Duitsland

De Lotto

De Lotto is de grootste loterij in Duitsland. De organisatie beheert samen met Toto Block allerlei onafhankelijke loterijen in de verschillende delen van Duitsland. De loterijen van Toto gaan om het voorspellen van uitslagen van bijvoorbeeld wedstrijden. Onder Lotto vallen vier verschillende soorten loterijen:

Prijzen

Elke maand wordt er een half miljard euro aan prijzengeld weggegeven. Het geldbedrag dat je kunt winnen verschilt van 10 euro tot de Superjackpot van 4 miljoen euro of meer.

Meespelen

Bij dit spel gaat het om genummerde ballen tussen 1 en 49. Er worden zes ballen en een reservebal getrokken. Je kunt ervoor kiezen om losse loten te kopen voor woensdag, zaterdag of beide dagen. Een lot kost 1 euro. Ook kun je automatisch meespelen, waarbij de kosten van de deelname van je rekening worden afgeschreven en het gewonnen geld er ook automatisch wordt bijgeschreven. Hierbij behoud je dezelfde getallen voor de Lotto, behalve als je dit zelf wijzigt.

Goede doelen

Een gedeelte van de winst van de Lotto gaat naar goede doelen over de hele wereld. Sinds de oprichting van Sachsen LOTTO-GmbH is al meer dan 1 miljard euro geïnvesteerd in de Vrijstaat, waardoor goede doelen worden gesteund.

Geschiedenis

In 1202 werd in Regensburg het eerste openbare speelhuis opgericht. De eerste loterij in de Vrijestaat van Duitsland was August der Starke (August de Sterke), opgericht in 1713. Sinds toen zijn steeds meer loterijen zich gaan ontwikkelen. In het begin van de jaren ’90 ontstond Saksische LOTTO-GmbH, wat eerst de loterij van de DDR (Duitse Democratische Republiek) was. Loterijen hielpen om geld in te zamelen voor goede doelen en speciale projecten, zoals de bouw van ‘Onze Lieve Vrouwekerk’.

Vanaf het begin van de jaren ’50 konden loten bij verkooppunten gekocht worden. Sinds 1957 werden de trekkingsuitslagen ook bekend gemaakt via de Oost-Duitse televisie. In 1972 begon de succesvolle Tele-Lotto 5 aus 35, waarvan de trekking gepresenteerd werd door bekende artiesten uit de entertainment, acteurs of sporters.

Contact

Postadres:
Toto-Lotto Niedersachsen GmbH
Am TUV 2 + 4 
30519 Hannover
Deutschland

De Lotto is te bereiken op telefoonnummer 0(049)511 8402-0, faxnummer 0(049)511 8402-34, e-mailadres info@lotto-niedersachsen.de of via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Loten.nl | Over ons | Contact | Privacy | Disclaimer