deze gegevens moeten worden geprint en door jou getekend worden. Het gewonnen bedrag zal binnen vijf werkdagen naar je rekening verstuurd worden.
 • Prijzen van meer dan 10.100 euro: Zulke hoge bedragen zijn alleen op te halen bij het hoofdkantoor van de Staatsloterij. Dit kan van maandag t/m donderdag en het is de bedoeling dat je van tevoren een afspraak maakt.

Meespelen

De Staatsloterij biedt vier manieren om mee te spelen. Je kunt automatisch meespelen, waarbij je met de maandelijkse trekkingen en de Koninginnedagtrekking meespeelt. Je hebt uiteraard ook de mogelijkheid om met de overige trekkingen mee te doen. Daarnaast kun je automatisch met drie trekkingen meespelen, eenmalig online meespelen of losse loten kopen bij een verkooppunt in de buurt.

Er zijn vier soorten loten waar je uit kunt kiezen. Een heel Staatslot kost 15 euro en een straat, bestaande uit tien loten, kost 150 euro. Ook kun je 1/5e lot of een straatje (10 x 1/5e loten) kopen en bij alle soorten loten kun je kiezen tussen loten mét of zonder kans op de Jackpot.

Groepsspelen bestaat sinds 11 augustus 2011. Op deze manier kun je bijvoorbeeld met vrienden, collega’s of familie samen meespelen met de Staatsloterij. Alle gewonnen prijzen worden eerlijk verdeeld over de groep. Hoe meer personen er mee doen, des te meer kans je hebt om te winnen. Iedereen zet evenveel geld in en je kunt onderling het bedrag verhogen of verlagen. Het minimale bedrag dat je moet inleggen is 7,50 euro per trekking. Op de online groepspagina kan iedereen direct zien of er iets is gewonnen.

Geschiedenis

De Staatsloterij bestaat al sinds 1726, maar heette toen de ‘Generaliteitsloterij’. Het doel was geld ophalen voor het rijk en het stoppen van kleine, illegale loterijen. De eerste trekking duurde dagen en de hoofdprijs was toen 30.000 gulden. In de jaren erna is de naam vaak veranderd, totdat de loterij in 1848 de Staatsloterij ging heten. In 1992 werd de loterij zelfstandig en was het geen onderdeel meer van het ministerie van Financiën. Het ministerie neemt nog wel de rol van aandeelhouder op zich en houdt toezicht op de gang van zaken binnen de organisatie.

Contact

De Staatsloterij bevindt zich in het pand van de Nederlandse Staatsloterij aan de Paleisstraat 5 in het centrum van Den Haag (iedere werkdag geopend tussen 09:00 en 17:30).

Postadres:
Nederlandse Staatsloterij
Postbus 818
2700 AV Zoetermeer

De Staatsloterij is gratis te bereiken op telefoonnummer 0800 – 02 31 303, op e-mailadres klantenservice@staatsloterij.nl of via het contactformulier.

10 reacties op “Staatsloterij
 1. Berry Janssen zegt:

  Ik heb al vaker meegedaan aan de staatloterij maar ik heb helaas nog nooit gewonnen. Het is wel heel spannend als je gaat kijken of je wat gewonnen hebt met je lot. Alhoewel de kans om wat te winnen erg groot is vergeleken met andere loterijen (zo’n 65%), is het mij dus nog niet gelukt om wat te winnen. Ik vind het wel prettig dat je de loten ook online kunt bestellen.

 2. Janna zegt:

  Mijn mening over de staatsloterij is positief. Ik vind het erg prettig dat ik automatisch kan mee spelen en de loten digitaal kan bekijken. Wat ik ook erg fijn vind is dat de prijzen die je wint automatisch worden bijgeschreven op je bankrekening maar dat is volgens mij bij loterij tegenwoordig.

  gr. Jan

 3. CHeff zegt:

  Deze loterij vind ik maar niets, ik heb heel lang meegspeeld maar nooit wat leuks gewonnen. Ik ben daarom overgestapt naar de lotto, in de eerste week was het al raak. Staatsloterij ga ik alleen nog maar spelen met oudjaarsloten.

 4. Ik speel automatisch elke mee. Waar kan ik zien wat mijn lotnummer is ?

 5. h teunissen zegt:

  ik had het hele nummer goed dat vind ik al heel wat speel al 45 jaar mee maar de letters niet anders had ik 10 000 gehad maar nu maar honderd een groot verschil te groot

 6. Anja Heikamp zegt:

  ik speel automatisch mee iedere 10 de van de maand met hetzelfde lotnummer. De andere trekkingen doe ik niet mee omdat ik niet met mijn eigen lotnummer mee kan spelen. Hierover klagen bij de staatsloterij heeft geen zin. Men reageert gewoon niet als ik herover klaag en zeg dat ik die extea trekkingen wel mee wil doen maar dan met hetzelfde lotnummer die ik iedere maand heb.

 7. Anja Heikamp zegt:

  Ik speel mee met een vast lotnummer. Echter als ik met de extra trekkingen mee wil doen krijg ik een ander lotnummer. Klagen bij de staatsloterij helpt niet. Ze reageren gewoon niet op je email met je klacht dat je wel mee wil spelen maar dan met hetzelfde lotnummer waar ik iedere maand mee speel. Dus speel ik niet mee met de extra trekkingen.

 8. Thaya zegt:

  Hoi, ik heb me aangemeld om automatisch mee te spelen. Heb ook bevestiging brief ontvangen dat ik vanaf september mee zal spelen en dat de kosten voor de loterij vanuit mijn rekeningnummer wordt afgeschreven… Maar … het is nog niet gebeurt. Is er iets mis misschien gegaan?

 9. Buijs zegt:

  Het zou eerlijker zijn van de staatslotterij als op alle verkochten loten een prijs zou vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

16 − 1 =

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

koop online staatsloten.

De Staatsloterij in het kort

Laatste actie Staatsloterij XL: Extra kans op prijzen van € 100 t/m € 1 miljoen
Winkans 1 op 1,8
Volgende jackpot € 8,9 miljoen
Laatste trekking 10 augustus 2014
Volgende trekking 10 september om 22:00
Kosten heel lot € 15,00
Kosten 1/5e lot € 3,00
Prijs belastingvrij Ja
Steun goede doelen Nee
Automatisch meespelen mogelijk Ja
Aantal trekkingen per maand 1
Laagste prijs € 7,50
Extra acties Gratis Staatslot
Zelf cijfers bepalen Eindcijfer

Lees meer over de Staatsloterij

De website Loten.nl is een initiatief van Publia en er bestaat geen relatie tussen Publia en de Staatsloterij. de Staatsloterij is niet aansprakelijk voor directe of indirecte schade als gevolg van onvolledige en/of onjuiste informatie en/of trekkingsuitslagen afkomstig van de website Loten.nl.
Welk cijfer hoort op de plaats van het vraagteken? Speel mee en maak kans op een droomreis!