Home / Loterijen / BankGiro Loterij

BankGiro Loterij

Jackpot € 1 miljoen
Lotprijs € 14,25
Volgende trekking Zondag 10 maart 2024

Over de BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij steunt organisaties die werken aan cultuur en het behoud van cultureel erfgoed. Daarmee is de BankGiro Loterij de cultuurloterij van Nederland. Daarnaast werft de loterij fondsen om voor deze organisaties activiteiten te ondersteunen en bekendheid te geven aan hun werk. Als deelnemer maak je elke maand kans op ruim honderdduizend andere prijzen, zoals reischeques, cadeaubonnen, TV’s en keuzeprijzen. Daarnaast maakt de BankGiro Loterij elke dag een winnaar bekend van € 10.000,- en gaat er elke week € 100.000,- uit. Verder speel je elke maand mee voor de hoofdprijs van € 1 miljoen.

De BankGiro Loterij is een loterij zonder winstoogmerk. De helft van de inleg gaat direct naar goede doelen op gebied van cultuur. Er zijn 15 trekkingen per jaar en een lot kost € 14,25 per trekking. Je speelt mee met je rekeningnummer, dat is je lotnummer. Momenteel heeft de BankGiro Loterij een leuke actie waarbij je gegarandeerd een bedrag ontvangt tussen € 15,- en € 30.000,-.

BankGiro Loterij gegarandeerd geld

Wat kun je winnen bij BankGiro Loterij?

Bij de BankGiro Loterij is het alle dagen prijs. Je maakt iedere maand kans op € 1 miljoen, elke week op € 100.00,-, elke dag op € 10.000,- en daarnaast iedere maand nog op 100.000 andere (geld)prijzen. Bij elke trekking gaan alle prijzen er gegarandeerd uit. Als je een geldprijs hebt gewonnen, wordt deze automatisch op je rekening gestort.

bankgiro loterij prijzen

Deze maand (november 2018) maak je verder nog kans op prijzen zoals een dagje wellness voor 2 personen, een Hema cadeaukaart van € 15,-, een Samsung The Frame TV, een reischeque ter waarde van € 1000,-, een stedenreis naar keuze en nog meer.

bankgiro loterij prijzen november 2018

Winkans

Over heel 2017 zijn er ruim 2,5 miljoen prijzen verloot bij de BankGiro Loterij. Gemiddeld speelden er in dat jaar 579.000 deelnemers mee. Van alle deelnemers wonnen er per trekking gemiddeld 143.000 mensen een prijs. Daarmee komt de winkans uit op een gemiddelde van 1 op 4 ofwel 25% per trekking.

Wanneer is de BankGiro Loterij trekking?

bankgiro loterij trekkingenDe uitslagen van de maandelijkse trekking van de BankGiro Loterij worden op de 10e van de maand gepubliceerd. Daarnaast worden er dagelijks winnaars van geldprijzen bekendgemaakt. Extra trekkingen worden op een andere dag gepubliceerd. Voor de komende periode is de laatste extra trekking op vrijdag 14 december 2018 en wordt deze op zaterdag 22 december gepubliceerd.

Ieder jaar zijn er bij de BankGiro Loterij vijftien trekkingen. Daarvan zijn 12 trekkingen maandelijks en drie extra trekkingen. Voor de extra trekkingen biedt de BankGiro Loterij een aangepast prijzenpakket.

De komende trekkingsdata ziet er als volgt uit:

TrekkingTrekkingsdatumTrekkingsuitslag
Oktobervrijdag 9 november 2018zaterdag 10 november 2018
Novembervrijdag 7 december 2018maandag 10 december 2018
Kersttrekkingvrijdag 14 december 2018zaterdag 22 december 2018
Decemberwoensdag 9 januari 2019donderdag 10 januari 2019

Vanaf 2019 vind je hier de volgende trekkingsdata.

Wat kost een lot en hoe speel je mee?

Je lotnummer bestaat uit de laatste 5 cijfers van je rekeningnummer. Naast 5 cijfers heeft ieder lot 2 eindletters waarmee je lotnummer uniek is. Een lot kost € 14,25 per trekking en meespelen kan hier. De helft van je inleg gaat direct naar de culturele partners van de BankGiro Loterij en je kunt elk gewenst moment weer opzeggen.

Goede doelen die de BankGiro Loterij steunt (en jij dus ook)

De BankGiro Loterij maakt samen met de Postcode Loterij en de VriendenLoterij deel uit van de Goede Doele Loterijen. De helft van je inleg van de BankGiro Loterij gaat rechtstreeks naar organisaties die werken op gebied van cultuur en monumentenzorg in Nederland. Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij kon zij in 2017 € 66,9 miljoen verdelen onder 78 culturele organisaties zoals Museum de Fundatie, Paleis het Loo en Vereniging Hendrick de Keyser.

BankGiro Loterij VIP-Kaart

bankgiro loterij vip kaart

Nog een voordeel van het meespelen met de BankGiro Loterij is de VIP-Kaart die je ontvangt als deelnemer. Hiermee ga je gratis naar 50 musea, zoals het Kröller-Müller museum of van Gogh museum, ontvang je korting op dagjes en avondjes uit en maak je kans op VIP-evenementen.

BankGiro Loterij opzeggen

Wil je niet meer meespelen met de BankGiro Loterij? Je kunt op elk gewenst moment opzeggen. Hoe? Bekijk dat op onze BankGiro Loterij opzegpagina.

BankGiro Loterij historie

De BankGiro Loterij bestaat al sinds 1961 en is dus meer dan 50 jaar actief. Destijds was de opbrengst bestemd voor goede doelen op gebied van welzijn, cultuur en volksgezondheid. Vanaf 2002 heeft de BankGiro Loterij zich aangesloten bij de Goede Doelen Loterijen. Sindsdien heeft de BankGiro Loterij € 930 miljoen uitgekeerd aan goede doelen.

Contact opnemen met de BankGiro Loterij?

Postadres:
BankGiro Loterij
Beethovenstraat 200
1077 JZ Amsterdam

De BankGiro Loterij is te bereiken op telefoonnummer 088 - 020 1020, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur of bekijk hier de contactmogelijkheden van de BankGiro Loterij.

Veelgestelde vragen BankGiro Loterij

Bekijk hieronder de meestgestelde vragen aan de BankGiro Loterij

Bekijk hier alle vragen en antwoorden aan de BankGiro Loterij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Loten.nl | Over ons | Contact | Privacy | Disclaimer